• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1.sinif ve sorunlu veliler

mylittlem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2014
413
419
103
Haftalardir sinir stres yasiyorum.Yavrum bu yil 1.sinifa basladi ozel bir okul.Biraz hareketli ara ara arkadaslariyla problemler yasadi yasiyor yeri geldi onlar buna vurdu yeri geldi benimki onlara vurdu hatta ben bir sikintisi mi var diyerekten psikiyatriye bile goturdum belli bir sorunu yani hiperaktivite cikmadi.Oyun terapisi ile devam ediyoruz.Simdi gelelim olanlara.Siniftaki birkac veli surekli kendi cocuklari hicbirsey yapmiyormus hep benimki sorun cikariyormus gibi surekli okula sikayete gittiler hatta okuldan atilsin diye baski yaptilar daha ne cirkeflikler.Bu olaylari atesleyen de sinif annesi.Okul bizi destekliyor ben her zaman yapici oldum cozum icin ugrastim sinif ogretmeni bunlar 1.sinif cok abartilacak sorunlar degil neden bu kadar buyudu bu olaylar anlamiyorum diyor.Idare rahat olun sizden talep gelmedikce ne sinif defisikligi ne de okuldan alinma sozkonusu olmaz diyor.Ama benim canimi sıkan surekli herseye yalan yanlis ufak buyuk herseyde yavrumun suclanmasi ve veliler arasinda hedef gosterilmesi.Ben bu surecte elebaslari olan kisiye gereken tepkiyi verdigimi devam etmesi halinde farkli yollara basvuracagimi soyledim.Suan icin veli grubundan cikmadim sessizce takipteyim orda bu tarz bir konu gecmedi sinifla ilgili etkinlikler psylasiliyor.Simdi siz deyin bana ben ne yapayim?Gruba agzima geleni yazmiyim diye zor tutuyorum kendimi.Biz ne zaman bu kadar 6 yasinda bir cocukla ugrasarak insanligimizi kaybettik.

Bu tip konularda tek bir tavır sergilenmeli. Herkese karşı çocuğunuzun arkasında duracaksınız. Kendinizi kapatmayacak normal şekilde devam edeceksiniz. Asla özür diler ya da mahcup duruşta olmayacaksınız. Linç etmeyi pek sever bizim halk. Herkesin çocuğu da altın büllüklü, muhteşem ötesi. Tüm anneler “Atakan’ın annesi” (bkz. İnstagram’da denizcengiz)

Velilerin ağzını arayın bakalım sınıf annesi için ne düşünüyorlar. Asla kibarliginizi bozmayın ve velilerle arayı iyi tutun. yanıniza taraftar toplayın :KK9:
Seneye siz sınıf annesi olun.

Haftalardir sinir stres yasiyorum.Yavrum bu yil 1.sinifa basladi ozel bir okul.Biraz hareketli ara ara arkadaslariyla problemler yasadi yasiyor yeri geldi onlar buna vurdu yeri geldi benimki onlara vurdu hatta ben bir sikintisi mi var diyerekten psikiyatriye bile goturdum belli bir sorunu yani hiperaktivite cikmadi.Oyun terapisi ile devam ediyoruz.Simdi gelelim olanlara.Siniftaki birkac veli surekli kendi cocuklari hicbirsey yapmiyormus hep benimki sorun cikariyormus gibi surekli okula sikayete gittiler hatta okuldan atilsin diye baski yaptilar daha ne cirkeflikler.Bu olaylari atesleyen de sinif annesi.Okul bizi destekliyor ben her zaman yapici oldum cozum icin ugrastim sinif ogretmeni bunlar 1.sinif cok abartilacak sorunlar degil neden bu kadar buyudu bu olaylar anlamiyorum diyor.Idare rahat olun sizden talep gelmedikce ne sinif defisikligi ne de okuldan alinma sozkonusu olmaz diyor.Ama benim canimi sıkan surekli herseye yalan yanlis ufak buyuk herseyde yavrumun suclanmasi ve veliler arasinda hedef gosterilmesi.Ben bu surecte elebaslari olan kisiye gereken tepkiyi verdigimi devam etmesi halinde farkli yollara basvuracagimi soyledim.Suan icin veli grubundan cikmadim sessizce takipteyim orda bu tarz bir konu gecmedi sinifla ilgili etkinlikler psylasiliyor.Simdi siz deyin bana ben ne yapayim?Gruba agzima geleni yazmiyim diye zor tutuyorum kendimi.Biz ne zaman bu kadar 6 yasinda bir cocukla ugrasarak insanligimizi kaybettik.
Son cumleni gruba yaz

okul müdürü ve öğretmeni sizi desteklediğine göre sorun şımarık insanlarda bence.
böylelerin çocuğu genelde mükemmel olur.
çocuklarının yalan söyleyip söylemediğini bile tartmazlar. direk suçlu ararlar.
şekil sizdeki gibi. hiç birşey yazma. parmaklarını yormaya değmez.anlamayacaklar.
ama sen yine pusuda bekle.

Veliler bi grup olup durduk yere neden sizin çocuğunuza cephe alsında bu girisimlerde bulunsunki? Bilemedim 🤷‍♀️ Acaba kacırdıgınız bisey olabilir mi? Örnek verseniz mesela neden dolayi okuldan atilsina gidiyor mesele?
Açıkçası sınıfın çoğunluğunu rahatsiz eden vuran bi cocuk olsa kimse istemez haliyle ama iste olayi dogru bilmek lazim.
Her iki cocukta birbirine yapiyorsa diger velinin bu kadar arsiz olmamasi lazim karsidaki cocuk okuldan atilsina kadar.

Bu gruplar çok tehlikeli , bence velilerin kendi aralarında yazışmaları yasaklanmalı
Bir bilgilendirme yapılacaksa , toplu mesajla aynı anda herkese iletilmeli .
Ben birkaç ay dayanabilmiş kaçmıştım gruptan
Bir öğretmenler günü hediyesi için bile koca koca kadınlar tartışıyordu
Bir de çocuklarla alakalı şeylerin oradan aleni bir şekilde yazılması çok yanlış
Birisinin parası çalınmış , hepsi bir anda benimki bir melektir , hayatta yapmaz diyor
Diğer yandan suçlu olduğunu düşündükleri bir çocuk hk konuşuyorlar
Tamamı olmaması gereken şeyler
Yerinizde olsam ilk önce whatsapp Veli grubundan çıkar , çocuğumu; şikayet eden velilerin çocuklarıyla oynamaması için salıklardım
Sizin tarzınıza uyan, çocuğunuzun sevdiği arkadaşları varsa, onlarla kaynaşın anneleriyle birlikte evinize davet edin . oğlunuz şikayet edildiği ortamdan uzaklaşmış olur böylece
Çok zor 1.sınıf anneliği
Allah kolaylıklar versin

Sikayetler; cocuguma vurdu sinifta zaten hep yaramaz cocugumu rahatsiz ediyor gibi

Veliler bi grup olup durduk yere neden sizin çocuğunuza cephe alsında bu girisimlerde bulunsunki? Bilemedim 🤷‍♀️ Acaba kacırdıgınız bisey olabilir mi? Örnek verseniz mesela neden dolayi okuldan atilsina gidiyor mesele?
Açıkçası sınıfın çoğunluğunu rahatsiz eden vuran bi cocuk olsa kimse istemez haliyle ama iste olayi dogru bilmek lazim.
Her iki cocukta birbirine yapiyorsa diger velinin bu kadar arsiz olmamasi lazim karsidaki cocuk okuldan atilsina kadar.
Birkac veli zaten digerleri degil.Dediginiz gibi herikisi de birbirine yapiyor

sorunlu olan aileleri tektek evinize davet edip, daha cok paylasimda bulunsaniz. hem.cocuklar iki kisilerse cok guzel oyun kuruyorlar. boylelikle oglunuzun arkadas cevresi de genisler.

onlar benim.cpcugumun arkasindan konusuyorlar bir de ben onlara blrek mi yapicam.demeyin lutfen, oglunuz icin yapacaksiniz.

Ozel okul oldugu icin okul idaresi ve ogretmen tabiki sizin yaninizda olduklarini savunacaklardir.Diger velilerede aynisini soylemediklerini ne biliyorsunuz. Maksadim cocugunuzu suclamak degil ama bir cok veliden ayni şikayet geliyorsa cocugunuzu bir sorgulamanizi isterim.Yani kendimden yola cikarak soyluyorum durduk yere surekli birinin cocugundan neden sikayetleneyim ki?Tamam cocukca itisip kalkismalar olabilir ama sanki daha fazlasi var gibi.Hic olmadi sinifini degistirin bakalim orda neler olacak.

Whatsup grubundan çıkın. Sınıf öğretmeni size atsın gelişmeleri.

Sikayetler; cocuguma vurdu sinifta zaten hep yaramaz cocugumu rahatsiz ediyor gibi

bukadar şeyden okuldan atılmaya kadar gelmez mevzu
ciddi vurma, zarar verme varmı
benim kızımın sınıfın da bır çocuk diğerini hırkasın kapşonunda çekip sürükleyerek tırmıklamış ve yere fırlatmış, çocuğun boynu bayağı kızarmıştı. Annesi haklı olarak şikayet etti, gruptan da paylaştı.
Kimse ne anneye nede çocuğa cephe almadı ama süreklilik gösteren bir durum olsa durum farklı olur kesinlikle.

Bu olay çok yönlü olabilir.
1. Öncelikle çocuğunuz bir kere vurduysa ve birkaç çocuk da bunu ailesine anlatınca "hıı demek öyle sorarız biz ona" gibi bir tavırla karşılaştılarsa o çocuk nefes de alsa sınıfta şikayet edilir. Ne olsa o çocuğun üstüne kalır.
2. Çocuğunuz gerçekten zarar veriyor olabilir siz olayı basitleştirip "ama onlar da vuruyorlar çocuk işte" diye düşünüyor olabilirsiniz.
3. Okul idaresi öğretmen muhtemelen demiştir ki yok efendim böyle basit bir şey için çocuk okuldan mı atılır? Siz de bunu çocuğunuz suçsuz ve idare öğretmen sizi destekliyor gibi algılamışsınızdır. Diğer velilerin haksız olduğu anlamına gelmez bu.
Problemin çözümü için diğer velilerle arayı iyi tutup çocuklu buluşmalar yapmanızı tavsiye ederim. Annelerin arasının iyi olduğunu gören çocuklar arkadaşına karşı daha kabullenici ve toleranslı olur. Diğer türlü dışlanan çocuk da öfkelenecek şiddetin dozunu artıracaktır. Başıma geldiği için biliyorum.
Şiddet eğilimli öğrencimin annesi dik dik konuşup üste çıkmaya çalışınca ve çocuğunu herkesin öyle kabullenmesini bekleyince sınıfta çocuk iyice dışlandı. Arkadaşlarını yaralayınca da artık okulda duramayacak hale geldi. Yani çocuğum onlara vurdu da ama onlar da ona vuruyor diye olayı normalleştirmeyin. Onlar vuruyorsa o zaman siz de şikayet etseydiniz.
Sizin durumunuz bu maddelerden hangisine uyuyor bilemiyorum benimki tahmin ama tek gerçek aranızı iyi tutun

Back
X