Oğluma bu sabah mantarlı peynirli çok lezzetli bir omlet yaptım. Ağzının tadını biliyor minikler çok şükür severek yedi bitirdi. Günlerdir son azı dişlerinden dolayı iştahsızlığı tavan yapmıştı. Bizim için haftaya çok iyi bir başlangıç yaptık diyebilirim. İnşallah böyle gider. Basit omletimize gelince bir yumurta iki yek kaşığı kadar sütü bir tatlı kaşığı tam buğday unu ve rüşeym bir kibrit kutusu büyüklüğünde rendelenmiş beyaz peynir ekleyip çırptım. Unu ve peyniri eklemeyebilirsiniz ben doyurucu olsun diye ekliyorum peyniri yemediği için çareyi bu şekilde buldum. Dört adet mantarı ince ince dilimledim tavada az tereyağı ile pişirdim . Üzerine karisimimizi döküp önlü arkalı pişirdim. Ayni şekilde patatesli ve kabaklı omlette yapıyorum. Özellikle patatesli oğlumun favorisi. Rendelenmiş kaşarla harika oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun miniklere..
BEBE BİSKÜVİSİ - DÜĞME KURABİYE
düğme kurabiye bebe bisküvisi
Bu harika bisküvi ve düğme kurabiyelerin tatları harika. Ağızda eriyen çıtır birer lezzet oldular. Sağlıklı içerikleri ile de miniklerimize içimiz rahat bir şekilde yedirebiliriz. Bebe bisküvisi ılık sütle bir araya gelince çabucak eriyip kıvam alıyor. Kahvaltı ve ara öğün için harika bir seçenek. Üstelik fazlaca yapıp uzun süre dolapta buzlukta saklanabilir. Her zaman elinizin altında bulunur. Tarifimize gelince;
DÜĞME KURABİYE - BEBE BİSKÜVİSİ
Malzemler;
1 yumurta,
125 gr. tereyağı oda sıcaklığında,
1 çay bardağı pekmez yada esmer şeker kullanılabilir,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
2 yemek kaşığı yulaf unu (yoksa koymasanızda olur ama olursa muhteşem oluyor),
Alabildiği kadar un, bir çay kaşığı vanilya 2 çay kaşığı kadar karbonat yada kabartma tozu,
Tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında yoğurup yarım cm. kadar merdaneyle açıp istediğimiz şekilleri kalıpla vs.verelim. Ben düğme şeklini çay bardağı ile kesip, daha küçük bir kapakla hafif iz yaptım. Mikser çubuklarıyla delikleri oluşturdum. Gülen kurabiyeleride kalıpla çiçek şeklinde yapıp göz ve gülen ağız şekli yaptım az bişey hamura kakao ekleyip gözleri ve ağızları yaptım. 170 dereceli fırında 25. dk. kadar pişirdim. Tabi süre fırına göre değişebilir. Kontrol etmekte fayda var. Çok pişmeyecek hafif pembeleşmesi yeterli ince oldukları için fazla pişerse çok kuru olur.
Categories Bebek Kahvaltısı, Bebeklere Atıştırmalık
Bebeklere Sucuk
Hafta sonları bizim sucuklu yumurtalarımıza dadanan minik gurmem için yapılmıştır :) Omlet, tost, küçük pizzacıklar vb. gibi kahvaltı ve atıştırmalıklar için kullanıyorum. Yapımı çok basit dilediğiniz miktardaki kıymaya 2 diş rendelenmiş sarımsak, karabiber ve azıcık tuz ekleyerek güzelce yoğuruyorum. Streçfilme sarıp buzluğa koyuyorum. Kullanmadan 15 dk. önce çıkarıp dilimleyebiliriz. Gerçek sucuk tadını beklemeyelim sonuçta baharatlar ve kurutma işlemi yok. Ama katkısız içinde neler var biliyoruz. Gayet lezzetli oluyor bence.
Categories Bebek Kahvaltısı, Bebek Yemekleri
Peynirli Krep
Bebeklere Krep
Bu sabah oğluşuma kahvaltıda içinde Peynir, ceviz ve rüşeym olan lezzetli bir krep yaptım. İç sesim inşallah yer derken , krepimizin hepsi bitti çok şükür.. Afiyet şifa olsun kuzuma.. Nasıl yaptığıma gelince;
1 yumurta yarım su bardağı süt, bir yemek kaşığı tam buğday unu, 1 tatlı kaşığı rüşeym, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir rendesi, 2 ceviz rendesi hepsi güzelce çırpıldı önceden kızdırılmış tavada onlu arkalı pişirildi. Domates zeytin tahin pekmez yada balla bebeğimize verebiliriz.