10 yılı aşan kira sözleşmesi

jallison

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2011
81
348
293
İstanbul
Merhabalar.
Yaklaşık 12 sene once evimi bir kisiye kiraya verdim. Kendisi evde 5 yil kadar oturduktan sonra evi ailesine birakarak evlilik sebebiyle tasindi.ancak o zamanda kira kontratinin kendisi ile olmasi sebebiyle muhattabimin yine kendisi olacagini belirttim kabul etti.ancak son 3 yildir sıkıntı yaşiyoruz .hem kira hem aidat konusunda. 1 yıli uzun suredir apartman aidati odenmiyormus daha oncede kirayi eksik yatirma muhattap bulamama sorunlari yasadik.
Simdi sorum su olucak
1 10 yil doldugu icin 3 ay kala noterden ihtarname gonderek sozleslemeyi sonlardirmak ve evi tahliye ettirmek istiyorum.ancak sozlesme sahibi su anda farkli bir adreste. Tebligati aile almazsa ne yapmaliyim
2 elimde daha once imzaladiklari tahliye kagidi var tarihi bos bunu ihtarname gonderirken doldurup kullanmalimiyim
Özellikle konu ile ilgili bilgisi olanlar izlemem gereken yol konusunda bilgilendirirlerse sevinirim.

Avukata danışın. Zaten orada oturan kişiler kiraya verdiğin kişiler değil olsa bile on yılı aşmış. Her türlü çıkarlar . avukata verin gerisini düşünmeyin o halleder

Muhattap bulamazsanız evinizde ikamet edenlere tebligat gönderebilirsiniz. Sonuçta ikametleri de orada gözükmüyor mu?

Çatılı konut kirası sözleşmeleri 10 yılı aşınca süresize dönüyor. Feshetmek için yasal fesih sürelerini yani 3 aylık periyodları uygulamalısınız.

Diğer bir imkan ise tahliye talepli icra takibi. Eğer kira sözleşmeniz YAZILI ise bu sayede hem ödenmeyen kira ücretlerinizi istersiniz hem de evden tahliyeyi cebren sağlarsınız.

Tebligat borçluya ulaşmazsa, borçlu almamakta ısrar ederse memur kapıya kağıt yapıştırır ve tebligatı muhtara bırakır. İtiraz süreleri muhtara bırakmadan itibaren başlar yani tebliğ olunmuş sayılır.

Back
X