Evinizi eski ve canlı esintiler ile düzenlemek istiyorsanız size birkaç önerimiz var.

Retro Dekorasyonun Olmazsa Olmazları

Evinizde retro tasarım kullanmak istiyorsanız 1950'li ve 1980'li yıllar arasında olan mobilya ve aksesuarları kullanabilirsiniz. İsterseniz yeni mobilyalar alabilir isterseniz de üzerinde tamiratlar yaparak eskiden kalmış mobilya ve aksesuarları tekrar değerlendirebilirsiniz.

Duvar renklerin genellikle canlı seçilir. Hardal sarısı, yeşil ve mor en sık kullanılan renklerdir. Odanın bir duvarında başka bir renk kullanarak canlılık yaratabilirsiniz. Duvarları renkli film afişleri ile süsleyebilirsiniz.

retro_dekorasyon (2).jpg


Koltuk seçiminde geniş ve rahat koltukları tercih edebilirsiniz. Koltuklarda ahşap detaylara da yer verebilirsiniz. Kullanacağınız masa ve sandalyelerinde kullanışlı olmasına dikkat edebilirsiniz. Retro tasarımın en önemli özelliği canlılığı ve rahat seçimlerden oluşmasıdır.

Yapay ışık kullanıyorsanız seçiminizde ise büyük lambader ve sarkıtmalı aydınlatmalar kullanabilirsiniz. Renkli camdan oluşan avizelerde eski dekorasyonun en bilinen parçalarındandır.
retro_dekorasyon (3).jpg


Açık ve raflı dolapları tercih edebilirsiniz. Eski plaklardan kendinize göre farklı dekorasyonlar ile evinizi özgün hale getirebilirsiniz.