107'lik Murial Teyze'nin Canan Karatay'a selamı var!

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
107'lik Murial Teyze'nin Canan Karatay'a selamı var!
fft107_mf7022585.Jpeg

http://www.radikal.com.tr/hayat/107lik-murial-teyzenin-canan-karataya-selami-var-1506912

RADİKAL – Canan Karatay deyince benim aklıma hep Nefise Karatay geliyor. Çünkü onun hayatımıza girmesi Canan Hoca’nınkinden biraz daha önce. Henüz göbek-basen nedir bilmediğimiz ‘yemek buldun mu ye, dayak buldun mu kaç’ dönemi! O mutlu yıllar Nefise Karatay; sonrası Canan Hoca...

Bizim coğrafyada en az hoşa giden şeylerden biri, birinin size ne yapacağınızı, nasıl yapacağınızı söylemesidir. Memleket olarak ‘Aklın varsa kendine sakla, felsefe yapma’ ekolündeniz. Hele biri ne yiyeceğimizi ne yemeyeceğimizi söylüyorsa vay onun haline! Canan Karatay’ın mağduriyeti biraz bundan... Ne yapsa yaranamaz bize, yaranamayacak!

Aslında Canan Hoca bir televizyon programında lahmacuna ‘olur’ vermiş! Kendi facebook sayfasında dün akşamüstü “Aman maydanozu ne güzeldir, limonuna ölürüm ben” minvalinde bir ‘lahmacuna övgü’ yazısı da yayınlandı, ama kime ne! Karatay’ın lahmacunlu fotoğrafı içimizdeki birikmiş o 'amma da çok biliyor' duygusunu ortaya çıkardı ve Hababam’ı sigarada yakalamış Mahmut Hoca gibi kulağından tutup yakalayıverdik.

MURIAL FROOMBERG’DEN DE SELAM VAR!

Murial Froomberg, 107 yaşında genç bir kadın. 5 şubat günü –Karatay Hoca’nın lahmacun yerken 'yakalandığı' gün– Nicola Morley’in Metro.co.uk için yaptığı mülakatta bize Büyük Britanya’dan nanik yapıp uzun yaşamın sırrını verdi: “Uzun yaşamak için 102 yaşında sigaraya bıraktım!”

Morley haberde, Froomberg’in acil durumlar için hâlâ özel zulalarının bulunduğu notunu düşüyor. 90 yıl boyunca günde 40 sigaralık hafife alınmayacak bir performans!

RAKI İÇEN ÖLDÜ DE SU İÇEN ÖLMEDİ Mİ?

Bakıcısı Froomberg’in onun uzun yaşam menüsüyle ilgili olarak, her yemekte tavuk çorbası ve kuşkonmaz yediğini, ara öğünleri reddettiğini söylüyor. İlaç niyetine aldığı bir parça küçük çikolatayı saymazsak. Menünün sürpriziyse haftada bir şişe viski. ‘Rakı içen öldü de su içen ölmedi mi’ ekolüne ayrıca selam ediyor Froomberg!

GENİŞ AİLEMLE MUTLUYUM

Murial Froomberg, lahmacundan, Karatay Hoca’dan ve bu tartışmalardan habersiz sağlıklı yaşam rehberlerine pek de uymayan bir reçeteyle 107 yaşında İngiltere’den bize gülümsüyor. 81 yaşındaki kızı, 3 torunun torunu, 12 torunu ve Regents Park’ta tekerlekli sandalyesiyle atmayı sevdiği turlarıyla aslında bize başka bir sırrı fısıldayıp iştahımızı kabartıyor!

Biz de burada telaşlarda geç kalmışlık hissi veren bir ömürde 'sofra'yı paylaşmak yerine birbirimizin kurdu olmayı yeğliyoruz. Lahmacun bahane Canan Karartay suyumuzu bulandırıyor.

201602080759_CANAN_KARATAY.jpg
201602080759_teyze1.jpg

http://www.radikal.com.tr/hayat/107lik-murial-teyzenin-canan-karataya-selami-var-1506912#

Bu işler biraz da genetik miras sanırım. Benim ailemde ölenlerin neredeyse hepsi kanserden ölüyor ama geç yaşta. (Uzak akrabalık bağlarıyla birbirlerine bağlılar yine)

100 yaş bana çok ekstrem gelmiyor yani :KK53:

Hepsi de tereyağınının dibine vuran, 3 öğün et yese bıkmayacak, zeytinyağı yemeyen insanlar. Bu teyze de öyle bence, genetik mirasından faydalanmış.

O kadar sağlıklı yaşadığını söyleyip cildi bu kadar kötü bir insan daha görmedim ben. Halbuki sağlıklı vücudun en önemli göstergesi sağlıklı cilttir bildiğim kadarıyla. Ya canan hoca bize söylediklerini kendi uygulamıyor ya da önerdiklerinde bir problem var.

Ben onu bun bilmem ama 60 yaşındaki bir insan 20 yaşındaki gibi beslenmemeli mümkünsa aç kalmalı , eğer çok yaşamak istiyorsa

Bu işler biraz da genetik miras sanırım. Benim ailemde ölenlerin neredeyse hepsi kanserden ölüyor ama geç yaşta. (Uzak akrabalık bağlarıyla birbirlerine bağlılar yine)

100 yaş bana çok ekstrem gelmiyor yani :KK53:

Hepsi de tereyağınının dibine vuran, 3 öğün et yese bıkmayacak, zeytinyağı yemeyen insanlar. Bu teyze de öyle bence, genetik mirasından faydalanmış.
Hemserim benim dedem bu yıl 104 yasinda rahmetli oldu. Babanem 90 yaşında. Dedigin gibi tereyagin dibine vuran etsiz yemek yemeyen insanlar. Ama dedem mevsiminde olmayan hicbi sey yemezdi.

Back
X