• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

11 aylık bebeğim yemek yemiyor

Zamanmakinesi

Yorumcu baba😼taze anne👶
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
459
424
18
35
Doğdu doğalı iştahsız denemediğim şey yok kendi yemesine izin veriyorum mama sandalyesine koyup önüne koyuyorum ne yapsam yemiyor.Her gün 3 4 çeşit deniyorum tatlı tuzlu çorba köfte makarna meyve püreleri ne yapsam yemiyor.Bu süreç geçici mi ne yapmalıyım.Anne sütü alıyor onu hep istiyor bu arada. 10 ay 20 günlükken kilosu 7.5 tu.Lütfen yardımcı olur musunuz?
 
Enerjisi, hareketleri yerindeyse benim gibi çok kafaya takmayın boşa yıpranıyorsunuz ama doktora kontrollerine götürün.

Benim bebeğim de 9 aylıkken 8 kiloydu meyve püresi tarzı seviyordu yumurta, avokado bunları veriyordum. Sürekli oyalayıp farklı oyuncaklar vererek yedirmeye çalışırdım.

12-13 aylık 8 kiloydu doktor raporlu mama verdi ilk başlarda pek içmek istemedi şırıngaya çekip biraz verdim sonra bir dönem iştahı açıldı içmeye başladı. bir dönem iştah açıldı bir dönem kapandı derken şimdi 25 aylık 11.70 kg . normal sınırda yer alıyor bana zayıf gelse de.

kahvaltıyı çok seviyor yumurta,peynir, pankek gibi ama hala sulu yemek tarzı sevmiyor et,tavuk nadiren yer pek sevmiyor. Pirinç pilavı,bulgur, makarna o dönemler yemezdi büyüdükçe yemeye başladı Haşlanmış brokoli, karnıbahar onları elinde tutup yemeyi sever.

Ben 1 yaş sonrası çok uğraştım tahin, ceviz kilo aldıracak kalori miktarını artıcak şeyler vermeye çalıştım yemeklerine zeytinyağını biraz fazla koydum , meyve muz, avokado eline alıp yiyodu, yoğurdu kendi kaşıkla yiyor . Kendi sevdiği birşeyler yerken ben arada yemediği şeylerden vermeye çalıştım. ancak bu kadar oldu kilosu fazla almasa da biraz toparladı.

16-17 aylıkken hayatımıza ekran girdi malesef öyle yedirdim .(ekranın sıkıntısını görüyoruz şuan konuşmasında gerilik olduğu için doktor sıfır ekran dedi. O yüzden önermiyorum .)
 
Back