Doğuma Hazırlık 12.haftada bacak arası acısına göre %70 kız dedi, sizce yanılma payı varmı :((?:))

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

alak

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
240
32
118
slm arkadaslar dun dr gıttım 12 haftalık bebişim var. dr bacak arası acısına göre %70kız

dedı genıtal bölgedekı acıya göre tahmnde bulundu sızce tam güveneyuım mı sizin

basınıza böle bı durum gedımı sonuc ne oldu ?

ben ilk defa duydum valla bacak arası tahmin nasıl bir doktormuş o genelde doktorlar 5 aylık olmadan kesin bişey söylemezler benim doktorum söylemedi ama 2li testte başka hastanede doktor erkeğe benziyo dedi doğruda çıktı erkekmiş ama senin tahmini bilemem hayırlısı olsun bence.

ben ilk defa duydum valla bacak arası tahmin nasıl bir doktormuş o genelde doktorlar 5 aylık olmadan kesin bişey söylemezler benim doktorum söylemedi ama 2li testte başka hastanede doktor erkeğe benziyo dedi doğruda çıktı erkekmiş ama senin tahmini bilemem hayırlısı olsun bence.

genıtal tüberkul kızda genıs erkkde dar oluomus o yuzden %70 dedı cnm

bende merk edıorum guvensem mı acaba ?

slm arkadaslar dun dr gıttım 12 haftalık bebişim var. dr bacak arası acısına göre %70kız

dedı genıtal bölgedekı acıya göre tahmnde bulundu sızce tam güveneyuım mı sizin

basınıza böle bı durum gedımı sonuc ne oldu ?

12. haftada belli olur zaten ama her doktor bunu doğru tespit edip erken söylemez. Eğer doktorun bu konuda uzmansa zaten nereye bakacağını bilir ve beeğin göstermesini bekler.Ama açı olayı bana saçma geldi.

Benim doktorum 11 haftalıkken söyledi bize cinsiyetini ama benziyor dedi, sonrasındada hep benziyor dedi ve 15. haftada kesin dedi.

Tek yapması gereken doğru yere bakmak ve görmek bence.

Bana 12 de kıza benziyor dediler, 14 de %90 kız dediler ama 16 da Erkek dediler 17 dede kesinleşti oğlum olacakmış.16. haftaya kadar emin olma derim yanılabiliyorlar..

Bana 12 de kıza benziyor dediler, 14 de %90 kız dediler ama 16 da Erkek dediler 17 dede kesinleşti oğlum olacakmış.16. haftaya kadar emin olma derim yanılabiliyorlar..

haklısın cnm en ıyısı 17 haftayı beklemek allahın zınyle cınsıetın bır önmı yok bzıım ıcın ama ınsan kendıı ona göre hazırlamak ıstıooo dr kesın net %70 kız demesıne sasırdımcok fazla ıncelemedn böle bır kanıya vardı ...

benimde 12 haftada kıza benziyor demişti dr.Doğru çıkıyor genelde tahminler.Yanılmalar sanırım önceden daha çok oluyormuş.Şimdi erkenden yapılan tahminler doğru çıkıyor..

ilk defa duyuyorum böyle birşey , benim kızım olucak ama hiç hatırlamıyorum öyle bi acı duydum mu yada bacak arası acısı neye göre ölçülebilir ki ?

Amaç: Fetal cinsiyeti tahmin etmede ultrasonografinin birinci
trimesterdeki etkinligini degerlendirmek.

Materyal ve metod: Birinci trimester taraması için ense pilisi
kalınlıgı ölçümü ve anomali taraması yapılan 238 tekil gebelikte,
fetal cinsiyet tahmini de yapıldı. Ultrasonla yapılan
tahminler, karyotip sonuçlarıyla veya dogumdan sonraki
gerçek cinsiyetlerle karsılastırıldı.

Bulgular: 11-14 haftalar arasında ultrasonografi yapılan ve baspopo
mesafesi 45-81 mm arasında saptanan 238 olgudan
214’ünde (%89.9) inceleme basarıyla gerçeklestirildi. Fetal
cinsiyeti dogru tahmin etme oranı %83.6 olarak hesaplandı.
On birinci haftada %75.0 olguda gerçek cinsiyeti tahmin edebilirken,
bu oran 14. haftada %96.6’ya yükseldi. Cinsiyet
tahmininde basarı disi fetuslarda erkek fetuslara göre daha
yüksek bulundu (%91.1’e karsı %77.2).

Sonuç: Birinci trimesterde ultrason ile fetal cinsiyeti %100 dogrulukla
tayin etmek mümkün olmamaktadır. Bu nedenle, X’e
baglı geçis gösteren hastalıkların prenatal tanısı yapılırken
ultrason esas alınmamalıdır

Back
X