11 aylık bebek neler yapabilir?

Anais0

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2024
176
124
23
30
Merhabalar benim bebeğim 11 aylık erkek bebek. İlk çocuğum. Göz teması kuruyor, ismine bakıyor, gel diyince anlıyor. Ama ben hiçbir şey öğretemiyorum sadece çak yapmayı öğretebildim. Baybay yapmıyor, alkış yapmıyor. Kitaplardan hayvanları falan öğretmeye çalışıyorum umursamıyor elimden alıp fırlatıyor. Acaba ben mi acele ediyorum. Bu ayda bebekler neler yapabilir? Konuşmaya bile başlıyorlarmış diye okudum. Bir sorun olabilir mi acaba. Tecrübeli anneler biraz beni bilgilendirirse sevinirim.

Başka çocuklarla kıyaslamayın öncelikle her çocuk çok farklı, kendine özel. Benim oğlum da 11 aylık ve alkış bay bay gibi jestler yapabilmesi bekleniyor diye biliyorum. çak yaptıysa diğerlerini de yapar biraz daha bekleyin.

hayvanları nasıl öğretiyorsunuz bilmiyorum ama çocuk zaten öyle hayvanları filan daha yeni tanıyacak erken onlar için.
oğlumun 10 kelimesi var şu an ama karşılıklı dialog gibi değil, canı istediğinde söylüyor hepsini. kitapta görünce ördek der ama her zaman demez, bazen iki üç sayfa geçeriz sonra der ördek diye. araba görünce araba diyor ama bisiklet görünce de araba diyor filan. daha öyle oturmuş değil konuşmaları.

bilmiyorum diğer çocuklar nasıl ama oğlumun da dikkat süresi 15 saniye filan. 15 saniyede bir şey gösterirsem öğretirsem bakar dinler sonra o da fırlatır. uzun uzun dinleyeyim kitabı olayı yok yani.

kızım 15 aylık,aynı sizin ki gibi elime aldığımı fırlatıyor,sadece kendisinin istediği şeyleri yapmamıza izin veriyor,tamamen çocuğun isteğiyle alakalı bir durum,oyundan ziyade mimikleri öğrenmeyi seviyor onları hemen alıyor,bazı oyuncakları deneyin,dönen çarklar,halka geçirme,kaydıraklı top kulesi gibi oyunlar dikkatini çekecektir,şuan motor becerisi olarak onları yapabilecek aya gelmiş,aslında öğreniyorlar ama yapmak istemiyorlar,her çocuk da gelişim farklılık gösteriyor,ilerlediğiniz yolu istemiyorsa,başka şeyler öğretmeyi deneyin,3 kelime kullanıp bir alkış yapıyorsa öpün anlınıza koyun,oyun oynarken başardığı şeyleri alkış yaparak takdir edin,erkek bebekler kendi başlarına buyruk biraz daha,daha haraketli olup sıkılgan olabiliyorlar ayrıca...

kızım 15 aylık,aynı sizin ki gibi elime aldığımı fırlatıyor,sadece kendisinin istediği şeyleri yapmamıza izin veriyor,tamamen çocuğun isteğiyle alakalı bir durum,oyundan ziyade mimikleri öğrenmeyi seviyor onları hemen alıyor,bazı oyuncakları deneyin,dönen çarklar,halka geçirme,kaydıraklı top kulesi gibi oyunlar dikkatini çekecektir,şuan motor becerisi olarak onları yapabilecek aya gelmiş,aslında öğreniyorlar ama yapmak istemiyorlar,her çocuk da gelişim farklılık gösteriyor,ilerlediğiniz yolu istemiyorsa,başka şeyler öğretmeyi deneyin,3 kelime kullanıp bir alkış yapıyorsa öpün anlınıza koyun,oyun oynarken başardığı şeyleri alkış yaparak takdir edin,erkek bebekler kendi başlarına buyruk biraz daha,daha haraketli olup sıkılgan olabiliyorlar ayrıca...
Yani şu an basket atabiliyor mesela ya da ben ona top atınca bana geri atıyor ama ne bileyim çok uğraştım alkış yaptıramadım alkış diyince benim ellerimi bir araya getiriyor benim yapmam için bir yerde okumuştum otizmli çocuklar alkış yapmazlarmış genelde o yüzden biraz evham yaptım sanırım

Yani şu an basket atabiliyor mesela ya da ben ona top atınca bana geri atıyor ama ne bileyim çok uğraştım alkış yaptıramadım alkış diyince benim ellerimi bir araya getiriyor benim yapmam için bir yerde okumuştum otizmli çocuklar alkış yapmazlarmış genelde o yüzden biraz evham yaptım sanırım
biz de öyle başladık bayağı bir zaman benim ellerimi tutup alkış yaptı sonra kendisi yapmaya başladı..öyle yaptığı zaman yapmaya devam edin..sonra kendisi yapmaya başladı..günümüzün takıntısı otizm böyle şeylere çok takılıp kendinizi telaşa sokmayın

Back
X