1 ayda 2 kez regl olmak

3catmom

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2025
18
4
1
24
Kızlar uygulama takibinde reglimde bi tuhaflık olduğunu farkettim. Düzensiz olduğunu düşünerek kadın doğuma gittim, ultrason bakıldı, hormon bakıldı. Herşey tertemiz. Doktor yumurtalıkların canavar gibi çalışıyo korkacak bişey yok dedi. Ama son bi kaç aydır regl aralıklarım sıklaştı. Ay bitmeden tekrar regl olduğum bile oldu hatta son reglimde sadece 15 günlük bir aralık var. Yani 15 günde bir regli oldum. Geçen ay da adet bitiminden itibaren 14. günde tekrar reglim başladı fakat öncesinde lekelenmem vardı ve bu 5 gün kadar sürdü sonra sökülüp 7 günlük regl gördüm. Evliyim. Bu süreç hayat kalitemi fazlasıyla düşürüyor. Bir sorun olmadığından ne yazık ki emin olamıyorum. Doktorun söylediğinin aksine, bu kadar sık aralıklarda regl olduğum zaman yumurtlamanın gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Farklı bir doktora gitmeli miyim?

Doğum kontrol hapı kullanıyorsanız o yapıyor böyle kanamalar.Hayir ise de başka bir doktora görünün.

Benim de bu ay aynıları oldu. Adetim biter gibi oldu kahverengi lekelenmeler sürdü biraz günlük ped kadar, son 4 gündür normal kansmaya döndü normal pede geçtim. Bugün 18.gün. persembe tekrar gideceğim yine normal derse başka doktora artık.

Merhabalar hanımlar bencede en doğumdan sonra ayda ikikez ve 8 gün süren adet oluyorum tüpleri bağlattım doğumda ve 10 yıldan beri bu şekilde adet oluyorum progestanlı spiral takalım dedi doktor miyom var dedi biraz korkularım var yani diğer adıyla ilaçlı spiral varsa taktıranlardan yorum beklerim kanamaları azaltacak dedi doktor sürekli kan değerlerim düşüyo sürekli ilaç kullanıyorum demir depolaması yaptırıyorum çok halsiz oluyorum başka çözümü yok sanırım yani o spiral takılacak

Kızlar randevum bugündü. Bu defa farklı bi doktora gittim. Ultrasonla bakıldı. Rahim duvarında kalınlaşma gözüküyor. Yani vücut kendini yine adet olmaya hazırlıyor. Daha yeni bittiğini (4 gün önce) ve çok sık olduğunu söyledim, uygulama takibinden de geçmiş döngülerimi gösterdim, geçen ay sadece 8 gün boş kalabilmişim resmen rahat bırakmadı, ya lekelenme ya kanama oluyodu. Şimdilik halsiz düşmemem için bi geciktirici verdi. 10 gün kullanıp bıraktıktan sonra adet olucam sanırım. Adetin 3. günü gel hormonlara bakalım dedi. Yumurtalıklarım aşırı fazla çalıştığı için onları yavaşlatmayı deniycez sanırım. Millet yumurta tembelliğinden dert yanar ben de fazla çalışıyolar diye gebe kalamıyorum işe bak. Normalde tüp bebek falan yapanlar embriyo iyi tutunsun diye rahim duvarı kalınlaşsın diye uğraşır, biz de benimkini inceltmeye çalışıyoruz bu ne yaman çelişki? Rabbim kimseyi oralara düşürmesin tabi, her isteyene nasip etsin, amin. Dua edin de bari bende başka bişey çıkmasın..

Nedir acaba son durum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…