1 aylık bebeğin kilo alımı

nrhnbrlp

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2025
3
0
1
32
Bebeğim bugün 28 günlük oldu kilo alımı çok az doğum kilosunun üzerine 120 gram koymuş sadece. Sarılık geçirdik kilosu çok düşmüştü. Son 14 günde sadece 140 gram almış. Böyle giden bebeklerde ne yapmak gerekir çok endişeleniyorum. Çocuğun ellerimde eriyor gibi.

Ne yapacağınız belli doktora gitmiyor musunuz siz ? Bebek aç mama vereceksiniz bu kadar basit

emiyor mu? emiyor ise mama ile destekleyin. benim bebeğim de sarılık gecirdi ama iki günde 100 gram aldı düzenli olarak ilk ay. sonrasında doğal olarak yavaslıyor zaten kilo alımı.

Mama desteği verilir böyle durumlarda. Emziriyor musunuz? Nasıl emziriyorsunuz? Gece uyandırıyor musunuz?

Mama desteği vermelisiniz mutlaka
Hatta bence de hastaneye başvurun böyle durumlarda bebeğin kan değerlerinde değişimler olabiliyor sıvı desteği alması gerekiyor
Uykuya meyil, huzursuzluk, zor beslenme, özellikle az sayıda kirli bez alımı, koyu renk yasa kötü kokulu idrar şikayetlerinden biri veya fazlası da varsa mutlaka doktora başvurun

biz de fototerapi için hastanede yattık taburcu olduk kilo alımı gayet iyiydi sonrasında da kontrolde kilo alımı iyiydi çocuk memede duruyor sürekli. Sütüm de çoktu doktor bu durumda mamaya gerek yok demişti. Şimdi mama verelim dedi. Gece emiyor ama uyanmakta zorluk çekiyor. Zorlaya zorlaya emiyor. Gündüz hayaletleri gayet iyi sarılık uyuşukluğu gitti kıpırdanması bakınması tepkileri gayet iyi buna rağmen kilo alamadı.doktorumuz mamayı bırakın demeseydi 14 günde belki de çok daha fazla kilo alacaktı. Ayrıca doktora gidiyoruz tabii ki bu nasıl üslup ben zorda olmasam buralara yazmam zaten.

biz de fototerapi için hastanede yattık taburcu olduk kilo alımı gayet iyiydi sonrasında da kontrolde kilo alımı iyiydi çocuk memede duruyor sürekli. Sütüm de çoktu doktor bu durumda mamaya gerek yok demişti. Şimdi mama verelim dedi. Gece emiyor ama uyanmakta zorluk çekiyor. Zorlaya zorlaya emiyor. Gündüz hayaletleri gayet iyi sarılık uyuşukluğu gitti kıpırdanması bakınması tepkileri gayet iyi buna rağmen kilo alamadı.doktorumuz mamayı bırakın demeseydi 14 günde belki de çok daha fazla kilo alacaktı. Ayrıca doktora gidiyoruz tabii ki bu nasıl üslup ben zorda olmasam buralara yazmam zaten.
Her emzirme sonrası mama takviyesi yapın . Gece gündüz en fazla 2 saat bir mutlaka emzirin . Hatta daha erkende olabilir .Ardından mümkünse sağım yapın. Sütünüz artmalı şuanda sarılık nedeniyle az emiyorsa sütünüz azalmasin. Kendine gelince zaten memeyi hiç birakmaz. Endişelenmeyin benimde ilk bebeğim 1. ay doğum kilosuyla kalmıştı mamaya başladım hemen toparladı fakat biberon verdim ben malesef memeyi bıraktı bu yüzden kısa sürede. Size bu konuda ya eds yöntemiyle yada şırınga , kaşık biberon veya kadeh yöntemiyle besleme yaparsiniz.

Her emzirme sonrası mama takviyesi yapın . Gece gündüz en fazla 2 saat bir mutlaka emzirin . Hatta daha erkende olabilir .Ardından mümkünse sağım yapın. Sütünüz artmalı şuanda sarılık nedeniyle az emiyorsa sütünüz azalmasin. Kendine gelince zaten memeyi hiç birakmaz. Endişelenmeyin benimde ilk bebeğim 1. ay doğum kilosuyla kalmıştı mamaya başladım hemen toparladı fakat biberon verdim ben malesef memeyi bıraktı bu yüzden kısa sürede. Size bu konuda ya eds yöntemiyle yada şırınga , kaşık biberon veya kadeh yöntemiyle besleme yaparsiniz.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için

Back
X