1 yasindan sonra kotulesen reflu...anneler yardim edin

leylosum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2017
20
14
88
32
Bebegim dogdugundan beri reflulu...kilo alimi vs gayet iyi ama gece yatarken devamli yutkunup rahatsiz olan biraz fazla yiyince hemen cikaran puturlu yiyemeyen oguren bi bebek...lakin bunlar 2 gundur yasadiklarimizin yaninda hic bisey...
Suan 1 yasina 10 gun var 2 gun once gece ogununu zorlayarak yedirdim diye 10 dk kusma nobeti gecirdi ama hik hik diyerek tikanarak cok zor kustu... o andan bu yanada gece gündüz devamli yutkunuyor tikaniyor hickiriyor oksuruyor ...bogazlari iltihaplandi...gece sabaha kadar yatamiyor agliyor devamli bogazina gelip gidiyor...hic istah yok ...kizlar artik onunla birlikte kusarken agliyorum cok yiprandim doktorlar 1 yasina dogru azalir gecer demislerdi ama daha da fena oldu ilk dogdugu gunlerdeki gibi...varmi ayni sorunu yasayan bana bir yol gisterin ne olur.....

Uykudan 2 saat önce beslenmeyi kesmeniz gerekiyor. Bir yaşında anne sütü dışında hiçbir şeyi tamamen sindiremeyecegi için midesi gece öğünüyle fazladan yorulur. Gece ogunu yerine emzirmeniz daha uygun olur.

Eğer rutininiz hep buydu ve bir değişiklik olmamasına rağmen bebeginiz şimdiye kadarkinden daha fazla kustu ise yediği şeyle ilgilidir. Alerjik bebeklere çok sık yanlış reflü tanısı konduğunu okudum. Benim bebeğim de alerjik, ilk aylarda ağzına mide sıvısı gibi bir şey gelir yüzünü ekşitir geri yutardi. Bu sebeple uyuyamazdi bile. Doktor reflü demişti ama alerji çıktı. Alerji diyetine uydugumuzda gayet iyi bu noktada ama kaçak besin olduğu anda yedikleri ağzına gelir, yediğinin dokunduğunu hemen anlarım. Şu an 18 aylık, diyetine çok dikkat ediyorum. Ben size alerjiyi arastiemanizi tavsiye ederim. Boşu boşuna reflü adıyla oyalaniyor zaman kaybediyor olabilirsiniz. Bir çocuk gastroenteroloji ve çocuk alerji uzmanına gorunebilirsiniz. Bir de instagramda @alerjikanne var, blogunda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Şu anda 7 yaşında olan çocuğuna bebekken reflü tanısı konuyor ama aslında alerji olduğu sonradan anlaşılıyor. Sıkı diyetle bebek normale dönüyor. Sonrasında 4 yaşında ilk kez antibiyotik alıyor ve çocuk anafilaktik şok geciriyor. Bu şoktan sonra çocukta ozafagus artrezisi gelisiyor ve bir kaç besin dışında her besine alerji gelişiyor. Bu anne alerji ile yaşam derneği kuruyor ve baskanligini yapiyor. Profilini mutlaka inceleyin, çok fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

bebegin nasil besleniyor? Yukardaki arkadas yazmis zaten- besin alerjisi olabilir.
inek sütü mesela

Verdiğiniz bilgiler icin cooook tesekkur ediyorum besin alerjisi konusunda cok bir bilgim yok ama bende reflu oldugunu dusunuyorum...cunku genelde herseyi yiyor ve herhangi alerjik bir belirti olusmuyor ..suanki durum benim zorlamam yuzunden oldu biraz daha yesin diye asiri zorladim :( :( :( yedigi sey muz elma ceviz puresi idi... ki normalde her zaman yedigi seyler bunlar.. dun gece sabaha kadar yatmadan son 4 saat icinde bisey yedirmememe ragmen bogazina gel git yasadi mide asidi yaktı sonucunda krup oldu.. ben yinede alerji konusunu arastiracagim xokbtesekkur ederim

Verdiğiniz bilgiler icin cooook tesekkur ediyorum besin alerjisi konusunda cok bir bilgim yok ama bende reflu oldugunu dusunuyorum...cunku genelde herseyi yiyor ve herhangi alerjik bir belirti olusmuyor ..suanki durum benim zorlamam yuzunden oldu biraz daha yesin diye asiri zorladim :KK43: :KK43: :KK43: yedigi sey muz elma ceviz puresi idi... ki normalde her zaman yedigi seyler bunlar.. dun gece sabaha kadar yatmadan son 4 saat icinde bisey yedirmememe ragmen bogazina gel git yasadi mide asidi yaktı sonucunda krup oldu.. ben yinede alerji konusunu arastiracagim xokbtesekkur ederim
Muz ve ceviz alerji ihtimali yüksek besinlerden. Reflu ve alerji belirtileri ortaktır. Alerjinin tek belirtisi ciltte kızarıklık değildir. Alerji ihtimalini yabana atmayın. Allah şifa versin.

Ceviz yüzünden benim çocuğum da çok kustu. Başta neden kustuğunu anlamadık birden çıktı çünkü zamanla birikip birden tepki verebiliyor,ama cevizi kestik balı kestik düzeldi ve sonradan dikkat ettikçe polene ve toza da alerjisi olduğunu anladık.Ayrıca küçük çocuğumda da süt alerjisi var. Hiçbiri alerji testinde çıkmadı,ancak gıdayı keserek anlayabilirsiniz. Alerji ilacı kullanın bir süre, Ayrıca reflü ilacı da kullanın,alerjik gıdaları kesin. İyi bir çocuk gastro uzmanına ya da alerji uzmanına gidin

Back
X