10 aylık bebek

Necmiye37

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2024
31
5
6
23
Hayırlı akşamlar.
Benim bi kızım var yeni 10 aylık oldu doğduğundan beri uykusu hep düzensizdi hala da öyle. Gündüz 2 yada 3 kere uyuyor en uzun uykusu 2 saat oluyor. Ama gece sürekli ağlayarak uyanıyor emzirip öyle uyutuyorum emzik kullanmıyorum. Gece uyandığı zaman da emziriyorum zaten tam uykusu açılmış olmuyor 5 dk falan emdikten sonra tekrar uyuyor ama sabaha kadar belki 10 kere uyanıyor. Sabah ta erken kalkıyor zaten 6 7 gibi falan. Kayınvalidem kızımın aç olabileceğini artık büyüdüğü için sütümün yetmeyebileceğini söylüyor. Ben elimden geleni yapıyorum. Kahvaltısını yaptırıyorum,Çorba yoğurt ve yiyebilidigi yemeklerden de yediriyorum gündüzleri aç kaldığını düşünmüyorum. Ama gece olunca şaşırıp kalıyorum ne yapacağımı o kadar yorgunum ki bu aralar çocuğuma yetemediğimi yetersiz kaldığımı düşünüyorum. Yalan söylemiycem çocuğum ekrana bağlı bir çocuk baktırmamaya çalışsam da olmuyor. Bakmadığı zaman canı sıkılıyor oyuncaklarıyla oynuyoruz biraz ama bi süre sonra ondan da sıkılıyor. Kızımın kendinden 3 5 yaş büyük kuzenleri var onları gördüğü zamn heycanlanıyor seviniyor onlarla oynamak istiyor bunu gören akrabalarda bu çocuk yalnızlığı sevmiyor yanına kardeş istiyor diyorlar.
Bunları duyunca şaşırıp kalıyorum. İkinci çocuğu kızım 3 yaşına gelene kadar düşünmüyorum ama bu aralar eşimde gelip gidip sürekli söylemeye başladı. Yapalım bi tane daha diye sanki kendisi bakıyo
Ona kalsa kızım 1 yaşına gördükten sonra ikinci olsun diyo. Anlayacağınız bunalımdayım nolur teselli edici bi şeyler söyleyin yada Fikir verin bana lütfen

10 aylık bebek ara öğün ya da anne sütü alabilir. Ana öğün zaten hazırlıyormuşsunuz. Köfte sevebilir, sebzeli makarna olabilir ama siz zaten verdiğinizi söylüyorsunuz. Ekranı mecbur kalmadıkça kullanmayın çocugunuzda alıştıysa pat diye kesin yine alışacaktır. Tek bakmak zor ancak ekranın açtığı sorunlarla uğraşmak daha zor olabilir bir bağımlılıktan bahsediyorsunuz . Bence durum bu iken ikinci cocuk için zaman verin kendinizi hazır hissedene kadar.

Gece uyanması çok normal. Emen bebekler böyle oluyor. Memeyi bırakana kadar defalarca uyanıyorlar.
Ama 10 aylık bebek ekrandan videodan ne anlar. Ekrana bağlı ne demek? 3 yaşındaki oğlum biraz fazla izleyince hemen kapatıyorum. İkinci çocuk arka arkaya çok zor olur. Yine de karar sizin. Benim bebişlerin arası 2 buçuk yaş. Çok zorlanıyorum

Bilmiyorum etraftaki insanlar aklımı çok karıştırıyorlar.
Özellikle 1 aydır herkes aynı şeyi söylüyor.
İkisi kolayca büyür sonra bi daha çocuk sıkıntın olmaz bi kere zorlanırsin diyolar.
Bunu söyleyenlerden birinin de eşim olması daha saçma biliyorum o çok seviyor çocukları o yüzden hemen bi tane daha olsun istiyor ama hiç gözüm kesmiyor ikinciyi

Hayır mama vermedim hiç
Ama sağlık ocağındaki ebe devam sütü verebilirsin dedi
Bende vermek istemiyorum onu

Benim ki de şöyle ben mecburluktan verdim ilk doğduğundan beri çünkü sütüm geç geldi baya bir kaç gün sonra geldi hastaneden taburcu olduktan sonra
Birde azdı. (Geldikten sonrasında )
Oğlum emsede doymuyordu.
Çocuk doktoruda mamaya devam dedi.
sonra anne sütünü 8 aya kadar emdi.
Kendiliğinden bıraktı
Mamaya ve ek gıdaya devam ediyoruz şuan.
Gerçekten de her bebek bi başka farklı.

Bende düşünmüyorum. İkinci çocuk
Size katılıyorum.
Biraz arayı yıl olarak açacağım
İnsan dinlenmek istiyor.
Dışardan yorum yapanlara kolay gibi geliyor.

Bende düşünmüyorum. İkinci çocuk
Size katılıyorum.
Biraz arayı yıl olarak açacağım
İnsan dinlenmek istiyor.
Dışardan yorum yapanlara kolay gibi geliyor.
Evet haklısınız şu anda uykuya o kadar muhtacım ki ikinci çocuk falan hiç umurumda değil vallahi isteyen istediğini desin

10 aylık bebek ekran bağımlısı öyle mi!!! Yani bunu dert etmyrsnz da ettgnz başka şeyler var öyle mi? Vallahi bazen şaşırıp kaliyrm böyle insanlara. Ne işi var TV karşısında Allah aşkına ya

10 aylık cocugaekran olmaz . Durum tek çocukla böyleyken 2. Çocuk geldiğinde daha da kötü olur Hiç olmaz tabi bu benim düşüncem. Çocuk bu canı sıkılsın. Canının sıkılmasınada izin verin.10 aylık çocuğu oyalamak kolay . Ekran gösterme hemen alışır .Koy önüne su hayvan top at icine karistirsin. Ver eline tencere kaşık vurdun kesfetsin , Makarna ver minciklasin , ben irmik yağ undan kinetik kum yapiyordum içine hayvanlar lego küçük oyuncak ne varsa ay mıncıklıyor uykusaati hop geliyordu ,yada cik dışarı parka oyalansin . Ekran 3yasa kadar önerilmiyor .uyku konusuna gelirsek ekrandanda kaynaklı olabilir gündüz uykusu 3 saatten fazla olmamasına dikkat edip gece uykusuna geçmeden 4 saat önce son gündüz uykusunun bitmiş olması gerekir . Buda gece sık sık uyanmasına neden olur

Son düzenleme:
Bu aylarda ayrılık kaygısı oluyor ondan gece uyanıp emmek istiyor olabilir veya fiziksel (diş, ağrı, burun tıkanıklığı) sıkıntısı vardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…