1,5 ay sonra..

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.922
53
Merhabalar, bebeğim şuan 4 aylık, 1 buçuk ay önce emmeyi bıraktı, ara ara deniyordum ancak reddediyordu, görünce çığlıkları basıyordu, ancak son iki gündür verince emmek istiyor, ama yüzünü ekşitip geri çekiyor. Vücut kokusu, ter vs yok, sanırım sütten kaynaklı, bu durumdaki anneler ne yaptınız? Sağıpta mı verdiniz yoksa tamamen attınız mı sağdığınız sütü? Ya da zorla mı verdiniz zaten tadına alışır diye?

Bu süreçte hayatınızda farklı bir sey oldu mu? Sütü değiştirecek bir sey

Bu süreçte hayatınızda farklı bir sey oldu mu? Sütü değiştirecek bir sey
Yok hayır olmadı, yemek alışkanlığı aynı, duygusal olarakta moral olarakta şükür çok iyiyim :)

Belkide olabilir tam bilgim yok bu konuda. Sağlık ocağına bi danışın isterseniz. Benim kızım 2 yaşında daha yeni zor biriktirdim memeden. Gelişimi bağışıklığı açısından çok faydalı keşke sizin bebeğinizle emse bence sağlık ocağına bi danisin

Keşke emse, valla 3 yaşına da razı olurum, o derece..

Anne sütü herzaman taze bir besindir.Uzun aralardan sonra tekrar emzirmeyi başlatabilen çok insan var.Süt üretimi emzirdikçe artar.Bol su içmek dışında ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.Geceleri süt yapımını saģlayan hormon daha çok salgılanır.Bebeğiniz her istediğinde onu emzirin.

Ne bileyim yüzünü ekşitince dedim acaba tadında farklılık mı var, emin olamadım, teşekkürler.

Anne memesi de olsa bekleyen süt ekşiyor. Elinizle sıkıp çıkan sütün tadına bir bakın nasıl. Anne sütü şekerli bir şey oluyor. Tadı değişmişse sağıp atın, sonra emzirin. :)

Benim oğlum da 11 aylıkken emmeyi bıraktı 3 ay sonra hasta olunca sağıp vereyim dedim sütün tadı değişikti. Bence 1-2 gün sağıp atın sonra verin

Ne bileyim yüzünü ekşitince dedim acaba tadında farklılık mı var, emin olamadım, teşekkürler.
Bebek emmediği dönemde mama ile beslenmeye alışmış ve aradaki tat farkını algılamıştır.Ön sütü kesinlikle atmayın.Meme başınızı kendi sütünüz ile ıslatın bebeğe öyle vermeye çalışın.Mamayı vermeye devam etmeyin.Sütünüz emdikçe artar.Memeyi en az 12-15 dakika emzirin.Siz emzirmeyi istediğiniz sürece bebeğinizde tekrar alışıp emecektir.

Uzun süre emmediği için halk tabiriyle sütünüz "tuzlanmış" olabilir. Belki bir süre hem sağıp hem emzirirseniz tadı normale döner. Meme reddi bu aylar da çok normal bu arada.

Üşütürsen sütün acı veya ekşi olur derler.
Ayağınızı sıcak tutun.

Gerçi 4 ay olmuş doğum yapalı ama tekrar hamile olabilir misiniz?? Hamile kalınca sütün tadı değişiyor bebekler reddediyor diye biliyorum.

Bekleyen sütün tadı değişir. Benim tek mememden emebildi oğlum. Diğer memeyi de hep verirdim az da olsa şansını denerdi bir süre sonra asla istemedi. Tadına baktım çok çok kötüydü. Sodyum birikmesiymiş sanırım. Bazı bebekler içermiş ama benimki içmedi. Sağmayı denedim olmadı geçmedi. Tek meme ile 16.aydayız:)

Banlanmışsınız ama okursunuz belki
Uzun süre emilmeyince ya da sağılmayınca bekleyen sütte sodyum oranı yükseleceği için tadı değişik olabilir ama bozuk filan olmaz tabi ki
Bebe sevmediyse biraz sağın sonra emsin
Ayrıca emmeye devam etmese bile düzenli sağın ki en azından sağarak beslensin
Hem şu durumda saat başı 5-10 dk düzenli olarak sağarsanız sütünüz De artar
Aradan biberon-emziği çıkarırsanız da gayet emer bebe.
Herhalde 4 aylık en az, alıştırma bardağı kullanabilirsiniz mama ya da sağılan sütü vermek için.
Ayrıca memeye döndürmek için tavsiyem Facebook’taki emzirme sanatı grubuna üye olup danışmanız. Çok güzel yönlendirirler ve mamayı hayatınızdan çıkarabilirsiniz MaystenG

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…