1 hafta önce öğrendiğim bebeğimi düşük yaptım

Oxygeen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
169
14
48
29
dün kanamam geldi acile gittiğimde düşük yaptığımı öğrendim ama bu düşük dış gebelikte olabilir denildi
sorum şu ki ben tekrar hamile kalabilir miyim
kalırsam oda düşer mi :(

dün kanamam geldi acile gittiğimde düşük yaptığımı öğrendim ama bu düşük dış gebelikte olabilir denildi
kalırsam oda düşer mi :KK43:
dusuk rahmınde sorun yoksa ya da genetık problem tekrarlamıyor, kese gorunebılır derecede gelısemeyen gebelık ıcın yanı 4.5 5 hftalardan once sonlanırsa kımyasal denıyor. dusuk sayılmıyor.kesenı gormedıgı ıcın dıs gebelık te olabılır demıs anlasılan. kımyasal da tekrarlamaz. tekrar hamıle kalmanda sorun cıkmaz aslında ama ıste allah ne zaman verırse ozaman ya hanı 5 6 ay bekleyen de var bı sonrakı ay hamıle kalan da. umutsuzluk yok.

dusuk rahmınde sorun yoksa ya da genetık problem tekrarlamıyor, kese gorunebılır derecede gelısemeyen gebelık ıcın yanı 4.5 5 hftalardan once sonlanırsa kımyasal denıyor. dusuk sayılmıyor.kesenı gormedıgı ıcın dıs gebelık te olabılır demıs anlasılan. kımyasal da tekrarlamaz. tekrar hamıle kalmanda sorun cıkmaz aslında ama ıste allah ne zaman verırse ozaman ya hanı 5 6 ay bekleyen de var bı sonrakı ay hamıle kalan da. umutsuzluk yok.
kese vardı alttan muayenede gözükmüştü

ben kese gorundukten sonra dıs gebelık ıhtımalı kalkıyor dıye bılıyorum da .

Bu soruları sizi muayene eden doktora sorsanız daha sağlıklı olmaz mı? Düşükler kimi zaman birçok farklı sebebe bağlı oluyor kimi zaman da sebepsiz olabiliyor. Sebep varsa sebebi bulunduktan sonra doktor kontrolünde sağlıklı gebeliklerle doğuma ulaşıyor. Sizinki neden oldu bilemeyiz ki. Ancak pek çok kadın bunu yaşıyor umutsuz olmayın.

tekrar hamile kalabilir miyim kalırsam düşük olur mu tekrardan
basta da dedıgım gibi dusuk sebebı genetık ya da rahım anomalısınden degılse tekrarlamaz. ama dusmeme garantısı doktor bıle veremez. tup bebek bıle dusecekse dusuyo... sperm yumurta saglıksız oluyo bırlesıyo dıyım o yuzden vucut elıyo. sorun varsa kendı bıtırıyo genelde. bı neden anne olamayacakmıssın. burda 2 kısıden 1 ınde kayıp var... saglıklı bısekılde olsun hersey yolunda gıtsın ınsallah bundan sonra.

Rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah ,
İnsan gerçekten yaşamayınca bilmiyor ama şükür edin kürtaj yaşaamamışsınız veya Allah korusun daha ileri haftalarda kayıp yaşamamışsınız.
Bende ilk bebeğimi kaybettiğimde bunu idrak edemedim ama zamanla bunun bilincine varıyor insan..

bu soruları doktorunuza sorsanız daha güzel olur .

Rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah ,
İnsan gerçekten yaşamayınca bilmiyor ama şükür edin kürtaj yaşaamamışsınız veya Allah korusun daha ileri haftalarda kayıp yaşamamışsınız.
Bende ilk bebeğimi kaybettiğimde bunu idrak edemedim ama zamanla bunun bilincine varıyor insan..

bu soruları doktorunuza sorsanız daha güzel olur .
kürtaj yaptılar kanamam vardı 4 haftalıktı daha kendim atamaz mıyım dedim bu sekilde senin için daha iyi dediler

tekrar hamile kalabilir miyim kalırsam düşük olur mu tekrardan
Kese görünüp bebek görünmeden yapılan düşüklerde tekrar hamile kalma açısından hiçbir sorun olmuyor. Bu şekilde düşük yapıp birkaç ay içinde hamile kalan hatta ikiz bebeklere hamile kalan çok tanıdığım var. Doktorum da bunlardan biri.
Bu tarz düşükler genelde tekrarlanmıyor.
Birşeyi merak ettim, bunları doktorunuza sormuyor musunuz?

kürtaj yaptılar kanamam vardı 4 haftalıktı daha kendim atamaz mıyım dedim bu sekilde senin için daha iyi dediler
Doğru söylemişler. Hem fiziksel olarak hem psikolojik olarak kürtaj olmanız çok daha iyi olmuş. 4 haftalık gebelikte yalnızca kese vardır,bebek yoktur. Yani aslında bebek düşürmediniz. Belki üzüntünüze bir faydası olur diye söylemek istedim. Çoğu kadın bu durumu hiç farkında olmadan yaşıyor.

Kese görünüp bebek görünmeden yapılan düşüklerde tekrar hamile kalma açısından hiçbir sorun olmuyor. Bu şekilde düşük yapıp birkaç ay içinde hamile kalan hatta ikiz bebeklere hamile kalan çok tanıdığım var. Doktorum da bunlardan biri.
Bu tarz düşükler genelde tekrarlanmıyor.
Birşeyi merak ettim, bunları doktorunuza sormuyor musunuz?
sordum bir sorun olmayacagını söylemişti ama internette öyle yorumları okurken bazıları bida tutmaz şöyle böyle diye yazınca korkuya kapıldım işte

sordum bir sorun olmayacagını söylemişti ama internette öyle yorumları okurken bazıları bida tutmaz şöyle böyle diye yazınca korkuya kapıldım işte
İnternetteki bilgiler kadar çöp başka birşey yoktur.
Siz doktorun söylediğini ciddiye alın

Geçmiş olsun cnm uzulme bende ilk gebeligimi kaybettim kürtaj oldum bir ay sonra oğluma hamile kaldım sağlıklı doğurdum ustunede iki taner daha oldu hiç biride dusmedi şimdi uctane evlatim var şükürler olsun

Merhaba bende c.tesi günü düşük yaptım 6+1günlüktü ilk gebeliğimdi yoğun kanamam oldu dr.gittim kesem görünmüyordu dolasıyla parçalar gelmeye başladı 3 ay sonra tekrar deneyin dedi dr.tabiki kalabiliriz ve inşallah kucağımıza alacağız yavrularımızı.çok geçmiş olsun

Merhaba bende c.tesi günü düşük yaptım 6+1günlüktü ilk gebeliğimdi yoğun kanamam oldu dr.gittim kesem görünmüyordu dolasıyla parçalar gelmeye başladı 3 ay sonra tekrar deneyin dedi dr.tabiki kalabiliriz ve inşallah kucağımıza alacağız yavrularımızı.çok geçmiş olsun
ah sizde mi yaa çok geçmiş olsun suan sizi en iyi ben anlarım insallah ikimizinde bida olur

Back
X