1 yıl hapis cezası + infaz !

Balonyanak

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
1.054
1.002
333
Merhaba hanımlar iyi akşamlar. Bir konuda yardımınız, fikriniz, düşünceniz çok önemli yardımcı olursanız çok sevinirim. Benim kardeşim diyebileceğim kadar yakın bir arkadaşım var, kız. Bu kızın sevgilisi bugün aldığımız habere göre 1 sene hapiste yatacak ve + infazı yandı ( Önceden işlediği suç yüzünden hapishane de yatmış ve çıktıktan sonra 5 yıl içinde hiç bir suç işlememesi gerekiyordu yoksa infazı yanacaktı şimdi yandığı gibi ). Yani bu demek oluyor ki toplamda 6 yıl hapis cezası görünüyor, sevgilisi de bunu evine gelen mahkeme kağıdıyla öğrenmiş. Normalde zorla getirme kararı çıkması lazımmış çıkarmamışlar , bu da takip etmeyince 1 sene + infazını yakmışlar. Bunun nedenini de açıklayayım şöyle ki ; 2011 yılında cebinde uyuşturucu yakalanmış ayrıca ilk kez deneyecekmiş ama onda da polis üzerinde yakalamış neyse o suçun mahkemelerine gitmesi gerekiyormuş. Gitmeyince iş haklarını fesh etmişler, cezasını kapalı ceza evinde geçirmesine karar vermişler. Çocuk, arkadaşıma hiç bir umudunun olmadığını kesinlikle hapise gireceğini söylüyor hatta babası da bir kaç avukatla konuşmuş ama pek ümit yok diyorlar ve de çocuk arkadaşıma 1 aya hapise gireceğini söylüyor. Bu işin bir kurtuluşu yok mu aranız da avukat olan bu işlerden anlayabilen bize sadece yardımcı olabilecek biri var mı acaba ? Bir ümit var mı ne yapmamız lazım bilenler anlayanlar yardımcı olsun lütfen arkadaşımın hali çok kötü. Umarım anlatabilmişimdir.

mahkemelere çıksa denetimli serbestlik alabilirdi.
ama 2. defa da işlemiş sanırım aynı suçu (?)

uyuşturucu temin etmeye tamam da kullanana neden hapis verirler anlamıyorum, o insanların rehabilitasyona ihtiyacı var oysaki..
Tarkan içer adliyede sevgi gösterileriyle karşılanır, ahmet içer hapse atarlar :26:

oncelikle gecmis olsun,
avukat degilim ama genelde duydugum uyusturucu kullanmak icin bulundurana pek ceza kesilmiyor...
epey bir miktarda (satıcı olabilecek kadar) ustunde bulunması lazım.
bir de cezası varken neden tekrarlamıs bunu onu da anlamadım. vazgecemiyor demek ki...
arkadasınıza soyleyin bir bagımlı ile gelecegini karartmasın.

yorumunuz için çok teşekkür ederim ama tam anlatamadım sanırım daha önce farklı bir suçtan hapishaneye girdi çıktıktan sonra bu uyuşturucu olayı (ilk kez) oldu işte onun için mahkemelerine gitmesi gerekiyormuş infazını o zaman yakmadılar şimdi gitmediği için yaktılar (mahkemelerı takıp etmemiş) işte + 1 yıl da hapis cezası cabası..

Sanırım ben de hata ben olayı tam anlatamadım. Arkadaşımın sevgilisi başka bir suçtan hapis yattıktan sonra çıkmış ve ondan sonra bu uyusturucu olayı gerçekleşmiş kullanamadan da yakalanmış zaten ve az önce yorum yazan bir arkadaşımız vardı denetimli serbestlik alabilirdi diye öyle de olmuş neyse yani mahkemelerine gitmesi gerekiyordu bu çocukta takip etmemiş en sonunda bugün eve mahkeme kararı gelmiş böyle böyle diye . Bağımlısı değil yani yorumunuz için çok teşekkür ederim ayrıca.

Denetimli serbestlik suresi içerisinde tekrar
adli bir suc islerse daha once aldigi ceza da yeni
cezasına eklenir.
Fakat su an bu suctan kesin 1 yil da ceza mi almis?
Hukum kesin mi orasini anlamadim ama kesinse 6 yil yatar.

ne biçim konuşuyorsunuz allah aşkına bahsettiğim bir insan herkesin başına gelebilir bu durum hangimiz hata yapmadık ki yardım istiyorum sizden bir de senin dediğine bak olmadı bu.

insan hatasından ders alır
almadıysa aldırırlar işte böyle
önüne gelen adaletle oynuyor

Denetimli serbestlik suresi içerisinde tekrar
adli bir suc islerse daha once aldigi ceza da yeni
cezasına eklenir.
Fakat su an bu suctan kesin 1 yil da ceza mi almis?
Hukum kesin mi orasini anlamadim ama kesinse 6 yil yatar.

eve gelen mahkeme kağıdında öyle yazıyormuş bende çocuğun söyledikleri kadarını biliyorum malesef..

erkek arkadaşını nasıl kurtaracağını düşünmek yerine kendisini kurtarmaya baksın bence 2 kere uyuşturucuyla yakalanmış bunun bahanesi yok

eve gelen mahkeme kağıdında öyle yazıyormuş bende çocuğun söyledikleri kadarını biliyorum malesef..

Çocuğa mahkeme kararı gelmiş ise evine, bu henüz kararın kesinleşmediğini gösterir. Dolayısıyla bu karara bir dilekçe ile itiraz edebilir. En azından cezaevine girme sürecini ötelemiş olur, kim bilir o zamana kadar da kanunlar değişebilir, af çıkabilir vs.

Sizin yazdıklarınıza göre söylüyorum,yasal süreyi geçirmeden arkadaşınız bir dilekçe ile karara itiraz etsin. Anlattıklarınıza göre başka bir yorum yapamayacağım, pek bir şey anlaşılmıyor.

Yalnız siz asıl arkadaşınıza söyleyin, bu adamdan uzak dursun. Hapse girmiş çıkmış birinin, oraya geri dönebilecek bir olayın içine girmemesi gerekirdi. Elbet hepimiz insanız ve hatalar yapıyoruz, ama hatalar sonucunda ders almak önemli. Oradaki havayı teneffüs ettikten sonra oraya geri dönmemek için herşeyden sakınması gerekirdi. Neyse insan başına gelmeden bilmez elbet ama arkadaşınız gene de uzak dursun.

İlk olarak bu karara karşı sanığın yani arkadaşınızın sevgilisinin 7 gün içerisinde temyiz hakkı vardır. Mahkemeden kararın kendisine tebliğ edildiği günden itibaren 7 gün içerisinde bu mahkemeye temyiz dilekçesini versin, süreci uzatmış olur. Temyiz sonucu karar bozulmazsa yapılacak bişey yok cezaevine girer. Yalnız 6 yıl bana fazla geldi, yani önceki cezası toplamda kaç yılmış ki şartlı tahliye olduktan sonra 5 yıl kalmış bana pek olası gelmedi bu, önceki cezasından kalan 5 yıl değildir.

İkinci olarak da duruşmalara neden gitmemiş acaba. Alacağı cezada indirime gidilecekse bile duruşmalara katılmadığı için indirim yapılmamıştır. En azından duruşmaya katılıp sadece kullandığını söyleseydi veya ilk defa denemek amacıyla aldıysa test yapılmasını isteyip kullanmadığını kanıtlasaydı, bu durumda ceza almazdı. Hadi kullanıcıydı diyelim bu defa mahkeme tedavi tedbiri uygular hapis cezası vermezdi. Arkadaşının sevgilisi bence mahkemce satıcı yada aracı şeklinde kabul edildi ki bu cezayı almış.

Bencede şüpheli bir durum arkadaşın dikkat etsin biraz..

Canım bir kaç tane avukatla konuştuysa sanırım oluru yoktur.

Kız arkadaşına gelince evet hepimiz insanız hata yapabiliriz, ikinci bir hata da yapabiliriz ama böyle önemli bir konuyu takip edip üzerine düşmeyecek kadar sorumsuz olan bir insanla iki kere düşünsün derim.

Olay bana biraz saçma geldi. Arkadaşınız kendisine doğru bilgi verildiğinden emin mi?

Son düzenleme:
Kendi eliyle kendini yakmış.. diğer bir deyişle kaşınmış… yasalar belliyse neden şans oyunu mu bu şansını denemiş? Velhasıl hak etmiş…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…