Saçlarınızın her zaman bakımlı görünmesini sağlamak için düzenli olarak bakım maskelerinin uygulanması gerekir. Evde banyo öncesi uygulayabileceğiniz ve saçınızın ihtiyaçlarına göre seçeceğiniz maskelerde olması gerekenleri sıraladık.

Yoğun nem veren maskelerin şampuandan en az 2 saat önce uygulanması saç köklerine ve uçlarına daha fazla etki etmesini sağlar. Şampuanladıktan sonra saçta maske kalıntıları olmayacağı için saçınız ağırlaşmaz ve çabuk yağlanmaz.

Saç çıkarma maskelerinin de banyo öncesi uygulanması gerekir. Bu maskelerin içerisindeki yoğun yapılı ürünler saça etki eder ancak şampuanla temizlenmediğinde saçı yorabilir. Ürünün kullanımına göre en az 1 saat önce maskeyi yapabilirsiniz.

Saç ucu maskeleri, bu maskelerin yapısına göre karar vermeniz gerekir. Çabuk yağlanan saçların daha hızlı kirlenmesine neden olabilir ancak saç kırıklarının oluşumunu engeller. Doğal yağ içeren saç ucu maskelerini banyo öncesi hafif yapılı maskeleri ise şampuan sonrası uygulamak saç için daha sağlıklı olur.

Saçınıza uygun maskeyi seçebilmek için saç tipinizi belirlemeyi unutmayın.