kızlar benım 50lık seker taramam yuksek cıktı ve doktorum 100luk seker yuklemesı yaptırmamı ıstedı yaptırdım 100luk teste gore degerlerım normal cıktı ve doktor dıyete fılan gerek yok dedı ama gecen hafta doktorum olmadıgı ıcın baska doktora gıttım oda diyet yap dedi 100luk normal cıktıgı halde doktorunuz dıyet yapmanızı ıstedımı kafam cok karıstı
Ne kadar normal ciikti, o da onemli. Eger sinirlarda ise yine de risk vardir demektir. Her halukarda 50ligin sorunlu cikmasi aslinda risk oldugunu gosterir ve yedigin ictigine ozen gostermen konusunda seni uyarir. Bir de yuruyus yapman konusunda.
Benimde 50 lik yüksek çıktı,100 lük normal.Diyet yapmadım ama mümkün olduğunca tatlı ve hamur işinden uzak durdum.sorun olmadı.Dikkatli olmanda fayda var
kızlar benım 50lık seker taramam yuksek cıktı ve doktorum 100luk seker yuklemesı yaptırmamı ıstedı yaptırdım 100luk teste gore degerlerım normal cıktı ve doktor dıyete fılan gerek yok dedı ama gecen hafta doktorum olmadıgı ıcın baska doktora gıttım oda diyet yap dedi 100luk normal cıktıgı halde doktorunuz dıyet yapmanızı ıstedımı kafam cok karıstı
Hayır canım gerek yok benimde ilk 50lik testte yüksek çıktı 100lük testte normaldi...ve doktorum diyet filan önermedi yani gerek yok bence sen lkendi doktorundan başkasının görüşüne pek itimat etme sonuçta seni o doktor takip ediyor .ve seni en iyi o bilir .
kızlar benimde 50lik 153 çıktı bu hafta dr. kontrolüm var 100lük testi hatırlatacağım 1 haftadır şeker diyeti yapıyorum inşallah 100 lükte normal çıkar çikolata tatlı yemek istiyorum(az miktarda)
arkadaşlar benim doktorum üç haftada bir 50 lik yükleme yaptırıyor şeker kontrolü için. hiç 100lük yaptırmadı, ilk yüklemede 180 ,sonra diyetle 143, daha sonraki yüklemede diyeti biraz bozmuştum 149 çıktı halen diyete devam ediyorum
kızlar bu şeker yüklemesinin nomal sınırları nedir? bana 50 lik yapılmıştı..aç karnına 60,şekerli karışımdan sonra 63 çıktı..sizin söylediklerinizle çok fark var anlayamadım..en fazla kaç olmalı..
arkadaşlar benim doktorum üç haftada bir 50 lik yükleme yaptırıyor şeker kontrolü için. hiç 100lük yaptırmadı, ilk yüklemede 180 ,sonra diyetle 143, daha sonraki yüklemede diyeti biraz bozmuştum 149 çıktı halen diyete devam ediyorum
doktordan doktora degısıyor canım kımısı 100luge gerek duymadan dıyet verıor kımısıde 100luk yaptırıyor ama benım bıldıgım kesın tanı için 100luk yapılması gerek
gebelikte seker tarama testlerinde yükseklik çıkıyorsa basit bir diyet yapmak faydalı en azından sonraki dönemler de sıkıntı yaşamazsınız bana yapılan 100 lük taramada sonuçlardan 1 tanesi yüksekti benim doktorum (Prof. dr. Hakan Şatıroğlu ) diyet yapmamı önerdi bende yaptım iyikide yapmışım bebeğim 4.280 gr. doğdu. :)) özelliklede pasta börek tatlı ve vücutta hızlı şekere dönüşen pilav için kısıtlama faydalı