- 3 Aralık 2018
- 368
- 199
- 103
- Konu Sahibi ciceklimor
-
Öyle mi dersiniz? Gerçekten çok uzuluyorum, çocuğunun dışlanmış hissetmesini kimse istemez, şuan kreşe gitmiyor, başladığında tabiki bunları yaşayacak maalesef. Neden müdahale etmemeliyim peki, psikolojik bir açıklaması var mı? TeşekkürlerFiziksel şiddet olmadığı sürece müdahale etmemenizi öneririm.
Siz her müdehale ettiğinizde , kızınız kendi benliğini oluşturmak konusunda yara alacak.
Öyle mi dersiniz? Gerçekten çok uzuluyorum, çocuğunun dışlanmış hissetmesini kimse istemez, şuan kreşe gitmiyor, başladığında tabiki bunları yaşayacak maalesef. Neden müdahale etmemeliyim peki, psikolojik bir açıklaması var mı? Teşekkürler
Teşekkür ederim. Evet tam olarak korkum bu, mutlaka 2 yaş sendromu vardır ama bazı çocuklar diğerlerine göre daha şiddete eğilimli benim çocuğumda örnek alir öyle olur diye korkuyorum. Sonuçta kardeşi yok ama kuzenleri bir nevi kardeşleri ve onları örnek alıyor. Böyle elestirmek de istemiyorum çünkü hayatta elestirdigim her şey başıma geldi, Allah affetsin.Ben müdahele ederim sonuçta arada 1.5 yaş var o yaşta bu çok ciddi bir fark. Hayır kuzenine vurmak yok deyin oyuncağı paylaşın deyin çocuk burada kendini korumaktan çok aynı hareketleri örnek alarak şiddetle bi şeyleri halletmeyi öğrenecek bence. Ben böyle yaptım kızım dört yaşında hiç şiddete yönelen bir kız olmadı kendini de ezdirmediğini sözel olarak net bir şekilde gerektiği yerde tepki gösterebildiğini öğretmen çok memnun şekilde iletiyor bana.
Evet çocuklar her yaş bir garip huy ediniyor doğrudur ama biz bunun yanlış olduğunu söylemeden seyredersek o tavır kalıcı hale geliyor. Neticede insan yetiştiriyoruz küçükleri ezmek değil korumak gerektiği vurmak değil konuşmak gerektiği aşılanmalı diye düşünüyorum. Sizinkiyle aynı kuzenlere sahip kızım ve ben mecburen mesafe koydum böyle bi örnekle yetişsin istemedim.tabi benim eşim de sürekli müdahele edip durumdan rahatsız olduğu için kolay olduTeşekkür ederim. Evet tam olarak korkum bu, mutlaka 2 yaş sendromu vardır ama bazı çocuklar diğerlerine göre daha şiddete eğilimli benim çocuğumda örnek alir öyle olur diye korkuyorum. Sonuçta kardeşi yok ama kuzenleri bir nevi kardeşleri ve onları örnek alıyor. Böyle elestirmek de istemiyorum çünkü hayatta elestirdigim her şey başıma geldi, Allah affetsin.
Aynen tam olarak olması gereken bu. Kötü davranışı olan çocuk doğru davranışa yönlendirmek için uyarılmalı bunu da kendi ebeveynleri yapmalı. Küçük olana müdehale edip pasifize etmek bence doğru değil.Oğlanın annesi müdahale etmiyor mu?
Benim kızımda da oluyor bu ara ara itme huyları, gözüm sürekli üstünde özellikle kendinden küçüklere yapınca müdahale ediyorum. Siz değil de büyük çocuğun annesi yönetse daha iyi olur gibi
Bencede çok müdahil olma kendi kendine korumayı ve davranmayı öğrenecek değilse hep.senden bekleyecek kurtarılmayı yada oyuna dahil olmayı. Ama öyle canini cok acitacak birsey olduğunda diğer çocuğu güzel bir dille uyarabilirsin çok canını acıyorsa yengem siz kardeşiniz filan tarzı. O çocuğuda kırmadan korkutmadanÖyle mi dersiniz? Gerçekten çok uzuluyorum, çocuğunun dışlanmış hissetmesini kimse istemez, şuan kreşe gitmiyor, başladığında tabiki bunları yaşayacak maalesef. Neden müdahale etmemeliyim peki, psikolojik bir açıklaması var mı? Teşekkürler
Aynı ben gibisin bende yıllarca laf etmedim hep evladm dayak yedi kuzeninden.en sona bi patladım büyük kavga ettm cok rahatladım tavsiye edermMerhaba kizlar,
1 yaşında bir kızım var, eşimin yeğeni de 2,5 yaşında erkek. İkisi oyun oynarken erkek çocuğu kızımin elinden oyuncaklarını alıyor bazen ittiriyor. Ben de bir şey demiyorum ama çok üzülüyorum. Erkek çocuğu biraz agresif. Büyük kardesiyle oyunların da kızımı disliyor. Kızım ağlamıyor ama masum masum bakiyor.Eşimi durtuyorum müdahale etsin diye. Maalesef kimseden ses çıkmıyor. Sizce de ben mi abartiyorum. Yoksa kendim mı müdahale etmem lazım. Herkes salonda otururken bilmiş gibi çocuk işine karışmayayim diyorum. Çocuk sonuçta evet ama kızım 1 yaşında, bu tarz hareketler psikolojisini etkiler mi bilmiyorum. Her haftasonu babaannede görüşülüyor çünkü. Yorumlar için teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?