slm...ben 24 yaşındayım...ve hayatım boyunca hep zayıftım 58 kiloyu hiç aşmamıştım...son 1 yılda 18 kilo aldım....beni görenler çok şaşırıyorlardı ve çok değişik tepkiler veriyorlardı....mezun olacaktım universiteden torenler balolar...güzel bir vucud gerektiriyordu....tam 76 kilo olmuştum....baloya gitmedim....eve dondugumde annem bni 1 yıldır görmuyordu çok şaşırdı ve kızdı....hiçbi arkadaşımla görüşmek istemedim...dışarı çıkmıyodum....sonra annemle diyete başladım ve 22 gun diyet yaptım 5 kilo verdim 71 e düştüm sonra 1.5 ay diyet yapamadım universite de diploma işlemlerim vardı ve evden ayrıldım....rejime devam edemedim ama 1 gun yiyosam 1 gun yemedım formumu korudum ve 71 de kalmayı başardım....tekrar almak istemiyordum....sonra 1 haftalığına tatile giim ve donduğumda 73 kilo olmuştum....e sureklı fastfood yedim yine....çok moralim bozuldu zaten tarrtıya çıkmasamda vucudumda bu ağırlığı hissetmiştim....tatil dönüşü tekrar diyete başladım....bugun 7. gunum ve 70 kilo oldum....şimdi hedefim 65 olmak.....65 olana kadar diyetimi bozmicam....yaptığım diyett kafama göreydi daha dorusu biyoloji bölümü mezunuyum ve metabolizma hakkında pekçok bilgim var onu kullanarak uyguladım yardımcı olcağını düşünerekten paylaşıyorum ;
sabahları = her kahvaltıda 2 buyuk dilim kepekli ekmek,1 buyuk domates,5-6 tane yeşil biber,2-3 dilim yarım yağlı peynir,8 adet zeytin, 2 haşlanmış yumurta yada 1 az yağda yumura ( 1 gun 1 ini yapıyorum 1 gun 1 ini ), 1 tatlı kaşığı kadar bal, şekersiz çay
araöğün = 5-6 kuru kayısı ( bazen bunun yerine elma 1 adet yedim ) ve bi kase yoğurt
öğlen = mutlaka et yiyin...ben tavuk gögsünü yağsız tavada ızgara gibi kızartıyorum yanında 1 kase yoğurt ve salata yiyorum bazı gunlerde yine göğüs ızgara ve çorba yapıyorum bu değişiklikler bnm rejimden sıkılmamı engelliyor
akşam = salata yanına da 1 kase sebze alıyorum (mesela bi gun pırasa bi gun semizotu bi gun mantar)
gunde 15 dk egzersiz yapıp haftada 5 gun yuruyuş yapıyorum 1 saatlik ve hergun 2.5 lt su içiyorum.....yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus ben akşam yemeğini en geç 18.30 da yiyorum ve o saatten sonra bişey yememeye dikkat ediyorum eğer acıkırsam yada canım tatlı çekerse turk kahvesi içiyorum şekersiz...
bu uygulama ile 7 gunda 3 kilo verdim...kilo verdikçe buraya yazıcam
sabahları = her kahvaltıda 2 buyuk dilim kepekli ekmek,1 buyuk domates,5-6 tane yeşil biber,2-3 dilim yarım yağlı peynir,8 adet zeytin, 2 haşlanmış yumurta yada 1 az yağda yumura ( 1 gun 1 ini yapıyorum 1 gun 1 ini ), 1 tatlı kaşığı kadar bal, şekersiz çay
araöğün = 5-6 kuru kayısı ( bazen bunun yerine elma 1 adet yedim ) ve bi kase yoğurt
öğlen = mutlaka et yiyin...ben tavuk gögsünü yağsız tavada ızgara gibi kızartıyorum yanında 1 kase yoğurt ve salata yiyorum bazı gunlerde yine göğüs ızgara ve çorba yapıyorum bu değişiklikler bnm rejimden sıkılmamı engelliyor
akşam = salata yanına da 1 kase sebze alıyorum (mesela bi gun pırasa bi gun semizotu bi gun mantar)
gunde 15 dk egzersiz yapıp haftada 5 gun yuruyuş yapıyorum 1 saatlik ve hergun 2.5 lt su içiyorum.....yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus ben akşam yemeğini en geç 18.30 da yiyorum ve o saatten sonra bişey yememeye dikkat ediyorum eğer acıkırsam yada canım tatlı çekerse turk kahvesi içiyorum şekersiz...
bu uygulama ile 7 gunda 3 kilo verdim...kilo verdikçe buraya yazıcam