10,9,8,7,... ve YENI BIR BEN ;)

evet haklisin saglik cok önemli bu yüzden iyilesip kilo vermeye kaldigim yerden devam etmek gerekiyor, ehhh bende bir haftaya kadar tam toparlamis olucam insallah :) gecmis olsun dilegin icin tesekkür ederim :16: kacamaklar konusunda haklisin onlari bir cözüme kavustursan rahatlarsin.mesela ne kacamagi yapiyorsun? belki beraberce bir düzene sokabiliriz kacamak aliskanligini.kacamagi ne zaman yapiyorsun, neler kacamak senin icin? ve günde kac ögün yemek yiyorsun? bu sorularin cevaplari önemli güclü bir irade icin.merak etme,gercekten istiyorsan kilo vermeyi senden ancak kacan ve ucan kurtulur :32:

Canım kaçamklarım nasıl oluyor şöyle öğretmenim arkadaşlar genelde okula birşeyler yapıp geliyor bir hayır diyorum iki hayır diyorum üçüncüsünde yiyorum çayı çok seviyorum yanında birşeyler atıştırıyorum tatlıyı çok seviyorum çoğu zaman hayır diyemiyorum çoğu zaman ortamdan uzaklaşıyorum arkadaşlarda tepki gösteriyor olumsuz konuşup motivasyononuzu bozmak istemem sadece neler yapabilirim siz neler yapıyorsunuz merak ediyorum yanımda kuru meyve götürmeye çalışıyorum ikiz kızlarım var sabah birlikte çıkıyoruz okulumun ana sınıfına gidiyorlar telaştan unutuyorum her zaman akşamdan da hazırlayamıyorum işte böyle bir düzen kurmalıyım ve devam ettirmeyim yoksa başka türlü kilo vermeyeceğim sanırım

Canım kaçamklarım nasıl oluyor şöyle öğretmenim arkadaşlar genelde okula birşeyler yapıp geliyor bir hayır diyorum iki hayır diyorum üçüncüsünde yiyorum çayı çok seviyorum yanında birşeyler atıştırıyorum tatlıyı çok seviyorum çoğu zaman hayır diyemiyorum çoğu zaman ortamdan uzaklaşıyorum arkadaşlarda tepki gösteriyor olumsuz konuşup motivasyononuzu bozmak istemem sadece neler yapabilirim siz neler yapıyorsunuz merak ediyorum yanımda kuru meyve götürmeye çalışıyorum ikiz kızlarım var sabah birlikte çıkıyoruz okulumun ana sınıfına gidiyorlar telaştan unutuyorum her zaman akşamdan da hazırlayamıyorum işte böyle bir düzen kurmalıyım ve devam ettirmeyim yoksa başka türlü kilo vermeyeceğim sanırım

ben o gün disarida olucaksam , gün icinde yiyebilcegim seyleri yanima aliyorum, benimde 2 kücük cocugum var ,kizim okula basladi bu sene, oglum yuvaya gidiyor .sabah telaslarini bu yüzden iyi bilirim :31: sürekli bir telas oldugu icin sabahlari ve o günü disarida olucaksam ben uykumdan feragat edip 15 dakika önce uyaniyorum cocuklardan,sakin kafayla kahvemi hazirliyorum.kahvemi icerken bir yandan yiyecek kutumu hazirliyorum :) kendime su sizdirmayan saklama kabi aldim.icine o gün ne yemek istiyorsam koyuyorum.bazen kendime bir tost hazirliyorum mesela.yada salatalik turp bunun gibi seyler koyuyorum.tatli istegimi ilk baslarda bende kurutulmus meyvelerle karsiladim.kuru kayisi, incir ve hurma gibi.ama artik tatli krizlerim yada ihtiyacim olmuyor.

sabahlari bir bardak elma sirkeli balli karisim icersen tatli isteginin önüne gecersin.zaten sonrasinda o suyada ihtiyacin kalmaz,bir bardak ilik suya 1 yemek kasigi elma sirkesi bir tatli kasigi bali koyup iyice karistir,sonrada nefes almadan ic :1: elma sirkesinin kokusunu ben baslarda tolere edemedigim icin nefes almadan bir dikiste mideye indiriyordum.sirke vücuddaki safrayi azaltip cabuk acikmana engel olur.balda kan sekerini düzenler.yalniz dikkat etmen gereken tek birsey var.sirkeyi organik al.icinde ektra asit düzenliyiciler filan olmasin.onlar zararli.saf elma sirkesi olucak.aslinda en güzeli ev yapimi sirke ama bilmem ugrasirmisin yapmak icin.ugrasirim diyorsan tarifini verebilirim.ben kendim yapiyorum evde. senin icin aklima baska cözüm gelmiyor.ben böyle önüne gectim tatli krizlerimin.

ve gelelim gün bakisina. :1:

bugün malum pazar.bayilirim pazar günleri tembellik yapmaya.yaptimda sayilir.:33: hic ev isleriyle ilgilenmedim , pazar günleri mutfak esime aittir.nasil bir lüks bu benim icin anlatamam:16:

beslenme olayi kismen iyi sayilir.sanki kahvaltida biraz kacirdim ama :27: pazar kahvaltilari evimizde özel, haliyle cesit bol oluyor.hepsinin ucundan almis olsamda kahvalti kotasini astim gene:27: ama günün geri kalan yani iyiydi.10 üzerinden 7 verdim kendime, sabah kahvaltisini hafif kacirdim diye :37:

sporda var bugün :16: 45 dakika tempolu yürüyüs.tüm gün yagmur yagdigi icin cikamadim disari evde yaptim.yoksa ormana gidicektim.ama banttan indigimde sirtimdan ter süzülüyordu.istedigim sonucu aldigimi düsünüyorum :31:

ben o gün disarida olucaksam , gün icinde yiyebilcegim seyleri yanima aliyorum, benimde 2 kücük cocugum var ,kizim okula basladi bu sene, oglum yuvaya gidiyor .sabah telaslarini bu yüzden iyi bilirim :31: sürekli bir telas oldugu icin sabahlari ve o günü disarida olucaksam ben uykumdan feragat edip 15 dakika önce uyaniyorum cocuklardan,sakin kafayla kahvemi hazirliyorum.kahvemi icerken bir yandan yiyecek kutumu hazirliyorum :) kendime su sizdirmayan saklama kabi aldim.icine o gün ne yemek istiyorsam koyuyorum.bazen kendime bir tost hazirliyorum mesela.yada salatalik turp bunun gibi seyler koyuyorum.tatli istegimi ilk baslarda bende kurutulmus meyvelerle karsiladim.kuru kayisi, incir ve hurma gibi.ama artik tatli krizlerim yada ihtiyacim olmuyor.

sabahlari bir bardak elma sirkeli balli karisim icersen tatli isteginin önüne gecersin.zaten sonrasinda o suyada ihtiyacin kalmaz,bir bardak ilik suya 1 yemek kasigi elma sirkesi bir tatli kasigi bali koyup iyice karistir,sonrada nefes almadan ic :1: elma sirkesinin kokusunu ben baslarda tolere edemedigim icin nefes almadan bir dikiste mideye indiriyordum.sirke vücuddaki safrayi azaltip cabuk acikmana engel olur.balda kan sekerini düzenler.yalniz dikkat etmen gereken tek birsey var.sirkeyi organik al.icinde ektra asit düzenliyiciler filan olmasin.onlar zararli.saf elma sirkesi olucak.aslinda en güzeli ev yapimi sirke ama bilmem ugrasirmisin yapmak icin.ugrasirim diyorsan tarifini verebilirim.ben kendim yapiyorum evde. senin icin aklima baska cözüm gelmiyor.ben böyle önüne gectim tatli krizlerimin.

Çok sağol önerilerin için elma sirkesini deneceğim ev yapımı tarifini alabilirim

5 lt’lik kavanoz için ölçü;

1 çay bardağı nohut
1/2 çaybardağı bulgur
1/2 çay bardağı şeker( 2-3 yemek kaşığı bal olursa çok daha iyi olur)

- Cam kavanoza yarısına kadar su koyun

- Nohutu, bulguru ve şekeri su koyduğunuz cam kavanoza ilave edin..üzerine de elma kabuklarını eşiklerini koyun.

- Kavanozun ağzına bir tülbent örtüp, bağlayın.

Şimdi oluşum aşamalarından bahsetmem gerek..bu ilk kez yapacaklar için çok önemli

- Sirkeniz yaklaşık 40 gün boyunca bu şekilde kalmalı..
- Sirkeden zaten bildiğimiz sirke kokusu gelmeye başlayınca olmuş demektir.
- Ayrıca bir de misafirleriniz olabilir..bunlar sirke sinekleri..
- Bu sinekler , her ne hikmet se bir süre sonra yok oluyor..( bunu da ancak sırrın sahibi ALLAH bilir)
- Yaklaşık 2 ay olunca sirkenizi 2-3 kat tülbentten süzün..çünkü bundan sonra meyveler çürümeye başlar..
- Kavanozunuza süzdüğünüz sirkeyi tekrar koyun..
- İçine 2 yemek kaşığı bal koyun..bu sirkenin keskin olmasını sağlayacaktır..
- Artık ağzını kapatıp serin bir yerde aylarca muhafaza edebilirsiniz..

ben 5 lt.kavanozun yarisina kadar elma kabugu koyuyorum.hatta o kadar elmayi bir kerede yiyemedigimiz icin elmayi soymadan 4-6 ya bölerek meyvenin etli kisimlarinida atiyorum kavonozacekirdekli kisimlari dahil.kavanozun cam olsun yalniz.plastik kullanma. bu tarifi ablam netten buldu ve denedi.bende 6 ay kadardir bu sekilde yapiyorum.elmalarin eksi elmalar olmasin.mümkün mertebe tatli elmalardan sec.

DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER
- Sirke oluşum sırasında 15-25 derece arasında muhafaza edilmelidir.
- Ortam ılık ve mutlaka karanlık olmalıdır..o nedenle toprak küplerde daha iyi sonuç alınabilir.
- Yine bu nedenle elma sirkesi ilk baharda, üzüm sirkesi de sonbaharda yapılmalıdır.
- Bütün sirkeler aynı teknikle yapılabilir.
- iyi sirke berrak olur..ama bulanık ta olsa kullanılabilir..
- Oluşum aşamasında kavanozun ağzı kesinlikle kapatılmamalıdır..havayla temas fermantasyonu sağlar..aksi halde alkolleşir.
- 40 günün sonunda sirkenizin ağzında deniz anasına benzer beyaz bir tabaka oluşur..buna SİRKE ANASI denir..
- Bu sirke anasını bir sonraki sirkenizi yapmak için maya olarak kullanabilirsiniz.
- Bu durumda nohuta ve bulgura gerek yok.sadece sirke anası ve bal yeterli.

Son bir şey daha söyleyim..özellikle hiç ev sirkesi yemeyenler ve yapmayanlar için..ev sirkesinin tadı hazır sirkelerinkinden çok farklıdır..bu nedenle hazır tadı bulamazsanız ” olmadı yapamadım” diye düşünmeyin

siddetli kramplarla (bacaklarimda) uyandim bugün , hamileliklerimden taniyorum bu sorunu, magnezyum eksikligi cekiyorum yeniden. asamadim bu sorunu yillardir.magnezyum destegi aliyorum 3 ay boyunca sonra hersey normale dönüyor ama 6-7 ay sonra yine hortluyor sorun.sorunumu bildigim icin magnezyum yönünden zengin gidalar almama ragmen yetmiyor bir süre sonra, deliricem birgün :36::36::36: sevmiyorum dogal olmayan yollardan vitamin bile olsa ilac almayi :47::47:

5 lt’lik kavanoz için ölçü;

1 çay bardağı nohut
1/2 çaybardağı bulgur
1/2 çay bardağı şeker( 2-3 yemek kaşığı bal olursa çok daha iyi olur)

- Cam kavanoza yarısına kadar su koyun

- Nohutu, bulguru ve şekeri su koyduğunuz cam kavanoza ilave edin..üzerine de elma kabuklarını eşiklerini koyun.

- Kavanozun ağzına bir tülbent örtüp, bağlayın.

Şimdi oluşum aşamalarından bahsetmem gerek..bu ilk kez yapacaklar için çok önemli

- Sirkeniz yaklaşık 40 gün boyunca bu şekilde kalmalı..
- Sirkeden zaten bildiğimiz sirke kokusu gelmeye başlayınca olmuş demektir.
- Ayrıca bir de misafirleriniz olabilir..bunlar sirke sinekleri..
- Bu sinekler , her ne hikmet se bir süre sonra yok oluyor..( bunu da ancak sırrın sahibi ALLAH bilir)
- Yaklaşık 2 ay olunca sirkenizi 2-3 kat tülbentten süzün..çünkü bundan sonra meyveler çürümeye başlar..
- Kavanozunuza süzdüğünüz sirkeyi tekrar koyun..
- İçine 2 yemek kaşığı bal koyun..bu sirkenin keskin olmasını sağlayacaktır..
- Artık ağzını kapatıp serin bir yerde aylarca muhafaza edebilirsiniz..

ben 5 lt.kavanozun yarisina kadar elma kabugu koyuyorum.hatta o kadar elmayi bir kerede yiyemedigimiz icin elmayi soymadan 4-6 ya bölerek meyvenin etli kisimlarinida atiyorum kavonozacekirdekli kisimlari dahil.kavanozun cam olsun yalniz.plastik kullanma. bu tarifi ablam netten buldu ve denedi.bende 6 ay kadardir bu sekilde yapiyorum.elmalarin eksi elmalar olmasin.mümkün mertebe tatli elmalardan sec.

DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER
- Sirke oluşum sırasında 15-25 derece arasında muhafaza edilmelidir.
- Ortam ılık ve mutlaka karanlık olmalıdır..o nedenle toprak küplerde daha iyi sonuç alınabilir.
- Yine bu nedenle elma sirkesi ilk baharda, üzüm sirkesi de sonbaharda yapılmalıdır.
- Bütün sirkeler aynı teknikle yapılabilir.
- iyi sirke berrak olur..ama bulanık ta olsa kullanılabilir..
- Oluşum aşamasında kavanozun ağzı kesinlikle kapatılmamalıdır..havayla temas fermantasyonu sağlar..aksi halde alkolleşir.
- 40 günün sonunda sirkenizin ağzında deniz anasına benzer beyaz bir tabaka oluşur..buna SİRKE ANASI denir..
- Bu sirke anasını bir sonraki sirkenizi yapmak için maya olarak kullanabilirsiniz.
- Bu durumda nohuta ve bulgura gerek yok.sadece sirke anası ve bal yeterli.

Son bir şey daha söyleyim..özellikle hiç ev sirkesi yemeyenler ve yapmayanlar için..ev sirkesinin tadı hazır sirkelerinkinden çok farklıdır..bu nedenle hazır tadı bulamazsanız ” olmadı yapamadım” diye düşünmeyin

Tarif için çok sağol deyeceğim umarım başarırım

bugün aksam antibiyotigim bitti:21: yalniz ödem gibi bir sorunum var, hayret yeteri kadarda iciyorum aslinda.ilaclardan sanirim.yarin eczaneye gidip magnezyum tabletleri alip hemen baslicam.1 haftaya kadar oda yoluna girer.yani spor yapmamak icin hic mazaret kalmicak :1:

günün bakisina gelelim :1:

beslenme cok iyiydi.10 puan bana , esimin tahriklerine ragmen kacamak yapmadim :9:

sporda fena sayilmazdi.kisa kesmek zorunda kaldim ama yarim saat hic yoktan iyidir diyorum kendime, ve kendimi öpüyorum:54:

evettt magnezyum tabletlerimi aldim ve hemende basladim, kahvaltimida yaptim.bugün banyonun temizlenmesi gerekiyor.cok kirecli suyumuz var burda ,banyo fayanslarinin piril piril kalmasini saglamak mümkün degil.en sinir oldugum seydir fayanslardaki su tanesi lekecikleri.hayatta tek takintim bu galiba,eee bende hastaydim bir 10 gündür fayanslar aldi basini gitti.onu halledicem bugün :31: sonracima yemegimizi pisiricem.ondan sonra cocuklari kaptigim gibi dogru cocuk parkina:16: bu haftanin en güzel ve tek güzel günü bugün olucak, mutlaka degerlendirip güneste kalmaliyiz :32:

oyyy bir cocuk parki insani bu kadar mi yorar :44: tam tamina 3 saat gecirdik parkta.ama cocuklarim cok mutluydu :16: ee durum böyle olunca yorgunlugumu ancak simdi anliyorum :9:

gün bakisina gelelim:31:

beslenmeyle ilgili sorun yok , masallah Nazar

sporda iste olmuyor hala:26: evet hareket ediyorum ama istedigim gibi olmuyor hala :26: yani ciddi ciddi 45 dakika ayirmayi beceremiyorum.kizimin okulu tatil, esim rahatsizlandi raporlu.yani kisaca herkes evde ve nedense herkes evdeyken ben kendime hic zaman ayiramiyorum :24: bu konuyu cözmem gerek.alternatifler yaratmaliyim :31:

memnun degilim bugün hic birseyden.derdim ne onuda bilmiyorum.

beslenmem iyiydi , cok iyiydi hatta.taki ben aksam yemeginden sonra bir kadeh alip icesiye kadar.sonra bir kadeh , bir kadeh daha derken, baktim esimle holde oturmus birbirimize bakip güler halde bulduk birbirimizi :9: cocuklari uyandircaz diye korktum :7: o halimizin aciklamasini yapamazdik cünkü :9:

sporda yok :27:

toplayamadim kendimi bir türlü ya :27: neyse yatip uyuyayim en iyisi.yarin yeni gün, yeni baslangic diyelim :10:

evet son yazdigimdan beri baya gecti :1: ama o sarhos gecenin ardindan sabah uyandigimda verdigim sözü tuttum.70 kilonun altina inesiye kadar yazmicam demistim o gün kadinlar külübüne.ve bu site cidden bagimlilik yapiyor.o günden sonra siteye girip girip yazamadan cikmak cok dokundu dogrusu :9: ama artik bugün itibariyle 70 kilonun altindayim :10: ve ben sevincten ucuyorum :8: bir kilo cizelgem vardi ama yok olmus bunuda az önce fark ettim :27: eger yeniden nasil yaptigimi hatirlarsam onuda yapicam en kisa zamanda :)) evet ben basaricam bu isi.zafer benimdir :41:

evettt kilo cizelgemide geri getirdim kendimle birlikte :9: geriye kaldi 4 kilo.onuda temmuz sonuna kadar vermem gerekiyor yaptigim planlar dogrultusunda:31: sonra hedef kilomu 60 kiloya cekicem.ve ben 2014 yilina 60 kiloyla giricem:32::32:

dün dolabimdaki tüm büyük beden kiyafetleri attim:1: iclerinde 52 beden pantolonlarim bile vardi :53: nasil o hale gelmisim Allahim dedim.ama simdi 40 beden giyiyorum :32::32::32:

hedef 36 bedene düsmek :10::10:

evet son yazdigimdan beri asagi yukari 2 hafta gecti.yeni kilom 66.800 gr. artik cok zorlasti kilo vermem.bir basari biliyorum ama 2 haftada 2.200 gr.vermek az görünüyor gözüme.ama kararliyim hedefe varasiya kadar bu iskenceye devam :9: insanlarin beni gördüklerinde gözlerini kocaman acip harika gözüküyorsun demeleri inanilmaz güzel bir his.bu güzel cümlelerin beni simartmasinada izin vermiyorum.aynen devam ediyorum diyetime.sadece artik yorgunluk hissediyorum sanki biraz.aylardir ugrasiyorum ve sonuclarinida baska insanlarin agzindan duyuyorum, yüzlerinden görüyorum.ama tüm bunlara ragmen yoruldugumu hissediyorum.ama durmak yok.ne olursa olsun diyetime tam gaz devam edicem.:10: düzenli kullanmak zorunda oldugum ilaclarim yüzünden ne yazik ki oruc tutamiyorum zaten :14:yani yemek düzenimi degistirmek, diyeti savsaklamak icin hic bir gecerli nedenim yok.simdilik hoscakal günlük.dogum günümde 65 rakamini görüp kendime en güzel hediyeyi verebilmek umuduyla.:16:

evet son yazdigimdan beri asagi yukari 2 hafta gecti.yeni kilom 66.800 gr. artik cok zorlasti kilo vermem.bir basari biliyorum ama 2 haftada 2.200 gr.vermek az görünüyor gözüme.ama kararliyim hedefe varasiya kadar bu iskenceye devam :9: insanlarin beni gördüklerinde gözlerini kocaman acip harika gözüküyorsun demeleri inanilmaz güzel bir his.bu güzel cümlelerin beni simartmasinada izin vermiyorum.aynen devam ediyorum diyetime.sadece artik yorgunluk hissediyorum sanki biraz.aylardir ugrasiyorum ve sonuclarinida baska insanlarin agzindan duyuyorum, yüzlerinden görüyorum.ama tüm bunlara ragmen yoruldugumu hissediyorum.ama durmak yok.ne olursa olsun diyetime tam gaz devam edicem.:10: düzenli kullanmak zorunda oldugum ilaclarim yüzünden ne yazik ki oruc tutamiyorum zaten :14:yani yemek düzenimi degistirmek, diyeti savsaklamak icin hic bir gecerli nedenim yok.simdilik hoscakal günlük.dogum günümde 65 rakamini görüp kendime en güzel hediyeyi verebilmek umuduyla.:16:

kalori takibi yapmayı denesen?ben 1 aydır yapıyorum çok faydasını gördüm,benimde kilo vermem yavaşlamıştı,bunu öğrendikten sonra daha çok dikkat eder oldum,5 buçuk kilo vermişim kalori takibine göre ama bi tartılamadım:14:evdede tartı yok çok merak ediyorum

Selamlar :) uzun bir aradan sonra sükür dönebildim günlügüme. o kadar cok seyler yaptim ki yokken.ev degistirdim, ise basladim, bir kac hastalik atlattim :1: bir bademcik iltihabi gecirdim mesela, 5 gün agzima bir lokma ekmek dahi girmedi :S atesim 40 dercenin üzerine firladi.öyle böyle birsey degildi aman Allahim.Allah bir daha öyle yataga düsürmesin. hastaliktan sonra kendime gelebilmem 3 hafta sürmüstü.cok sükür gecti ama :) yoklugumda oglumun sünnetinide yaptik.Allah damatligini göstersin insallah.(amin) bunca kosturmanin telasin arasinda disiplinimi hic bozmadim.ve bu sabah tartida 59.7 kg. gerci o kadar kosturmayla kilo vermemek imkansiz olurdu.sadece evi tasimak bile yetti galiba :S bu yeni evim cok ferah.cok icime sindi.

canimvecani , kalori saymak gercekten etkili bir yöntem cok sagol önerin icin.bu yöntemi kilomu korumak icin kullanmaya baslicam yakinda .58 kiloya düsünce 36 beden pantolonum daha iyi olucak.simdi fermari cektigimda yandan minicik bir cikinti cikiyor onu yok etmek istiyorum :30:

daha cok yazacagim seyler vardi aklimdan ciktilar simdi.aksama daha rahat oldugum bir ara yine gelirim :16:

Son düzenleme:
Back
X