Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1-2 yaş için oyunlar

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

esenruzgar

Bitti ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2009
3.477
7
316
İstanbul
Merhaba kızlar,
14 aylık oğlum var. Onun için böyle şarkılı hem eğleneceli hem öğretici oyunlar bulmak istiyorum. Sizin var mı öyle bildiğiniz. El el üstünde kimin eli var diye bir oyun var mesela ona bayılıyor ve hemen öğreniyor bu türlü şeylere merakı var. Daha başka neler olabilir , tavsiyeleriniz varsa sevinirim.
Bir de çocuğunuzun zeka gelişimi için neler yapıyorsunuz? Veya neler alıyorsunuz?
Kapakları çıkarıp takmayı, kapların içine birşeyler koymayı çok seviyor. Bu tarz oyuncaklar veya evde yapabileceği şeyler var mıdır?

Benim kızım da 11,5 aylık biz çokça kitap okuyoruz..
Kendisi sayfaları çevirmeye ve resimlere bakmaya bayılıyor..
Sesli kitaplar ile dokun hisset kitapları var bunlar en favorileri..
Kitaplara o kadar çok bakıp o kadar çok okudukki şimdilerde kendisi sayfaları açıp kendince okuyor :))
Bir de ben hamile iken bebek dergileri alırdım onlarda da çokça bebek resmi olduğundan onlara bayılıyor...

Ayrıca bir nesneyi saklayıp (sakladığım yeri önce gösteriyorum) geri arayıp bulmayı çok seviyor.

Üzerinde hayvan resimleri olan kartlar hazırlamıştık biz eşimle, onları yanyana dizip hangisini istersin diye soruyoruz, bu bu diyor istediğini verip o hayvanın adını söylüyorum..

Bir de bol bol konuşup yaptığım herşeyi ona da tek tek anlatıyorum..Sık sık dışarı çıkartmaya ve gezerken de çevreyi anlatmaya dikkat ediyorum..Markette falan aldıklarımızı gösterip adlarını söylüyorum..

Ortada bir havuzcuk buradan geçer bir tavşancık var ya o şarkıyı söylüyorum ve oynuyoruz...

Son düzenleme:
öncelikle güzel ve faydalı bir konu olmuş.

benim kızım 13 aylık olacak.en çok severek oynadığı oyuncakları logolar onları takıp çıkarmayı seviyor.bir de yine ben ona aktivite kuleleri almıştım.küpler var onları üst üste veya iç içe koyuyor.yine o küplerin renklerini söylüyorum hadi kırmızıyı koy maviyi ver gibi.onun dışında biz de kitaplara dergilere bakmayı seviyoruz.kitap okuyunca dinlemek istemiyor fakat resimlere bakıyor özellikle bebek varsa bayılıyor :)
şarkı söylüyorum o dans etmeye çalışıyor.müzikle arası çok iyi.
oyun oynarken ben de bir oyuncağını gizliyorum onu bulup çıkartıyor.
top oynuyoruz.karşılıklı oturuyoruz bacaklarını açıyor ben ona topu yuvarlıyorum hadi şimdi sen at diyince o bana atıyor topu.
''sağ elimde 5 parmak sol elimde 5 parmak say bak say bak'' şarkısını çok seviyor onu oynuyoruz.
hayvanların seslerini taklit ederek şarkı söylüyorum kedi geliyor miyav miyav köpek geliyor hav hav gibi :)

aklıma şimdilik gelenler bunlar. :80:

Son söylediğin şarkı nasıl bişey? Nasıl oynuyorsunuz?

Babası bizimkine el el üstünde kimin eli var diye bir oyun var onu yapıyor acayip hoşuna gidiyor. Oooo portakalı soydum diyorum eliyle ooo yapıyor.
Bir de saklambaç oynamasını seviyor :)
Başka neler yapılabilir hala düşünmekteyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…