Bebek Beslenmesi 1 yaş günlük süt alım miktarı..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sevilzgr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2010
103
0
96
İstanbul
oğlum 1 yaşında kocaman çocuk oluverdi artık.kocaman diyorum ama dertler malesef bitmiyor.ek gıda dedik ofladık pufladık o günleri geride bıraktık,pütürlü şeyler yiyemiyor diye belki de kendimi tükettik ama o günleri de atlattık şükür.şimdi de sıra inek sütüne alıştırmada ama nasıl?ben zorla oynatarak yatmadan önce veremeye çalışıyorum aldığı miktar ise 100 veya 125 ml üstüne çıkmıyor.bu kadarının ise yeterli olmadığını düşünüyorum çünkü günlük 500 ml süt tüketilmesinden bahsediliyor heryerde.siz süte nasıl alıştırdığınız bebişlerinizi ve hangi zaman dilimlerinde ne kadar inwk sütü veriyorsunuz?paylaşımarınızı bekliyorum arkadaşlar..Allah hepimizşn yardımcısı olsun..

oğlum 1 yaşında kocaman çocuk oluverdi artık.kocaman diyorum ama dertler malesef bitmiyor.ek gıda dedik ofladık pufladık o günleri geride bıraktık,pütürlü şeyler yiyemiyor diye belki de kendimi tükettik ama o günleri de atlattık şükür.şimdi de sıra inek sütüne alıştırmada ama nasıl?ben zorla oynatarak yatmadan önce veremeye çalışıyorum aldığı miktar ise 100 veya 125 ml üstüne çıkmıyor.bu kadarının ise yeterli olmadığını düşünüyorum çünkü günlük 500 ml süt tüketilmesinden bahsediliyor heryerde.siz süte nasıl alıştırdığınız bebişlerinizi ve hangi zaman dilimlerinde ne kadar inwk sütü veriyorsunuz?paylaşımarınızı bekliyorum arkadaşlar..Allah hepimizşn yardımcısı olsun..

Merhaba,
benim oğlumda 16 aylık,bir iki kez inek sütü içme denememiz hüsranla sonuçlandı maalesef:59:

Bende çözümü 1 yaş üstü için olan devam sütlerinde buldum.İçerisinde inek sütünde olmayan çeşitli vitaminler var ve daha doyurucu.

Onu severek içiyor...:56:

Son düzenleme:
biz aptamil junior çocuk sütünü kullanıyoruz severek içiyor versem günde 1 kilo içer :9: ben de günde 350-400cc falan süt veriyorum anne sütüyle beraber.

bıraksam 500 ml içer ama doktorumuz 300 gecme dedi kansızlık yapıyormus fazla süt..bizde azalttık 200-300 cc arası süt içiyoruz

merhabalar
bende oğlumu süte alıştırmaya çalışıyorum tam anlamıyla başarılı olmadım henüz 1 yaşına giriyor artık kahvaltı karışımlarında yada muzu büsküvi ve sütle ezip verince yiyor ama sütü direk pek içmek istemiyor.siz bebekelri emzirmeye devam ediyormusunuz? bebekler emdiği müüddetçe inek sütü içmek istemeyebiliyorlarmış.ben hala emziriyorum ama artık bıraktırıp inek sütüne geçmek istiyorum.dixler alıştırmak için neler yapıyorsunuz?banada yardımcı olurmusunuz

merhabalar
bende oğlumu süte alıştırmaya çalışıyorum tam anlamıyla başarılı olmadım henüz 1 yaşına giriyor artık kahvaltı karışımlarında yada muzu büsküvi ve sütle ezip verince yiyor ama sütü direk pek içmek istemiyor.siz bebekelri emzirmeye devam ediyormusunuz? bebekler emdiği müüddetçe inek sütü içmek istemeyebiliyorlarmış.ben hala emziriyorum ama artık bıraktırıp inek sütüne geçmek istiyorum.dixler alıştırmak için neler yapıyorsunuz?banada yardımcı olurmusunuz
anne sütü cok degerli bence bırak biraz daha faydalansın 2yasına kadar yolu var bidaha içemeyecegi anne sütü imek sütünü ömrünün sonuna kadar içecek degilmi..

ben 8.5 ay emzirebildim o yüzden inek sütüne alıştırmaya çalışıyorum.ama sen devam et anne sütüne bırak emzirebildiğin kadar emzir nasıl olsa birgün inek sütüne geçecek bebişin.anne sütü gibisi var mı sırf inek sütüne alışsın diye sütünden mahrum etme yavrucağını.

1 yaş bebeğe anne sütü yeterli gelmez. mutlaka takviye gerek. ben 7-8 aylıktan beri biberonla keçi sütü veriyorum. en az 500cc içiyor şimdi 14 aylık.
süte alıştırmak için mutlaka sevimli gelecek bir ad bul süte ben verirken "cok cok süt" dedim. bir de süt kutusunun üstündeki oğlak resmini gösteriyorum. çok seviyor. bunu başta mutlaka oyun ile almayı öğrenirse keyif almayı da öğrenir ve içer. biberona sütünü koy eline ver. bırak biraz oynasın döksün. aç olunca ver. tokken kabullenmeye bilir.

Son düzenleme:
Merhaba 1yas kızım var sütü günde kaç kere vermem gerekiyor gece Yatarken mi sabah uyaninca mi vermeliyim alistirmak istiyorum yardım lutfen

Back
X