1.sinif ve sorunlu veliler

Diğer velilerin şikayetlerinin boyutunu bilmek isterdim. Oğlum ilkokuldayken benzer bir sorun yaşadık. Sınıftaki akranlarından 3 yaş büyük bir çocuk yüzünden ciddi bir akran zorbalığına maruz kaldı. Burnu çatladı, merdivenden itildi, boğazı sıkılmaktan mosmor parmak izleri ve yüzü tırmık izleri ile eve geldi. İnanın bunlar sadece hatırladıklarım. Anne ise sadece "çocuk bunlar" demekle yetindi. Hatta çocuğun babası, şikayet eden başka bir velinin (kadın), üstüne bile yürüdü.
Eğer sadece bir iki kez vurmak diye tabir ettiğiniz şeyler bizim yaşadığımız kadar büyük problemlerse, herkesin çocuğu kıymetli ve diğer veliler haklılar.
Neden bunca insan bir araya gelip bu kadar şikayet ediyor diye sorgulayın bence. Belki siz çocuğunuza duyduğunuz sevgiden dolayı, olayları basite indirgiyorsunuzdur.

Olaylar bizim yaşadığımız boyutta değilse, bir süre daha takipte kalın. Çocuğunuz sınıfında dışlanacaksa gerekirse sınıf değişikliği yapın.

Bu birbirlerini kışkırtmayı sadece çocuklar için değil, öğretmenler için de yapıyorlar. Bakıyorsunuz hiçbir bilgisi ve ilgisi olmayan veli grubu okula gelip öğretmeni tehdit ediyor. Hatta başka öğrenci döven veliler ve erkek öğretmene saldıran bayan veli gördüm. Bence ortalığı karıştıran fitne velilere onları utandıracak bir ayar çekmek lazım. Mümkünse müdür odasında olsun çünkü iftira atarlar

Oğlum bu sene ana okuluna başladı, MEBe bağlı. Sınıflarında bir arkadaşları sürekli itip, vurma vb çeşitli sıkıntılar yarattı, yaratıyor. Bir arkadaşının boynunu sıkmış. Çocukla hiç bir şekilde baş edemiyorlar. Müdire artık bizim okuldan alın deme şansımız yok aileye, karşılık verip kendilerini korusunlar dedi

Tüm veliler şikayetçi bu durumdan. Kimse böyle durduk yere bir olup çocuğunuzun üstüne gelmez sanmıyorum.

Bizim apartmanda bı kadın vardı, kızı benimle aynı sınıftaydı. Oda benimle uğrasırdı.
Var böyle insanlar.
Seneye sınıfını degistirin bu sene idare edin, sakinliğinizi koruyun.

Malesef kızacaksınız ama bu tür konularda genelde her iki tarafında dinlenmesi lazım .Herkes kendi tarafından bakınca kendini haklı görebiliyor .Bence durduk yere kimse kimseyi şikayet etmez kanaatindeyim .Bu arada öğretmen ne iş yapıyor acaba bu konuda onun bu konuya el atması lazım .

benim oglumda 1.sinif veli grubu diye bir sacmalik yapmadik. samimi olmak isteyen tanisip gorusur.hele ki sinif annesi. bizim ogretmenimiz gerek yok boyle seylere dedi bastan. olaylari fistekleyen sinif anneleri oluyor genelde.
gruba yazmayin siz uyarinizi yapmissiniz ve ogretmenle konusun sadece zorbalik bu yaptiklari. sinif degistirme ve ya okulun baska subesi varsa gitme imkani varsa oraya yollayin bu tip insanlar anlamaz

Haftalardir sinir stres yasiyorum.Yavrum bu yil 1.sinifa basladi ozel bir okul.Biraz hareketli ara ara arkadaslariyla problemler yasadi yasiyor yeri geldi onlar buna vurdu yeri geldi benimki onlara vurdu hatta ben bir sikintisi mi var diyerekten psikiyatriye bile goturdum belli bir sorunu yani hiperaktivite cikmadi.Oyun terapisi ile devam ediyoruz.Simdi gelelim olanlara.Siniftaki birkac veli surekli kendi cocuklari hicbirsey yapmiyormus hep benimki sorun cikariyormus gibi surekli okula sikayete gittiler hatta okuldan atilsin diye baski yaptilar daha ne cirkeflikler.Bu olaylari atesleyen de sinif annesi.Okul bizi destekliyor ben her zaman yapici oldum cozum icin ugrastim sinif ogretmeni bunlar 1.sinif cok abartilacak sorunlar degil neden bu kadar buyudu bu olaylar anlamiyorum diyor.Idare rahat olun sizden talep gelmedikce ne sinif defisikligi ne de okuldan alinma sozkonusu olmaz diyor.Ama benim canimi sıkan surekli herseye yalan yanlis ufak buyuk herseyde yavrumun suclanmasi ve veliler arasinda hedef gosterilmesi.Ben bu surecte elebaslari olan kisiye gereken tepkiyi verdigimi devam etmesi halinde farkli yollara basvuracagimi soyledim.Suan icin veli grubundan cikmadim sessizce takipteyim orda bu tarz bir konu gecmedi sinifla ilgili etkinlikler psylasiliyor.Simdi siz deyin bana ben ne yapayim?Gruba agzima geleni yazmiyim diye zor tutuyorum kendimi.Biz ne zaman bu kadar 6 yasinda bir cocukla ugrasarak insanligimizi kaybettik.
Muhtemelen biriyle problem ysadınız digerleri onun gazıyla onun yanında duruyo taraf tutma söz konusu muhtemelen.baslatan sınıf annesi miydi genelde sınıf annesinin yandaşları olur

Valla 6 yaşında olan her çocuk çok masum olmayabiliyor maalesef ama
öğretmeniniz normal sorunlar, büyütecek bir şey yok diyorsa veliler şımarıklık ediyordur gerçekten de..

Ciddi sorun çıkaran bir çocuk olsa öğretmen farkeder, herkesten önce o şikayette bulunurdu.

Yüz göz olmayın bence. Rahatsız olan kendi gitsin sınıftan.

Back
X