10 liralık şey + kavga

kirazus

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2013
1
0
16
İstanbul
eşimde bende çalışıyoruz hatta meslektaşız .Gel gör ki beyefendi sürekli var YİYEMEZ modunda ev alacaz ev alacaz eeee evi aldık yine yiyemeyiz NEDEEEEENNNNN? ya birimizden birine bişey olursa garanti olsun 2.evi alalım 5 yıllık evliyim eşimide çok ama çok seviyorum ama her ay 200 lira harçlık bırakıyo hesabıma ve istemediği bişey aldığımı görürse anında cıx cıx cıx israf israf israf ne gerek var ne gerek var.Ya senin kadar parayı bende getiriyom bu eve heeeeyttttt desem rest çeker tamam artık maaşına dokunmuyorum falan die küsmeler ve işin kötüsü çok pis küsüyo ve kolay kolay barışmıyor bende onun suratını öyle görünce hemen dilimi eşek arıları soksaydıda demeseydim diyorum.ooooffffffffff offfffffffffffffffff.bu 10 liralık şey sivrisinrk aparatı düşünün artık!!!!

eşimde bende çalışıyoruz hatta meslektaşız .Gel gör ki beyefendi sürekli var YİYEMEZ modunda ev alacaz ev alacaz eeee evi aldık yine yiyemeyiz NEDEEEEENNNNN? ya birimizden birine bişey olursa garanti olsun 2.evi alalım 5 yıllık evliyim eşimide çok ama çok seviyorum ama her ay 200 lira harçlık bırakıyo hesabıma ve istemediği bişey aldığımı görürse anında cıx cıx cıx israf israf israf ne gerek var ne gerek var.Ya senin kadar parayı bende getiriyom bu eve heeeeyttttt desem rest çeker tamam artık maaşına dokunmuyorum falan die küsmeler ve işin kötüsü çok pis küsüyo ve kolay kolay barışmıyor bende onun suratını öyle görünce hemen dilimi eşek arıları soksaydıda demeseydim diyorum.ooooffffffffff offfffffffffffffffff.bu 10 liralık şey sivrisinrk aparatı düşünün artık!!!!

eşiniz cimri, hem de çok cimri. o "garanticilik" asla bitmeyecek. önce ev, sonra ikinci ev, sonra araba, sonra çocukların eğitimi, sonra yaşlılık... ve siz gönlünüzce bir sinemaya gidemeden yaşlanmış olacaksınız.. rest çekmeyin ama onunla konuşup; daha genç olduğunuzu, bu günlerin tekrarının olmadığını, bu kadar kasmanın bir faydasının olmayacağını anlatabilirsiniz belki. olmadı ciddi bir yardım alsın eşiniz, çekilmez çünkü bu bir ömür.. tutumlu olmakla cimri olmak arasında ki fark erkekler kolay kaçırıyorlar, arada hatırlatmakta fayda var..

bunu eşini kırmadan bır sekılde ona anlatman lazım. cunku bu sekılde sen geriliyorsun. kırılacagını bılsen bıle kırmamak için elinden gelenı yap konusurken. eşit düzeyde gelır getıren ınsanlar bu kadar sıkbogaz etmemeli kendini

cimrilikle tutumluluk farkli seyler sizin esiniz cimri katogorisinde
hepimiz isteriz gelecegimizi garantiye alalim ama istedigimiz gibi
Yasamadiktan sonra esiniz fazla fazla hirs yapmis .degismez sanirim.

kadınlar bütün ay köle gibi çalışıp kaazandığı maaşlarını, bi halt etmez sözde kocalarının ellerine saymaya devam ettikleri sürece bu dertleri bitmez..
açıkcası insanoğlu nankör, ben de maaşını elime sayan bi enayi bulsam bende her haltına karışırım.. kölem gibi görürüm.. o yüzden az bile yapıyo o koca.. dua et ağzına götürdüğün lokmayı almıyo elinden.. :ssz:

hahayt bide küsermiş haspam :47:
çok yanlış yoldasın ne münasebet paranı ona vermek
bence çıksın kavga tamam karışmıyorum dediği anda al maaşını verme bir daha
küserse küssün kardeşim mecbur barışacak
aman küsmesin dedikçe tepemize çıkıyolar maalesef...

Siz de ona çok pis küsün bakalım..
Biraz da o sizinle barışmak için uğraşsın.
Dilimi eşek arısı soksaydı da demeseydim desin.

öncelikle maaş kartın sende olmalı,tutumlu olmak güzel aöa bu resmen cimrilik yaşınız genc birazda genclıgını yasamalı insan ölçülü dozda

yazını okurken güldüm haaa.niyemi, benim herifim de öyle.benimki herkese yardım etmeyi sever.yakınları bişey istese borç falan verir sıkışık olsada.ama ben bişey istesem hep yoktur hep borcumuz vardır.hani ev alacaktık gibi şeyler söyler.en son senin o söylemekten çekindiğin sözü söylemek zorunda kaldım.çıkardı masanın üstüne koydu maaş kartımı.bende aldım çantama koydum.küstü müstü ama sonra düzeldi.biliyor çünkü benim ondan habersiz bişey almayacağımı.bende biliyorumki öyle konuşsa bile ne yapar eder istediğimi alıcağını.o yüzden takmıyorum.bide sizin maddi durumunuz geliriniz ne bilmiyorum.memursanız ev almışsanız abartıyor eşin.biz ikimizde özel sektördeyiz.ve benim iş yerimle maaşla alakalı problemlerimiz oluyor.bu yüzden eşimi anlıyorum.sende eşini karşına al güzel güzel konuş.o vır vır konuşuyorsa sen ona iltifat et gülerek.bak oda zamanla değişecek.

cok uzulerek soyluyorum canim esin degismeyecek ve siz degil 10 5liralik bisey icin bile tartisacaksiniz esinizi boyle kabul etmekten baska sizin icin cozum goremiyorum

tutumlu olmak güzel ama eşin ölçüyü kaçırmış artık cimrilik yapmaya başlamış 10 liralık birşey için bile kavga ediyorsa artık ne denir ki:19:sen eşinle tatlı dille onu eleştirmeden konuş tutumlu olmayı abarttığını anlat canım baktın anlamıyor bu defa da sen rest çek küs konuşma belki hatasını anlar:31:

Her şeyi anlıyorum da maaşınızı neden verdiğinizi ve sanki hala lise bebesi gibi eşinizden eşinizin belirlediği miktarda harçlık aldığınızı anlayamıyorum. Kusura bakmayın ama nasıl alıştırırsanız öyle gider, küsecekmiş... gençliğim gidecek adam küsmesin aman diye :)

Siz de ona çok pis küsün bakalım..
Biraz da o sizinle barışmak için uğraşsın.
Dilimi eşek arısı soksaydı da demeseydim desin.

o da konusahibine tatlı dille anlatmayı denesin mesela değil mi
o da biraz düşünsün karşısındakinin üzüleceğini kırılacağını
peeeeeh
suç adamda değil ki

Sen onu beslemek zorunda değilsin ama o seni beslemek zorunda. Kendine güvenmiyorsa evlenmeseydi. Anlamadığım senin para kontrolün neden sende değil? İyi, çalış çalış ver eşinin eline. Bir de üstelik kuruş kuruş hesap ver. Peki o sana hesap veriyor mu?

Bir de ihtiyaçlar hiç bitmez zaten. Önce ev için biriktirilir, sonra ikinci ev için. Bir de bakmışsın senin çalışıp yiyemediğin paraları eşin başka bir kadınla yiyiverir.

Bir an kendi eşimi okuyorum sandım :), ama bizimki borçlar bitince bir daha borç yapmayacağım bıktım bu parasızlıktanda diyen birisi, sanırım şimdilik böyle(inşallah ) :D

2. evi de alınca ne olacak ?
Hadi çocuklara ev alalım.

Başınızı sokacak 1 eviniz varsa neden bunca sıkıntı ?

Hayatı yaşamak varken,sürekli geleceğe yatırım yapıyorsunuz.
Ya gelecek yoksa ?
Ya yaşadığınız şu yıllarla kalacaksanız ?
Hiçbirimizin 80 yıl yaşayacağının garantisi yok.
Eşine bu mantığı söylesen keşke...

cimrilik bir hastalık bebeklik çağında anal döneme takılı kalan bireyler cimri oluyor çok katı tuvalet eğitimi almış olabilir

yani öyle hadi canım bak yaşımız geçiyor harcayalım paramızı gibi konuşmalarla geçmez psikoloğa gitmeli ona da gitmez.

Bizde birikim yapıyoruz ev eşyaları ve araba için biriktirmeye çalışıyoruz ama bi ihtiyacım olduğunda almama eşim bir şey demez. Bide ben çalışmıyorum ona rağmen çünkü cimri biri değil. Yani tutumluluk ayrı cimrilik ayrı bir şey.. Şansınız yok bu konuda ama bencede konuşmalısınız daha gençsiniz, eviniz arabanız ve kenarda da birikmiş biraz paranız varsa daha tutup ne yapıcaksınız harcayacaksınız tabi ki de.. Bunu anlamalı. Para ne öbür tarafa gidiyor ne de yaşlanınca keyfince harcanılabiliryor..

Back
X