10 yıllık işimden ayrılmak

cadi34cadi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
738
634
33
40
Arkadaşlar konuda da belli olduğu gibi 10 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum artık çalışmaya ara vermek yada tamamen bitirmek istiyorum çalışma hayatımı borçlarımız vardı ödedik çok sükür şu anda çalışmamı çok gerektiren bir durum yok 3,5 yaşında birde oğlum var onunla ılgılenmek ıstiyorum artık ancak;
Kendi isteğimle ayrıldığım için bir tazminat hakkım varmı 10 yıl için bileniniz varmı.Kendi muhasebecimize soramıyorum henüz işverenlerle görüşmediğim için yada işşizlik maaşı alma durumum falan varmı bilen varsa yardımcı olabılırmı?

Hiçbirşey alamazsın
Mobing yoksa
Evlendikten sonra 1yıl içinde
Askerlik haricinde alamazsın kendini kovdur en iyisi

15 yıl 3600 günden faydalanabiliyorsanız kıdem tazminatınızı alırsınız.. Kaç yılında sigortanız başladığı önemli ve 15 yıl 3600 gün olmalı. 15 yıl aynı işyerinde olması şart değil

ben geçen yıl 8 yıllık iş yerimden kendi isteğim ile ayrıldım 9 ay işsizlik maaşı aldım 15000 tl tazminat aldım. ama benim çalıştığım yer kurumsal bir şirketti.

ben geçen yıl 8 yıllık iş yerimden kendi isteğim ile ayrıldım 9 ay işsizlik maaşı aldım 15000 tl tazminat aldım. ama benim çalıştığım yer kurumsal bir şirketti.
benımkı özel ve çokça pinti bir şirket :) hani eğer kanuni bir hakkım varsa arayacağım ama yoksa zırnık vermezler :)

kurumsal bir şirket olması kendi isteğinizle ayrıldığınızda tazminatı ve işsizliği hakettiğiniz anlamına gelmez..Şirketin sizin için insiyatif kullanmış sadece. Normal şartlarda istifa etiğinizde kesinlikle alamazsınız..

Konu sahibi sizinde 15 yılı tamamlamış olmanız gerekiyor tazminat için..İşsizlik içinde işten çıkış kodu istifa yerine işverenin çıkarması olmalı...

benımkı özel ve çokça pinti bir şirket :) hani eğer kanuni bir hakkım varsa arayacağım ama yoksa zırnık vermezler :)
canım kanuni hakları bilmiyorum. ben müdürüme ayrılmak istediğimi söyledim çocuğumla ilgileneceğimi söyledim ama benim amacım kpss ye hazırlanıp atanmaktı. oda sağolsun genel müdürlükle falan konuştu. tazminat ve işsizlik maaşı alabileceğim şekilde çıkışını vericez dediler. işten ayrılış bildirgemde kendi isteği ile diye yazıyordu. yani şirket isterse kendinde ayrılsan alıyorsun. sabancıdaydım ben.

işte bilmiyorum ben dürüst davrandım kendimi attırmaya falan çalışmadım onlarda hakkımı verdiler.

işte bilmiyorum ben dürüst davrandım kendimi attırmaya falan çalışmadım onlarda hakkımı verdiler.
yok onu bende yapamam zaten.geniş bir insan olmak lazım oyle bir sey yapabilmek için bende anlatacağım dürüstçede eger kanuni bir hakkım varsada alabıleyım dıye uğraşıyorum

sigortam 2007 de başladı hiç aralıksız ödendi 3255 gün olmuş toplamda

işsizlik maası almak için iş yeri cıkısınızı yaptı gösteren işartli yerle işkura basvuruyorsunz tazminatıda insan evladıysa verirler.ama vermezlerse muhakkak işsizlk için basvurmak için işten iş yeri cıkarmıs gibi göstersinler mutlaka konus alırsn maas 9 ay boyunca

Ekim ayında kidem tazminati yasası çıkıyormuş bir kaç ay daha calisamazmisiniz?

emeklilik içn sigorta primiz doldumu acaba .
yok kısmı emeklilik için 3600 gün gerekiyor 25 yıllıkda sigortalılık süresi ama tamamlanmadı daha tabii benim emeklılıgıme yakın bı sekılde kalan kısmı tamamlarım dıye dusunuyorum 3600 e tamamlamak ıcın 1 yıl daha calısmam lazım ama hiç tahammulum kalmadı

aslında bir yıl dayanın diyecegm ama bende olsam sizin gibi yaparım
ablamda benden 1 yaş büyük sizin gibi çalıstı ama primi doldu ayrıldı cocularına bakıyor su an emekliligi bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…