Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
rütbeni bileceksin
Kayıtlı Üye
merhaba guzel anneler kizim bugun itibariyle 10 aylik oldu bir haftadir yurumeye basladi uc bes adim atip dusuyor dogdu dogali cok haeketli kizim 9 aylik kontrolunde 8100 gr di zayif bir bebek bugunlerde artik birsey yediremiyorum onceden 4 saatte bir acikan kizim artik yemiyor mesela bugun sabah 6 da 120 l sut icti oglene dogru 11 de mizmizlandi yesil kereviz corbasi yaptim ufak bir kepce corba icti dedim artik ogleden sonra 3 yada 3 bucuk gibi acikir.;amaaa yooookkkkk kizim agzini kitliyor yemiyor nee yogurt ne sut ne sebze aglamak istiyorum yaaa;;;; mizmizlandi biraz once uyuttum dedim uyurken sut icer belki icmedi biz bile acikiyoruz ikindin birseyler yiyoruz ama kizim ikindin yemiyor aksam bizle yiyor yatmadan oncede az sut iciyor birde gece yarisi sut iciyorr ne yapacagimi sasirdim dr umuz hareketli oldugu icin eritiyor diyor gercektende her yemek sonrasi kaka yapiyor en son gittigimizde dr a kilo vermisti duzene girer diye bekliyorum yookk ben gibi durumda olan anneler varmi ?yada tavzsiyeleriniz??dr um sabah oglen ikindi aksam yese yeter diyor ama uc ogun ancak yiyor
(
benim bebiş 6 aylık zaten pek iştahlı değildi ama artık iyice kesildi. bütün gün bişe vermesem hiç itirazı olmaz hanfendinin. ben acıkmasını beklemiyorum çünkü ona kalsa sizinki gibi 3 öğünle gün geçirecek. 6 da süt demişsin canım 11 de çorba bunların arasında kahvaltı versen yemiyormu, kahvaltı etse öğle biraz daha geç yer belki ama araya bi öğün girmiş olur. akşamda yemekten sonra muhallebi yada kaşık maması versen belki tatlı diye yer.
rütbeni bileceksin
Kayıtlı Üye
benim bebiş 6 aylık zaten pek iştahlı değildi ama artık iyice kesildi. bütün gün bişe vermesem hiç itirazı olmaz hanfendinin. ben acıkmasını beklemiyorum çünkü ona kalsa sizinki gibi 3 öğünle gün geçirecek. 6 da süt demişsin canım 11 de çorba bunların arasında kahvaltı versen yemiyormu, kahvaltı etse öğle biraz daha geç yer belki ama araya bi öğün girmiş olur. akşamda yemekten sonra muhallebi yada kaşık maması versen belki tatlı diye yer.
tesk cevabiniz icin nasil diyeyim ki kizim muhallebi sevmiyor biskuvi aldim sirf biraz doysun kilo alsin diye aslinda karsiyimdir sekerli hamur isine ama iste boyle deniyim dedimm yemedi biskuviyu sutlu yemez eline bir tane verince isterse yer tatliyla arasi yok:) sabah benle birlikte kahvaltida uc bes parca ekmek ustu peynir recel yada yag yer azicikta bitki cayi icer yani oylee cok cok degil kahvalti yaptimi ikinci ogun ogleden sonraya sarkiyor

bende sabah ile ogle aarsina sikistirdim bugun sut yapmistim saat dorttte bir daha sansimi denedim uyurken icirdim sutu dunyalar benim oldu sanki

benim kizim hep istahsizdi ama 6/7 aylikken bundan daha iyiydi ogun sayimiz belliydi gun icinde dort sfer ve 4 saate bi doyuruyordum midesininde dinlenmeye ihtiyaci var artik buyuorlar ama 6/7 saat ac kalmak cok kotu biraz once uyudu uyuyunca sut verdim yoksa zor icirim uyanikken sizde 4/5 ogun ayarlayin sik sik verincede cocuk istemeyebiliyor insallah dusene girer bu bebisler
rütbeni bileceksin
Kayıtlı Üye
kimse ilgilenmedi yazimla sanirim butun bebekler istahli!!
canım bizimkide dişten dolayı iştahsız.
bende şu beslenme konusunu çözebilmiş değilim zaten
doktora soruyorum ne kadar vereyim diye,doktor her defasında yediği kadar diyor
haliyle doğrusunu bilmiyorum bende.
meyve de mi yediremiyorsun?bizimkide meyveyi sevmiyor.tatlı ama ağzını ekşitiyor anlamıyorum
bizimkide 9 aylık oldu bu arada.eminim ki herşeyi denemişsindir.aynen bizimkide ne muhallebi ne bebe bisküvisi seviyor.
tel şehriye çorbasını seviyordu bi ara ondanda sıkıldı.geçen balkabağı çorbası yaptım sevdi,yedi
ertesi gün yemedi

tahin pekmez yaptım yedi.4-5 yemeden sonra onuda yemedi.
mutlaka denemissindir bunları sende.bende yediği zaman nasıl mutlu oluyorum
yemediğindede oturup ağlıyorum,yapacak bişey yok malesef
iştahları inşallah artar

güzeller ben ekşi bir şeyler yedirince sanki iştahı açılıyor.

rütbeni bileceksin
Kayıtlı Üye
tesskurler kizlar yorumlariz icin bugunlerde biraz iyiyiz aciktigi zaman yediriyorum sabah6 gibi sut ictimi oglen 12 de sebze corbasi yapiyorum (bugun balkabagi corbasini verdim sevdi dun aksam yapmistim bayildi )uykusu vardi 2 de 150ml sut yaptim icti yarim saat sonra uyutum aksam yediye dogru yogurt verecegim yeme araligini esnek tutunca iyi yiyor sik sik verince olmuyor ne yapayim bu arda gece hep kalkiyor sut istiyor sut yapiyorum alistirmam lazim ama nasil