Bebek Beslenmesi 10 günlük 1 saat emse bile doymuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

m_kubra

06.07.2017 hoşgeldin meleğim
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
384
338
103
Kızlar yeni yeni emzirmeye başladım Rabbim e çok şükür. Bebeğim yarim saat sağ gogsumü yarım saat sol göğsümü emiyor uyuyor sonra kaldırınca basıyor çığlığı sanki hiç emmemis gibi uyumuyor ağlamaya devam ediyor biberonla takviye etmek zorunda kalıyoruz başına böyle bir şey gelen var mı

Doymaz olurmu doyuyordur,ama onun istediği hep anne kokusunu hissetmek ve orda uyumak. Bende ilk 20 gün içinde 5 saat bile yerimden hiç kalkmadan kıpırdamadan emzirdiğimi biliyorum .Memeden kaldırınca ağlıyordu.yenidoğanların doyması için 5 dk emmesi yeterliymiş. Şu an senin bebeğinin midesi ancak kayısı büyüklüğünde.Mutlaka doyuyor ve orda uyumak uyuklamak istiyordur . Sen 1 saat sonunda kaldırınca yeniden emme zamanı geliyordur aslında.tüm sorun bence bu.bende sonradan anlamıştım durumu.Biraz böyle idare edeceksin. Biberonla anne sütü mü hazır mama mı takviye ediyosun anlamadım ama hazır mamaysa eğer hemen ona yönelme derim, anne sütü önemli.
Sağlıkla büyüt.

Kendisini sakinleştirmek için memeni kullaniyordur emzik veriyor musun?

Doymaz olurmu doyuyordur,ama onun istediği hep anne kokusunu hissetmek ve orda uyumak. Bende ilk 20 gün içinde 5 saat bile yerimden hiç kalkmadan kıpırdamadan emzirdiğimi biliyorum .Memeden kaldırınca ağlıyordu.yenidoğanların doyması için 5 dk emmesi yeterliymiş. Şu an senin bebeğinin midesi ancak kayısı büyüklüğünde.Mutlaka doyuyor ve orda uyumak uyuklamak istiyordur . Sen 1 saat sonunda kaldırınca yeniden emme zamanı geliyordur aslında.tüm sorun bence bu.bende sonradan anlamıştım durumu.Biraz böyle idare edeceksin. Biberonla anne sütü mü hazır mama mı takviye ediyosun anlamadım ama hazır mamaysa eğer hemen ona yönelme derim, anne sütü önemli.
Sağlıkla büyüt.

İnşallah öyledir biberonla anne sütü veriyorum kilo verdiği için. Hastaneden çıkarken 180 Gr vermişti. 4 gün sonra 100 Gr daha verdiğini ogrendik. kilo alamayacak diye de korkuyorum. İnşallah düzelir

İnşallah öyledir biberonla anne sütü veriyorum kilo verdiği için. Hastaneden çıkarken 180 Gr vermişti. 4 gün sonra 100 Gr daha verdiğini ogrendik. kilo alamayacak diye de korkuyorum. İnşallah düzelir
Cnm yeni dogan bebeklern ilk zmn kilo vermesi nrmal vucudu odemini atyorma dr.un bir sorun gormuyorsa korkma. Gelelim emzirme isine bebegin illaki doyuyordur. Arkadaslarn dedigi gbi kokunla uyumak istyordr gaz sancsi desem ki daha 4gunluk diyorsun 15gunlukken gaz sancisi baslarms

Kızlar yeni yeni emzirmeye başladım Rabbim e çok şükür. Bebeğim yarim saat sağ gogsumü yarım saat sol göğsümü emiyor uyuyor sonra kaldırınca basıyor çığlığı sanki hiç emmemis gibi uyumuyor ağlamaya devam ediyor biberonla takviye etmek zorunda kalıyoruz başına böyle bir şey gelen var mı

Peki biberon takviyesinden sonra uykusu nasıl? Hala onda da yaygara yapıyorsa seni istiyordur. Mamayla uyuyorsa doyduğunı gösterir.

Neredeyse bütün bebekler ilk 1 hafta içinde gr verir vücutlarındaki su / ödem gider cünki. Bi arkadaşımın bebeği 500 gr vermişti, benim bebeğim 180 gr verdi sonra almaya başladı,normal yani,diğer arkadaşında dediği gibi doktorunuz başka bi sıkıntı görmediyse gayet normal

Evet emzik veriyorum bazen onu da almıyor
Biberon ve emzik verme ileride meme reddine neden olursun.
Doymadığını nasıl anlıyorsun?
Günde 3 kere 1 tl büyüklüğünde kaka yapıyorsa yetiyordur. 40 çıkana kadar böyle.
Mama filan verme bol bol emsin.

Neredeyse bütün bebekler ilk 1 hafta içinde gr verir vücutlarındaki su / ödem gider cünki. Bi arkadaşımın bebeği 500 gr vermişti, benim bebeğim 180 gr verdi sonra almaya başladı,normal yani,diğer arkadaşında dediği gibi doktorunuz başka bi sıkıntı görmediyse gayet normal

Doktorumuz hastaneden çıktıktan sonra kilo alması gerekiyordu dedi takviye yapmam gerektiğini söyledi :cry:

Evet garip tarafı da o biberonla verince doyuyor ve uyuyor rahat

O zaman süt fazla gelmiyor canım. Sen süt yapıcı çaylar falan iç. Önce seni emsin arkasından mama ver. Bir süre bu şekilde devam et. Hem seni emsin hem mama yesin kilo alımı başladığında mamayı duruma göre azaltırsın. Şimdi mamayı kesme ki sarılık olmasın kilo alımı olsun. Hem seni hem biberonu alırsa seni zaten unutmaz. Yeğenim bu şekilde beslendi bir süre şuan 2 yaşında hala emiyor anneyi. Yalnız biberon çektikçe gelen bir tarzda olsun canım hazır lop lop akmasın ağzına

O zaman süt fazla gelmiyor canım. Sen süt yapıcı çaylar falan iç. Önce seni emsin arkasından mama ver. Bir süre bu şekilde devam et. Hem seni emsin hem mama yesin kilo alımı başladığında mamayı duruma göre azaltırsın. Şimdi mamayı kesme ki sarılık olmasın kilo alımı olsun. Hem seni hem biberonu alırsa seni zaten unutmaz. Yeğenim bu şekilde beslendi bir süre şuan 2 yaşında hala emiyor anneyi. Yalnız biberon çektikçe gelen bir tarzda olsun canım hazır lop lop akmasın ağzına

Aslında sağınca sütüm çıkıyor galiba kızım tembel çekmiyor memeyi fazla zaten emzirmeye başlıyorum beş dk sonra uyumaya başlıyor . Süt sağma makinesi ve biberon yikamaktan tuvalete gidecek vakit bulamıyorum bazen . Saol cevabın için canım :KK51:

bebeğinizin midesi bir kayısı büyüklüğünde, doyuyor tabiki. Ama takdir edersiniz ki yabancı bir yere geldi ve dokuz ay boyunca ona eşlik eden annesiyle güvende hissediyor kendisini. Şu anda emmek onun için sadece karın doyurmak değil, güven, uyku, sağlık, anne kokusu, dünyayı tanıma yöntemi. ilk 3 ay bebeğiniz göğsünüze yapışık geziyor sonra sonra açılıyor zaten. Mama verdiğinizde doymaktan ziyade ağırlık çöküyor ve uyuyor. Ağır bir yemek yediğinizde kendinizi düşünün tıpkı onun gibi. Lütfen emzik, biberon gibi şeylere bulaşmadan bol bol emzirin. Sağımda çıkan miktar sütünüzün göstergesi değil bu arada, hiç bir makine bebek kadar kuvvetli çekemez. Facebook kullanıyorsanız "emzirme sanatı" grubunu tavsiye ederim. :anne:

Aslında sağınca sütüm çıkıyor galiba kızım tembel çekmiyor memeyi fazla zaten emzirmeye başlıyorum beş dk sonra uyumaya başlıyor . Süt sağma makinesi ve biberon yikamaktan tuvalete gidecek vakit bulamıyorum bazen . Saol cevabın için canım :KK51:

Tembellik değil annesi yoruluyor daha çok minik :) topuktan kulaktan dokun uyanır annesi:)

Back
X