Merhaba arkadaşlar kızım 1 yaşında hiç yerinde durmayan bir çocuk bir çok eğitici oyuncak aldım ama hepsini 1 kere oynayıp attı yada oturarak birşeyler oynamaya çalıştığımda hep kaçıyor ilgisini vermiyor daha yeni yürümeye çalışıyor kendi geliştirdiğiniz birlikte oynayabileceğimiz oyunlarınız varmı şimdiden teşekkürler.
O yas kesfetme yasi. Ozelliklede yeni yurudugu icin heryeri kurcalamak ister. Ona ait bir cekmece yapin. Mutfaginizda onun oynayabilecegi seyleri bi dolaba koyun ve beraber o esyalarla oynayin. Tava tencere kasik. Ozellikle bunlara vurup ses cikarmaya bayiliyorlar. Yutmayacagini bildiginiz seyleri kaptan kaba bosaltin. Makarna gibi. Sepeti basket potasi yapin icine top atin. Topa gerek yok herhangi birsey olur. Top gibi yuvarladiginiz coraplar bile.
Evinizde çocuğunuzla oyun hamuru yapabilirsiniz yoğurma işi onun ince kas becerisini de gelistirecektir. Ayrıca duvarın bir köşesini ona ayırıp parmak boyası yapmasını sağlayın serbestlik ona iyi gelecektir ve son olarak da onunla bol bol dans edin bu onun enerjisini almaya yönelik olacaktır ayrıca kaba motor becerisini de gelistirecektir.
Benim oğlan da bir yaşına girecek..ne var ne yok dolaplardan iniyor aşağı kaşıklar tavalar, legenler..evin içi harman yeri gibi..karsilikli top atıyoruz birbirimize onu seviyor..oyuncaklar ilgisini çekmiyor henüz
saklambaç ı çok seviyor
onu önüme yatırıp ellerin nerede burnun nerede gibi sorular soruyorum gösteriyor bu arada 14 aylıgız top nerede dıyorum gıdıp getırıyor tesekkur edıyorum yere pike seriyorum parkenin üstüne o oturuyor bende cekıyorum bayılıyoor :)) en büyük hobimiz bir yaş parti süslerimizi yırtmak olmuştu büyük bir kamyonu var içine oturtup gezdiriyorum evin içinde ona ögrettigim seyde kamyona yük doldur ve bosalt smdı kendısı yapıyor baska bi arabanın bagajına esya koyalım dedm kendısı yapıyor sımdı alo alo dıyor oyuncak telefonuyla :)
Benim oğlum da 15 aylık. Evde ismini öğrettiğim eşyaları tek tek isyiyorum getiriyor. Çamaşır asarken oğlum bana mandal verebilir misin diyorum hemen yerden toplayıp veriyor bunu yaparkende çok hoşuna gidiyor teşekkür ediyorum gülüyor ( balkonumuz cam balkonlu güvenli yani) öğrendiği kelimeleri tek tek söylüyorum o da tekrarlıyor. Kapaklı şeyleri kapatıp açıyor daha çok şey sayabilirim.