- 21 Ağustos 2020
- 153
- 124
- 53
- 36
- Konu Sahibi selanikgelini
-
tabiki söyleyemezsiniz ben aynı durumu yaşayan var mı dıye sordum. progestan zaten kullanıyorum.Valla 3 doktor bi şey demediyse biz hicbir şey diyemeyiz ama progestan kullanmanızı onermediler mi
benımde lekelenmelerim devam edıyor. Bu hafta kontrolde plasentanın rahım agzına yakın yerleşmiş oldugunu. bu yuzden lekelenme ve kanamalarım oldugunu öğrendım.plasenta previa margınalis. büyük ıhtımal yukarı cıkarmıs ama bu sürecte dınlenıp ayakta uzun süre kalmamam gerekiyormuşBen canııım aynı durumu yaşıyorum tüp bebekle gebeyim 6. Haftadan beri ara kanamalarım ve lekelenmelerim var hatta 3 gün önce şiddetli kanamam oldu evde yatıyorum ara ara peçeteye sürülen lekelerim hâla var sen nasıl oldun
Bu durumu kaçıncı haftada öğrendin canımbenımde lekelenmelerim devam edıyor. Bu hafta kontrolde plasentanın rahım agzına yakın yerleşmiş oldugunu. bu yuzden lekelenme ve kanamalarım oldugunu öğrendım.plasenta previa margınalis. büyük ıhtımal yukarı cıkarmıs ama bu sürecte dınlenıp ayakta uzun süre kalmamam gerekiyormuşo sağlıklı olsunda dogurana kadar yatarım
Merhaba, 9+5 hamileyim tüp bebek ilk deneme ile gebe kaldım 5. Gün dondurulmuş embriyo transferim oldu. Aynı şeyleri bende yaşıyorum ilk kanamam çok şiddetli oldu hatta gece 4 de hastaneye kaldırıldım paçalarımdan kan akıyordu ve elim büyüklüğünde kan pırtıları geldi. Düşük yapıyorum diye gittim yani çünkü 10 dk da bir çok şiddetli ağrı çekmiştim kanama olmadan önce. Ama şükür olsun kalp atışını duyurdu ve kesede problem olmadığını söyledi nöbetci doktor. Bir gece hastanede kaldım tedavi yapıldı tabi için rahat olmadığı için hemen kendi tüp bebek doktoruma gittim 2. Gün, kanama alanım olmadığını aktif bir kanama alanımın olmadığını söyledi yinede progestan iğne, fitil ve hapıma devam etmemi söyledi. ( o zaman 7. Haftamdaydım) şimdi 3-4 günde bir peçeteye kan geliyor ağrısız bir daha sildiğimde çok açık pembeye dönüşüyor ve tamamen bitiyor. Açıkcası yatıyorum ama dışarıda çıkıyorum yürüyorum. Geçen gece yine aralıklı kasılmaları yaşadım eşime hemen yine kanama yaşayacağım bu o geceki ağrı diye söyledim. Bekleyelim dedi neyseki kanamam olmadı gece, ama sabah bi uyandık tuvalete girmemle yine kanamam başladı. 2 ped doldu nerdeyse hemen uzandım ilaçlarımı içip bir kaç saat sonra yine bi acile gittik içimiz rahatlasın bebek nasıl diye. Doktor rahim ağzında açılma var 2 dk sonrada düşük yapalirsin 9. Aya da ilerleyebilirsin dedi. Hiç içime sinmedi sinir oldum doktora vallahi. Kendi tüp bebek doktorum doçent prof. Böyle bir şey görse mutlaka söyler ve yatak İstirahati verir diye düşündük. Neyse bu hafta yatarak geçircem 18 inde ilk doktorumuzdan randevu aldık eğer bu anlattıklarıma bir tanı koyarsa seninlede paylaşırım. Ama ne zaman kanamam olursa olsun mutlaka bir doktora git bence.merhaba arkadaşlar. daha öncede benzer bir konu yazmıştım. ancak kanamam kesılmıştı. 11+0 tüp bebekle hamıleyım. transferımın 9. gününden beri ara ara kanamalarım oluyodu sonra lekelenmeye dönüyordu. Sonra bir 10 gün kanamalar kesıldi derken . çarşamba günğ ve bugun çok yoğun kanama yaşadım. doktora gittik şükür bebegın kalp atışlarını duyduk. kese etrafında rahımde her hangı bır kanama alanı yada aktif kanama görülmedi. ama bu kanama nerden gelıyo 3 doktora gittim üçüde bişey dıyemedı. başına böyle bir durum gelip gebeliği devam eden oldu mu?
sağol canım benım sebebi bellı oldu kanamamın. plasenta previa marginalis. plasenta rahım agzına yakın yerleşmiş. yüzde 90 yukarı cıkar dedı doktorum. çıkana kadar ayakta fazla durmam yasak. uzan dedı. ve yukarı cıkana kadar lekelenme ve ara kanama olacagımı da söyledı. 9 gündür kahve lekelenme var. inşallah bıdaha kanama olmadan yukarı cıkar. bence sizde gidince doktora konuşun belkı böyle birşeydir sizinde. çok araştırdım ınternette tüp bebek tedavılerınde olma olasılıgı cok yuksekmısMerhaba, 9+5 hamileyim tüp bebek ilk deneme ile gebe kaldım 5. Gün dondurulmuş embriyo transferim oldu. Aynı şeyleri bende yaşıyorum ilk kanamam çok şiddetli oldu hatta gece 4 de hastaneye kaldırıldım paçalarımdan kan akıyordu ve elim büyüklüğünde kan pırtıları geldi. Düşük yapıyorum diye gittim yani çünkü 10 dk da bir çok şiddetli ağrı çekmiştim kanama olmadan önce. Ama şükür olsun kalp atışını duyurdu ve kesede problem olmadığını söyledi nöbetci doktor. Bir gece hastanede kaldım tedavi yapıldı tabi için rahat olmadığı için hemen kendi tüp bebek doktoruma gittim 2. Gün, kanama alanım olmadığını aktif bir kanama alanımın olmadığını söyledi yinede progestan iğne, fitil ve hapıma devam etmemi söyledi. ( o zaman 7. Haftamdaydım) şimdi 3-4 günde bir peçeteye kan geliyor ağrısız bir daha sildiğimde çok açık pembeye dönüşüyor ve tamamen bitiyor. Açıkcası yatıyorum ama dışarıda çıkıyorum yürüyorum. Geçen gece yine aralıklı kasılmaları yaşadım eşime hemen yine kanama yaşayacağım bu o geceki ağrı diye söyledim. Bekleyelim dedi neyseki kanamam olmadı gece, ama sabah bi uyandık tuvalete girmemle yine kanamam başladı. 2 ped doldu nerdeyse hemen uzandım ilaçlarımı içip bir kaç saat sonra yine bi acile gittik içimiz rahatlasın bebek nasıl diye. Doktor rahim ağzında açılma var 2 dk sonrada düşük yapalirsin 9. Aya da ilerleyebilirsin dedi. Hiç içime sinmedi sinir oldum doktora vallahi. Kendi tüp bebek doktorum doçent prof. Böyle bir şey görse mutlaka söyler ve yatak İstirahati verir diye düşündük. Neyse bu hafta yatarak geçircem 18 inde ilk doktorumuzdan randevu aldık eğer bu anlattıklarıma bir tanı koyarsa seninlede paylaşırım. Ama ne zaman kanamam olursa olsun mutlaka bir doktora git bence.
Evet evet mutlaka 18 inde sorucam sizede bilgi veririm belki farklı birşey söyler bilgi paylaşmış oluruz hiç değilsesağol canım benım sebebi bellı oldu kanamamın. plasenta previa marginalis. plasenta rahım agzına yakın yerleşmiş. yüzde 90 yukarı cıkar dedı doktorum. çıkana kadar ayakta fazla durmam yasak. uzan dedı. ve yukarı cıkana kadar lekelenme ve ara kanama olacagımı da söyledı. 9 gündür kahve lekelenme var. inşallah bıdaha kanama olmadan yukarı cıkar. bence sizde gidince doktora konuşun belkı böyle birşeydir sizinde. çok araştırdım ınternette tüp bebek tedavılerınde olma olasılıgı cok yuksekmıs
Çok şükür 13. Haftana gelmişsin 11 hafta boyunca bende aynısını yaşadım 12. Haftadan sonra progesteron hormonu plesentaya geçtiği için birdaha sorun kalmıyor 12 dennsonra bir daha hiç yaşamadım bu sorunumerhaba arkadaşlar. daha öncede benzer bir konu yazmıştım. ancak kanamam kesılmıştı. 11+0 tüp bebekle hamıleyım. transferımın 9. gününden beri ara ara kanamalarım oluyodu sonra lekelenmeye dönüyordu. Sonra bir 10 gün kanamalar kesıldi derken . çarşamba günğ ve bugun çok yoğun kanama yaşadım. doktora gittik şükür bebegın kalp atışlarını duyduk. kese etrafında rahımde her hangı bır kanama alanı yada aktif kanama görülmedi. ama bu kanama nerden gelıyo 3 doktora gittim üçüde bişey dıyemedı. başına böyle bir durum gelip gebeliği devam eden oldu mu?
Keşke benımde öyle olsaydı ama malesef plasentam yukarı cıkana kadar lekelenme ve ara kanamalarım devam edecekmiş. ona bir şeu olmasında yatarım napım. alıştım artık yeterki sağlıklı olsun. 38. haftadasınız saglıkla kucagınıza almanıza gunler kalmıs ne guzel maşallah darısı bizlere:)Çok şükür 13. Haftana gelmişsin 11 hafta boyunca bende aynısını yaşadım 12. Haftadan sonra progesteron hormonu plesentaya geçtiği için birdaha sorun kalmıyor 12 dennsonra bir daha hiç yaşamadım bu sorunu
Bu arada benimde tüp bebekKeşke benımde öyle olsaydı ama malesef plasentam yukarı cıkana kadar lekelenme ve ara kanamalarım devam edecekmiş. ona bir şeu olmasında yatarım napım. alıştım artık yeterki sağlıklı olsun. 38. haftadasınız saglıkla kucagınıza almanıza gunler kalmıs ne guzel maşallah darısı bizlere:)
Ay inşallah darısı bizlere çok bekledık sabrettık hayırlısıyla kucagımıza alalım ınsallahBu arada benimde tüp bebekRabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşllah benle beraber aramızda 1 hafta olan arkadaşımında kanamaları oluyordu onunda. Plesentası aşağıdaydı plesentası tam yukarı çıkmamıştı ama 12. Haftasında onunda kesildi kanamaları daha sonradan çıktı plesenta yukarı oda yarın doğum yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?