- 9 Temmuz 2013
- 1.054
- 1.002
- 333
- Konu Sahibi Balonyanak
-
Merhaba hanımlar iyi akşamlar. Bir konuda yardımınız, fikriniz, düşünceniz çok önemli yardımcı olursanız çok sevinirim. Benim kardeşim diyebileceğim kadar yakın bir arkadaşım var, kız. Bu kızın sevgilisi bugün aldığımız habere göre 1 sene hapiste yatacak ve + infazı yandı ( Önceden işlediği suç yüzünden hapishane de yatmış ve çıktıktan sonra 5 yıl içinde hiç bir suç işlememesi gerekiyordu yoksa infazı yanacaktı şimdi yandığı gibi ). Yani bu demek oluyor ki toplamda 6 yıl hapis cezası görünüyor, sevgilisi de bunu evine gelen mahkeme kağıdıyla öğrenmiş. Normalde zorla getirme kararı çıkması lazımmış çıkarmamışlar , bu da takip etmeyince 1 sene + infazını yakmışlar. Bunun nedenini de açıklayayım şöyle ki ; 2011 yılında cebinde uyuşturucu yakalanmış ayrıca ilk kez deneyecekmiş ama onda da polis üzerinde yakalamış neyse o suçun mahkemelerine gitmesi gerekiyormuş. Gitmeyince iş haklarını fesh etmişler, cezasını kapalı ceza evinde geçirmesine karar vermişler. Çocuk, arkadaşıma hiç bir umudunun olmadığını kesinlikle hapise gireceğini söylüyor hatta babası da bir kaç avukatla konuşmuş ama pek ümit yok diyorlar ve de çocuk arkadaşıma 1 aya hapise gireceğini söylüyor. Bu işin bir kurtuluşu yok mu aranız da avukat olan bu işlerden anlayabilen bize sadece yardımcı olabilecek biri var mı acaba ? Bir ümit var mı ne yapmamız lazım bilenler anlayanlar yardımcı olsun lütfen arkadaşımın hali çok kötü. Umarım anlatabilmişimdir.
allah yardımcınız olsun
mahkemelere çıksa denetimli serbestlik alabilirdi.
ama 2. defa da işlemiş sanırım aynı suçu (?)
uyuşturucu temin etmeye tamam da kullanana neden hapis verirler anlamıyorum, o insanların rehabilitasyona ihtiyacı var oysaki..
Tarkan içer adliyede sevgi gösterileriyle karşılanır, ahmet içer hapse atarlar :26:
oncelikle gecmis olsun,
avukat degilim ama genelde duydugum uyusturucu kullanmak icin bulundurana pek ceza kesilmiyor...
epey bir miktarda (satıcı olabilecek kadar) ustunde bulunması lazım.
bir de cezası varken neden tekrarlamıs bunu onu da anlamadım. vazgecemiyor demek ki...
arkadasınıza soyleyin bir bagımlı ile gelecegini karartmasın.
çeksin cezasını
ne biçim konuşuyorsunuz allah aşkına bahsettiğim bir insan herkesin başına gelebilir bu durum hangimiz hata yapmadık ki yardım istiyorum sizden bir de senin dediğine bak olmadı bu.
Denetimli serbestlik suresi içerisinde tekrar
adli bir suc islerse daha once aldigi ceza da yeni
cezasına eklenir.
Fakat su an bu suctan kesin 1 yil da ceza mi almis?
Hukum kesin mi orasini anlamadim ama kesinse 6 yil yatar.
eve gelen mahkeme kağıdında öyle yazıyormuş bende çocuğun söyledikleri kadarını biliyorum malesef..
Merhaba hanımlar iyi akşamlar. Bir konuda yardımınız, fikriniz, düşünceniz çok önemli yardımcı olursanız çok sevinirim. Benim kardeşim diyebileceğim kadar yakın bir arkadaşım var, kız. Bu kızın sevgilisi bugün aldığımız habere göre 1 sene hapiste yatacak ve + infazı yandı ( Önceden işlediği suç yüzünden hapishane de yatmış ve çıktıktan sonra 5 yıl içinde hiç bir suç işlememesi gerekiyordu yoksa infazı yanacaktı şimdi yandığı gibi ). Yani bu demek oluyor ki toplamda 6 yıl hapis cezası görünüyor, sevgilisi de bunu evine gelen mahkeme kağıdıyla öğrenmiş. Normalde zorla getirme kararı çıkması lazımmış çıkarmamışlar , bu da takip etmeyince 1 sene + infazını yakmışlar. Bunun nedenini de açıklayayım şöyle ki ; 2011 yılında cebinde uyuşturucu yakalanmış ayrıca ilk kez deneyecekmiş ama onda da polis üzerinde yakalamış neyse o suçun mahkemelerine gitmesi gerekiyormuş. Gitmeyince iş haklarını fesh etmişler, cezasını kapalı ceza evinde geçirmesine karar vermişler. Çocuk, arkadaşıma hiç bir umudunun olmadığını kesinlikle hapise gireceğini söylüyor hatta babası da bir kaç avukatla konuşmuş ama pek ümit yok diyorlar ve de çocuk arkadaşıma 1 aya hapise gireceğini söylüyor. Bu işin bir kurtuluşu yok mu aranız da avukat olan bu işlerden anlayabilen bize sadece yardımcı olabilecek biri var mı acaba ? Bir ümit var mı ne yapmamız lazım bilenler anlayanlar yardımcı olsun lütfen arkadaşımın hali çok kötü. Umarım anlatabilmişimdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?