1 hafta önce doğum yaptım sol göğüste ağrı?

Manifest1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2022
101
-31
46
1 hafta önce doğum yaptım Goguslerimin uçları çok acıyor sızlıyor emzirmeye çalışmaktan ağrılı ve sizili 1 haftadır. Az önce sol gogusumun yan tarafına basınca dahada agridigini farkettim bu nedendir ki kötü düşünmek istemiyorum emzirmeye başladığımdan beri göğüslerim pert cunki neden sol gigusumun yanında baskı yapınca ağrı olabilir kızlar (ilk doğumum)

ilk emzirme sürecinde olan şeyler,yoğun çatlak ya da tahrişiniz varsa krem veriyor doktor,ağrıya gelecek olursak ya uzun süre yoğun süt biriktiriyorsunuz göğsünüzde ki ilk zamanlar bebek tam boşaltım yapamıyor muhakkak sağım da yapın,eğer ki çok doluysa,buna nazaran mastit dediğimiz bir durum da var,bakteriyel durumlardan kaynaklı süt kanallarında tıkanıklık meydana gelir,ağrılı olur,dokununca,emzirirken,hassasiyet kızarıklık vs..

İlk ay göğüslerini olabildiğince açık tutmanı ve nemlendirici krem (bephanten) uygulamanı tavsiye ederim arkadaşın da dediği gibi enfeksiyon kapabiliyor. Ben kapalı tutmak gibi bir hata yaptım ve kandida oldum mastite çevirdi hala geçirmeye çalışıyorum. Bir de emzirdikten sonra bir damla sütü göğüs ucuna sürersen yaralar çabuk iyileşir.

Back
X