1 Aylık bebeğim mama dışında ne yedirebilirim

Kartaliice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
8
0
36
İstanbul
Arkadaşlar bebeğim doymuyor sütüm yetersiz ve mama vermek zorunda kaldık doğumdan itibaren ama mama vermek istemiyorum evde kendim ne yapabilirim henüz 1 aylık olduğu için hazır mama dışında birşey bulamadım internetten yardımcı olursanız sevinirim

Canım çocuğunu Allah analı babalı büyütsün inşallah. Ama ilk 6ay anne sütü ve devam sütünden başka birşey vermeyin diye herşeyde söylüyor uzmanlar. Sütün yetersizse devam sütü alacaksın. Mama değil! Birde doktoruna danış burdan sonuç çıkartmakta doğru olmaz. Benim uzmanlardan duyduğum bu.

şu anda devam sütünü kullanıyorum zaten ama devam sütünü de tavsiye etmiyolar o yüzden çözüm bulma çabasındayım doktorlar 3 damla bile gitse süt yeterli diyor 3 doktor da aynı şeyi dedi ama saçmalık buna güvenmiyorum cevap için teşekkürler

devam sütünü tavsiye etmeyen de kim?ben hala veriyorum nerdeyse yaşı dolacak.devam sütü ve anne sütünden başka sakın birşey verme.en az 4 ay.6 ay denir ama .4ayda da ek gıdaya başlanabiliyor.

şu anda devam sütünü kullanıyorum zaten ama devam sütünü de tavsiye etmiyolar o yüzden çözüm bulma çabasındayım doktorlar 3 damla bile gitse süt yeterli diyor 3 doktor da aynı şeyi dedi ama saçmalık buna güvenmiyorum cevap için teşekkürler

öncelikle Hayırlı olsun cnm meleğin ama bildiğim kadarıyla dktr anne sütü yetersiz se devam sütünü öneriyo en azından 4 cü aya kadar benim bildiğim başka bi ek gıda yok ayrıca devam sütünün zararlı olduğunu ben hiç duymadım bi yerde bende kızıma ek olarak devam sütü verdim ancak 4 cü aydan sonra yavaş yavaş başlıyabilirsin ek gıdalara oda sütün yeterli değilse hakkında hayırlısı cnm ....

devam sütleri anne sütü örnek alınarak yapılıyor ve o aydaki bebeğin ihtiyaçlarını karşılayacak besinler içeriyor, sizin evde yapabileceğiniz buna eş değer bişey yok. eskiden devam sütleri yokken annelerimiz pirinç unundan yarı sütle karışık sulu mama yaparmış ama bunun hiçbir besleyici değeri yok sadece doyuruyor, tabiki önce anne sütü ama yetmiyorsa elimizin altında artık böle bir nimet var bebeklerimiz için en uygunu bu bende mecburen kullandım 7 aylık olduk ek gıdalar yanında hala kullanıyorum bence sizde gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.

Tşkkrler bayanlar içimi rahatlattınız biraz da olsa. Peki birşey daha soracağım hem emzirip hem devam sütünü veriyorum mesela kutunun üzerinde 4 haftalıklar için 120 cc günde 6 kez diyor bu derece sadece devam sütüyle beslenenler içinmi yoksa hem anne sütü hem devam sütü içinmi anne sütü alana fazla gelirmi ?

Tşkkrler bayanlar içimi rahatlattınız biraz da olsa. Peki birşey daha soracağım hem emzirip hem devam sütünü veriyorum mesela kutunun üzerinde 4 haftalıklar için 120 cc günde 6 kez diyor bu derece sadece devam sütüyle beslenenler içinmi yoksa hem anne sütü hem devam sütü içinmi anne sütü alana fazla gelirmi ?

kutu üstünde yazanlar sadece mama yiyorsa geçerli, ilk başlarda bende hem emzirip hem mama veriyordum ama dozunu doktor söylüyordu. mesela bi emzirip bi mama veriyordum sırasıyla ve 1 aylıkken 60 cc yi geçme diyordu doktor sütümün azalmaması için. bebeğin kilo alımına ve şuanki kilosuna göre en doğrusunu doktorun söyler imkanın varsa bir danış cnm. ha birde eğer mamayı birden arttırırsan midesi genişler ve ilerde obez olur bebek ne kadar yiceğini bilmez diyordu doktor.

sütün yetmiyorsa çocuğa mama dışında bir şey verme. bağırsak gelişimi henüz tamamlanmadığı için sadece zarar verirsin.

4. aydan önce kesinlikle anne sütü ve devam sütü dısında baska gıda verilmemesi gerekiyormus. ben bunu daha önce cok arastırmıştım. bende a.sütü ve mama seklinde 4 ay devam ettim sonra ek besine gecmeme ragmen devam sütü vermeye calışıyorum cünkü anne sütüne en yakın alternatif devam sütleri..
evde yapılabilecek hc bir sey bence devam sütlerindeki kadar besleyici olmayacaktır.
bir de bende devam sütünü kutu üzerindeki kadar hiç bir zaman vermedim. kızımı önce emziriyordum. daha sonra içeceği ölcüyü kendi belirliyordu.2ölcekten fazla almıyordu benim kızım. dr 2 ölçeği tamamen bitiriyorsa 3 ölcek yap bırakıyorsa 2 olarak devam et demişti.
bebeğin hayırlı olsun.sağlıkla büyüsün inş...:nazar:

Son düzenleme:
Back
X