Çocuk Hastalıkları 11 aylık oğlum ateşlendi :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ay 41 i görsem ben napardm acaba :KK43:
Cok gecmis olsn sizede dusla ilaclarla dusüyor zaten dönüsümlu olunca ilac dahami cok fayda ediyor diger ates dusurucuyu iciremedim begenmedi hic.
Tek birini veriyodum dgerinide iciriyim ozman
Hangi ilaçlar var elinizde? 4 saat ara ile olmalı. Şırınga ile verebilirsin. Ben küçüğe öyle veriyordum. Hoşuna gidiyordu öyle verince.

Tekrar ateslenirse gidicem zaten hastanye tekrar bekliyorum bakalm simdilik düstü atesimiz smdilik
İnatçı tekrarlayan ateşte bizim doktorumuz muhakkak gelin der,bu sebeple söyledim yanlış anlamayın. Yükselirse tekrar götürün bence doktora. İshal diyorsunuz su kaybediyor şu an. Geçmiş olsun

Hangi ilaçlar var elinizde? 4 saat ara ile olmalı. Şırınga ile verebilirsin. Ben küçüğe öyle veriyordum. Hoşuna gidiyordu öyle verince.

Buraya ilac adi yazmak yasak bldim kadari ile özelden yazim ben size evet 4 saat ara ile ama ilaclardan birini hep dis cikarrken falan kullanydk dgerini yeni aldk daha onu begenmedi iciremedm şırıngasida cikmadi iclerinden kasikla veriyorum birini gayet gzl iciyor dgerini püskürtüyor.

İnatçı tekrarlayan ateşte bizim doktorumuz muhakkak gelin der,bu sebeple söyledim yanlış anlamayın. Yükselirse tekrar götürün bence doktora. İshal diyorsunuz su kaybediyor şu an. Geçmiş olsun

Yok estafuruullah yanls anlck bi durum yok.
Suan her fikre ihtycm var ilk defa hasta oldu cnku ne yapacgmi sasiriyorum ateslenince .
Normal cocuk doktorumz var ona gidicektm gec oldu gdemedm yarin ona gtrblrm.
3 gun sonunda tehlikeli diye bliyorum bende.
Insallah ateslenmez tekrar ateslenirse aksam acile giderim tahlil yaparlar burda zaten.
Diger gttimiz ilde hc bisey yapmadilar agzina bakti atesni olctu bize hc bisey demedi bile iki surup yazdi tmm ddi.
Biz sorduk nesi var diye bogazlarimi dedi annem hatta hi evet dedi gecti.

Perşembe günü oğlum cok mizmizdi elimi alnina koydugumda sicak geliyordu ama atesini ölctugum zaman 36 falan cikiyodu anlam veremedim.
Neyse cuma günüde mizlanmaya devam etti dusa falan soktum uyudu ama mizmizligi vardi.
Cuma aksami sehir disina gittik orda kaldik ertesi gün cocuk iyce kötü olmaya basladi ama hala atesi yok gösteriyodu bizim derece.
Aksamina baktim olmiycak hastanye gttik ben evde ölctgmde 36 cikan ates hastanede 38.5 cikti ve doktorunki ile benm derece ayniydi sasirdim.
Bogazlarindan dedi iki tane ates dusurucu agri kesici bitane antbytk bitanede burun spreyi verdi gece aldik hepsni kullandk atesi dustu keyfi duzeldi derken dun sabah tekrar ateslendi tekrar elni yuzunu yikadik suruplari verdik aksam uzeri tekrar ateslndi yne ates dusurcu verdik.
Neyse yola ciktik dönduk aksam tam geldigmzde arabada ateslenmeye basladi cocuk eczaneye gttm normal ates olcerlerden aldim bizimkisi bozulms belliki yanls olcuyodu uzaktan ölcenden.
Kolunun altna bi koyduk 39 cikti ates hemen eve geldik dus aldirdik suruplarni verdik.
Gece iyiydi keyfi yerne geldi sabah yine ayni ates ates durucusu falan .
Biraz once tekrar ateslndi 38.5 39 oldu ates suruplarni icirdm dus aldirdm karnini doyurdum mizmiz smdi uyudu.
Anlam veremiyorum napmam lazm tekrar ateslenrse hastanye gidicem tekrar .
Surekli suruplarla 3 4 saat atesi geciyor surubun etkisi gecince tekrar atesleniyor elni agzina götryor ama elledim yeni bi dis yok disten desem.
Bukadar ateslenmesi normal mi sizce napmam lazm hemen mi gidim hastnye bdaha bekliyimmi
Suan atesi dustu suruplar sayesnde uyuyor
Geçmiş olsun canım hiçbir zaman eteşölçere güvenmem Şak diye yanağımla
Anlarım ve nefes alışverişi uyurken çok hızlı ise anla ki işler yolunda değil benim çocuğumun Ateş'i çıkınca düşmez bir iki gün devam eder 38 i Bulduğu ve düşmediği anda doktora götürürüz geçen Ateş'i 40 olmuştu doktora gidene kadar

Yok estafuruullah yanls anlck bi durum yok.
Suan her fikre ihtycm var ilk defa hasta oldu cnku ne yapacgmi sasiriyorum ateslenince .
Normal cocuk doktorumz var ona gidicektm gec oldu gdemedm yarin ona gtrblrm.
3 gun sonunda tehlikeli diye bliyorum bende.
Insallah ateslenmez tekrar ateslenirse aksam acile giderim tahlil yaparlar burda zaten.
Diger gttimiz ilde hc bisey yapmadilar agzina bakti atesni olctu bize hc bisey demedi bile iki surup yazdi tmm ddi.
Biz sorduk nesi var diye bogazlarimi dedi annem hatta hi evet dedi gecti.
Bünyeleri zayıf ya,ondan kötü ateş. İshal,kusmada eklenirse zaten kuş kadar olan iştahlarıda kesiliyor susuz kalıyorlar.
İnşallah gerek kalmaz ama ateslenirse tekrar ,acile gitmelisiniz mutlaka. 6.hastalıkta olabilir belki diş bile olabilir ama ateş ihmale gelmez. Enfeksiyon varsa zaten antibiotik kullanmadan geçmez.
Tekrar geçmiş olsun. Dilerim tekrarlamaz.

Perşembe günü oğlum cok mizmizdi elimi alnina koydugumda sicak geliyordu ama atesini ölctugum zaman 36 falan cikiyodu anlam veremedim.
Neyse cuma günüde mizlanmaya devam etti dusa falan soktum uyudu ama mizmizligi vardi.
Cuma aksami sehir disina gittik orda kaldik ertesi gün cocuk iyce kötü olmaya basladi ama hala atesi yok gösteriyodu bizim derece.
Aksamina baktim olmiycak hastanye gttik ben evde ölctgmde 36 cikan ates hastanede 38.5 cikti ve doktorunki ile benm derece ayniydi sasirdim.
Bogazlarindan dedi iki tane ates dusurucu agri kesici bitane antbytk bitanede burun spreyi verdi gece aldik hepsni kullandk atesi dustu keyfi duzeldi derken dun sabah tekrar ateslendi tekrar elni yuzunu yikadik suruplari verdik aksam uzeri tekrar ateslndi yne ates dusurcu verdik.
Neyse yola ciktik dönduk aksam tam geldigmzde arabada ateslenmeye basladi cocuk eczaneye gttm normal ates olcerlerden aldim bizimkisi bozulms belliki yanls olcuyodu uzaktan ölcenden.
Kolunun altna bi koyduk 39 cikti ates hemen eve geldik dus aldirdik suruplarni verdik.
Biraz once tekrar ateslndi 38.5 39 oldu ates suruplarni icirdm dus aldirdm karnini doyurdum mizmiz smdi uyudu.
Surekli suruplarla 3 4 saat atesi geciyor surubun etkisi gecince tekrar atesleniyor elni agzina götryor ama elledim yeni bi dis yok disten desem.
Bukadar ateslenmesi normal mi sizce napmam lazm hemen mi gidim hastnye bdaha bekliyimmi
Canım benim kızım da 11 aylıkken 6. Hastalık diye bi hastalık olmuştu. Çok ateşlenmissin düşünemiyorduk ateşini. Iki saatte bir ılık suya sokuyodum. Doktorumuz o gün izindeydi bende devlet hastanesine gitmistim acile. Saçma saçma bi sürü ilaç verdiler idrar yolu ilthabına falan bakmışlardı. Ertesi günü zor ettik. Doktorumuza götürdük belirtileri duyar duymaz tahmin etti. Antibiyotik ağrı kesici iğne tedavisi yaptık. En son evresinde kızamık gibi lekeler döktü ve bitti. Ama bende bittim 1 haftada. 6. Hastalık belirtilerine bir bakın isterseniz

Antibiyotik etkisini gösterene kadar ateşlenmesi normal diye biliyorum. Yani antibiyotik kullanımının 3. gününde artık ateşlenmeye devam etmez.
Siz, doktora gitmeden önce çok zaman kaybetmişsiniz. Halbuki ateşi varsa zaten enfeksiyon var demek. Kendi kendine duşla vs geçmeyecek sonuçta. Yani hem dr a götürülmeli hemde yine o yöntemlere devam edilmeli.
Ateşölçer için söyleyebileceğim tek şey ise: ben oğlumla birlikte mutlaka kendi ateşimi de ölçerim. Cihazın bozuk olup olmadığını ateşi doğru ölüp ölçmediğini o şekilde anlarım. Bunu her defasında yaparım.
Çok geçmiş olsun size de, bir iki güne toparlar inşallah.

şu boğazı kızarmış lafı olmasa ne yapacaklar bilmem bizim doktor viral enfeksiyon dedi buna rağmen antibiyotik yazdı kan tahlili falan olmadan yaptı bunları, antibiyotiği 2 gün kullancakmışım düşmezse gene gelcekmişim be adam antibityotik,ğe başlanır ve bitirilir benim bildiğim

Birde viral enfeksiyonda antibiyotik hiç işe yaramaz, antibiyotik sadece bakteriyel enfeksiyonda işe yarar. Virüslere karşı etkisi yoktur boşu boşuna kullanmış olur.
Enteresan şu drlar ya.
Hem antibiyotik yarım mı bırakılırmış, biz bile biliyoruz yani böyle olmayacağını.

Bünyeleri zayıf ya,ondan kötü ateş. İshal,kusmada eklenirse zaten kuş kadar olan iştahlarıda kesiliyor susuz kalıyorlar.
İnşallah gerek kalmaz ama ateslenirse tekrar ,acile gitmelisiniz mutlaka. 6.hastalıkta olabilir belki diş bile olabilir ama ateş ihmale gelmez. Enfeksiyon varsa zaten antibiotik kullanmadan geçmez.
Tekrar geçmiş olsun. Dilerim tekrarlamaz.

Tekrar ateslendi smdi kolunun alti 39 oldu esimi aradim geliyor hastaneye gidicez insllah kotu bsey ckmaz

Birde viral enfeksiyonda antibiyotik hiç işe yaramaz, antibiyotik sadece bakteriyel enfeksiyonda işe yarar. Virüslere karşı etkisi yoktur boşu boşuna kullanmış olur.
Enteresan şu drlar ya.
Hem antibiyotik yarım mı bırakılırmış, biz bile biliyoruz yani böyle olmayacağını.

Canim tekrar ateslendi kolunun alti 39 u buldu yine acile gidiyrm smdi insllah bsey ckmaz :((

Tekrar ateslendi smdi kolunun alti 39 oldu esimi aradim geliyor hastaneye gidicez insllah kotu bsey ckmaz
Endişelenme,kan ve idrar tahlili yapılir muhtemelen, sonuçlara göre teşhis konulur. Enfeksiyondur büyük ihtimalle,çok oluyor çocuklarda.
Tekrar geçmiş olsun, bizede yazarsınız son durumu

Endişelenme,kan ve idrar tahlili yapılir muhtemelen, sonuçlara göre teşhis konulur. Enfeksiyondur büyük ihtimalle,çok oluyor çocuklarda.
Tekrar geçmiş olsun, bizede yazarsınız son durumu
Geldik cnm atesi 39.2 cikti kusma ve ishalde olunca yatiralim dedi smdi ne versem kusar dedi ilac etki yapmaz dedi .
Igne yapti kusma ve ates icin.
Yarim saat bekleyin dedi dusmesse atesi yatrcaz dedi duserse yarin sbah cocuk doktoruna gelicez insllah duser ya :(((

Geldik cnm atesi 39.2 cikti kusma ve ishalde olunca yatiralim dedi smdi ne versem kusar dedi ilac etki yapmaz dedi .
Igne yapti kusma ve ates icin.
Yarim saat bekleyin dedi dusmesse atesi yatrcaz dedi duserse yarin sbah cocuk doktoruna gelicez insllah duser ya :KK43:((
Düşer canım endişeni anlıyorum ama hastanedesiniz,doktorlar yanınızda,gözetim altındasınız,evde de olabilirdiniz.
Tekrar geçmiş olsun, toparlanır annesi,bebekler sandigimizdan çok daha güçlüler.

Düşer canım endişeni anlıyorum ama hastanedesiniz,doktorlar yanınızda,gözetim altındasınız,evde de olabilirdiniz.
Tekrar geçmiş olsun, toparlanır annesi,bebekler sandigimizdan çok daha güçlüler.

Sagol canm düstü atesi yarim satte 39.2 den 36.8 e gideblrsnz dedi doktr eve geldk gece uyumadanda bidaha surubu verdim yatti insllah bidaha ateslenmez yarin kontrle kendi doktmzdaa gturucem disten oluyo sanrm bukdr

Sagol canm düstü atesi yarim satte 39.2 den 36.8 e gideblrsnz dedi doktr eve geldk gece uyumadanda bidaha surubu verdim yatti insllah bidaha ateslenmez yarin kontrle kendi doktmzdaa gturucem disten oluyo sanrm bukdr
Çok geçmiş olsun canım. Rabbim yasatmasın bir daha. Kendi doktorunuza gitmek iyi fikir.

Çok geçmiş olsun canım. Rabbim yasatmasın bir daha. Kendi doktorunuza gitmek iyi fikir.

Cok sağol canim.
Allaha sükur aksamdan beri iyi ateslenmedi bidaha ishalide gecmis.
rabbim tüm bebisleri korusun bizlere bagislasin insllah

Back
X