Bebek Beslenmesi 1 saatte, çeyrek muz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim oğlan muzla önce bi güzel masayı siliyor sonra yüzüne gözüne saçına sürüyor ağzı hariç her yeri muz oluyor ödü kopuyo yanlislikla ağzına gelirde yer diye:KK70:
Zamanla yiyorlar, kızım 9. ayından itibaren ne zaman kaşığı ağzına götürsem ağzını kaçırırdı resmen köşe kapmaca oynardık, dipnot düşeyim hiç iştahlı bir çocuk değildi, ne zaman ki yiyecekleri önüne koydum yemeye başladı, yerken hepsini ağzına götürmüyordu tabii, pencereler, sehpalar, koltuk aklına gelecek her yer yemekten nasibini alıyordu, karşı komşumun defalarca muneeeeeee kooooşş senin kız yine camları sıvıyor diye seslendiğini bilirim ama sonuçta öyle böyle yiyordu, zamanla kaşık tutmayı öğrendi, pencereler işkenceden kurtuldu, aklıma gelmişken birde tavsiye etrafta yaşıtı çocuklar varsa yemek yiyeceği zaman aynı ortamda olmalarını sağlayın, bir kaşık kendi yerken bir kaşıkta arkadaşına yediriyorlar :) yemek bir anda kıymete de binebiliyor.

Konuyu doğru yere açtığıma eminim
Çünkü bu bir dert...
Her gün sinir krizinin eşiğinden dönüyorum...
Oğlum 10 aylık...ve doğduğundan beri hep karnını doyurma çabası...
Önce memeyi reddetti beni hiç emmedi, tamam dedik mama içsin yeter ki...yok o da olmadı bu seferde biberonla savaşdı...uykuda içirdik...Sonra onu da istemedi...zaten ek gida zamanı gelmişdi...mamayı da terkettik...
Eee bu kadar iştahsz, huysuz bir çocuğun kaşıklada savaşı var tabi...
Bugün bir saati geçti muzu yemesi..muz kasede karardı,şekilden şekile girdi.. Yediğide çeyrek muz...asla pütür yemiyor...kasede çatalla ezdim suyla seyrelttim..
Ekmek veriyorm minicik diliyle ittiryor.yumurta peynir hepsne aynı şey...
Ben napiym pütüre nasıl alıştırayim
Daha sebze yemeği neymiş tadını bilmez
Siz neyi nasıl veriyorsnz.
Şu kk üye olma sebebim oğlum..
Çare arıyorum artık
blw türkiye grubunu incelemenizi tavsiye ederim

Persentili düşük.boyu aylarca hep aynı kaldı...artık ısrarcı değililm sabrım yok çünkü.sadece çok sinirli bi anneyim

Çok üzüldüm. Bu durum cocugunuzun midesinin hassas olmasi ile ilgili olabilir mi? bana da zorla yemek yedirirlerDi. Bütün çocukluğum boyunca. Hep midem bulanırdı. Hamile kalınca hatirlamistim. AA benim çocukken de aynı böyle herşeye midem bulanırdı demiştim.

Neyse ben bebekken katı gıdaya geçtiklerinde hiç birşey yememeye başlamışım. Anneannemin götürdüğü çocuk doktoru ona bir sebze çorbası tarifi vermis çocuğun midesi hassas bunu yedirin demiş. Beni o çorba ile beslemişler bir süre. Normal yemeye başlayınca yine hiç birşey yememeye başlamışım tabi.

Babada çok kızarlardı. Ama elimde değildi midem kaldırmazdı. Büyüdükçe düzeldi. Bence mide gelişimi yavaşti. Sütü belki erken kestiler. Ek gıdaya çabuk geçtiler diye düşünüyorum.

Kendısı yemek ıstıyordur bırakın nokta kadar da olsa kendısı yesın

Mesela brokolıyı buharda pısırın sarımsaklı suzme yogurda ucunu batırıp onune koyun bayılır
Karnabaharıda aynı sekılde yapabılırsınız

Cilegıde cok severler

Mangoyu ezıp ekmege surup verın yer yavrucak

Bebegının asla hayır dıyemeyecegı bırsey
Burgu peynırı yumurta sarısına sonra paneye batır kızmış tereyagda şöylececik çevir

Veya sekersız elmalı havuclu kuru uzumlu kek yap eline ver :)

Once mıncıklar atar sonra agzına atar hem mıncıklamalık hem yemelık seylerı sevıyorlar

Ek gıda ya grcısınızde ılk ne verdınız? Drınuzla gorustunuz mu? Bende zorlayıp kendınızı uzmeyın,onune koyun uykulu falan olmasın yemek yedırmeye otırttugunuzda.

Benimkide tadını bilmez.bi insann hiç beğendiği bi şey olmaz yokk işte.muzu yemiyor diyorum aaaa muzu her çocuk sever tatlı ya diyorlar..yok işte sevmiyor yemiyor

Evet ayni biz allah sabir versin ne diyim istahli cocuk gercekten nimet

Kemik parçası falan boğazına kaçabilir Allah korusun, bence kemikli et vermesin ya. Yumuşak yiyecekler olur ama dediğiniz gibi köfte, makarna, haşlama sebze, belki çiğ havuç, salatalık falan.
Kemikli eti annesi kontrol ediyor. Kopacak kemigi varmi diye sonra eline veriyor. Evire cevire siyiriyor onu. Kofteyide eliyle parca parca koparip eziyor annesi mama sandalyesinin onune koyuyor.

Sevdiği çorbaya yarın patates ekleseniz gerekirse rondodan geçirin yada başka bir sebze baktınız yiyor sebzeleri çeşitlendirseniz
Küçük oğlum da ek gıdayı reddettiğinde eline vermiştim önce döküp saçıyor sonra zamanla yiyordu
Bebeğin her gelişiminde kararlılık önemli hergün deneyeceksiniz bir gün kabul edecek
Kolay gelsin

Sizi anlayabilen bir anneyim, benim de oğlum 10 aylık.
Meme reddi ,3 aydan sonra biberon ve mama reddi yaşadım.
Dönemsel olarak yemekleri de reddetti.
Sürekli soluğu doktorda aldım, dediği şey 'aç bırakacaksın, çocuk zaten acıktığında belli eder zorlama onu yemek için' oldu.
Öyle de yaptım, 12-14 saat aç durduğunu bilirim oğlumun 5-6 aylıkken.
Şuan yemek yemeyi reddettiğinde onun yiyeceklerini sanki benimmiş gibi tabağıma koyup, gidip içeride oturuyorum 15-20 dk bekliyorum ve inanın benimkine sulanıyor.
Ben ne yer ne içersem çocuk ondan istiyor, bana özeniyor.
O sebeple önerim bu yönde olacak, kendi tabağınızın yanına onun yiyeceklerini koyun ve meraklanmasını bekleyin.
İstedikleri zaman tabağa saldırıp bir güzel alıyorlar ki ordan, inanamazsınız.
Ve sofra kültürü çok önemli, beraber onunla oturup aynı anda bir şeyler yemye çalışın, asla oyun oynarken ya da mama sandalyesinde değilken elinizle bir şeyler vermeye çalışmayın.
Lütfen bana yatdın edin. Oğlum 4 aylık. 1 aydır be eniyor ne biberon alıyor. Uykusunda besliyorm ana herzaman basarılı olamıyorum.Gücüm tükenmek üzere

Lütfen bana yatdın edin. Oğlum 4 aylık. 1 aydır be eniyor ne biberon alıyor. Uykusunda besliyorm ana herzaman basarılı olamıyorum.Gücüm tükenmek üzere
Merhabalar.
O dönemde biberon kaşıklardan kullanmıştım ben.
Ya da biberona mama hazırlayıp kaşıkla icirdim.
Dediğiniz gibi uykusunda biberon veriyordum.
Çok zorlu bir süreç biliyorum ama sabırlı olmanız lazım.
Gerçekten aç olsa emer, zorlamayın bebeğinizi.
Eğer anne sütü alıyorsa stresinizi de hisseder zaten.
Ek gıdaya biraz erken başlayabilirsiniz doktorunuza danışarak ve mama da değiştirin derim.

Back
X