12 yaş kız kardeşim:)

nutmeg

Never give up!
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
1.198
3.060
53
İyi akşamlar kızlar,
Bu sefer konuyu kız kardeşim için açıyorum:anne: Biz 2 kardeşiz, kendisi Eylül 2005'li. Yani bir dahaki ay 12 yaşında olacak inşallah :KK68: Her neyse, kız kardeşimin derdi boyunun kısa(?) olması. Henüz regl olmadı, boyu 143. İnternetten araştırıyorum, aile hekimimize danıştım, kendi küçüklüğümü hatırlıyorum fotoğraflarıma bakıyorum yok, boyu gayet normal. Ama minik serçe kafayı bayağı taktı :p
Arkadaşları bundan ne kadar uzunmuş, ama kendisi ne kadar minik kalmış. Bebeklikten beri tiksinmesine rağmen geçen bir baktım elinde peynir tabağı, öğüre öğüre zorla yiyor:olamaz: Ablacım miden kalkıyor yeme diyorum, peynir büyütüyormuş diyor. Bilgisayarın google geçmişinde gördüm ''nasıl boy uzar'' diye aratmış.:KK35:

Hanımlar hakkaten bu yeni nesil uzun ve kalıplı geliyor, kardeşimin okuluna bir gittim gerçekten benimki biraz minik kalıyor :KK51: Elleri, yüzü minnacık ya da bana sevimli geldiğinden öyle geliyor bilemiyorum, birazcık balık etli ama öyle uzun kemik yapısına sahip değil
Anlatıyorum, önemli olanın sağlıklı olmak ve spor yapmak olduğunu(yüzmeye gidiyor), boydan dış görünüşten önce iyi bir insan olmamız gerektiğini. Bana ''ama sen uzunsun ben niye uzamıyorum böyle mi kalacağım'' diyor :bicak:Genç kız oluyor sanırım takıyor kafaya, önceden hiç böyle düşünceleri yoktu :) O üzülünce ben de üzülüyorum

Ne yapmalıyım hanımlar, pedegog'a götürsem ciddi mi algılar? Kardeşim yaşlarında çocuğu/kardeşi olan var mı, diğer çocuklar da böyle mi? Tahminen daha ne kadar uzayabilir? Ya da kendi haline mi bırakmalıyım. Yorumlarınız için teşekkürler:KK37:

Not: Annem 160, babam 176 ben 173küsür.

İyi akşamlar kızlar,
Bu sefer konuyu kız kardeşim için açıyorum:anne: Biz 2 kardeşiz, kendisi Eylül 2005'li. Yani bir dahaki ay 12 yaşında olacak inşallah :KK68: Her neyse, kız kardeşimin derdi boyunun kısa(?) olması. Henüz regl olmadı, boyu 143. İnternetten araştırıyorum, aile hekimimize danıştım, kendi küçüklüğümü hatırlıyorum fotoğraflarıma bakıyorum yok, boyu gayet normal. Ama minik serçe kafayı bayağı taktı :p
Arkadaşları bundan ne kadar uzunmuş, ama kendisi ne kadar minik kalmış. Bebeklikten beri tiksinmesine rağmen geçen bir baktım elinde peynir tabağı, öğüre öğüre zorla yiyor:olamaz: Ablacım miden kalkıyor yeme diyorum, peynir büyütüyormuş diyor. Bilgisayarın google geçmişinde gördüm ''nasıl boy uzar'' diye aratmış.:KK35:

Hanımlar hakkaten bu yeni nesil uzun ve kalıplı geliyor, kardeşimin okuluna bir gittim gerçekten benimki biraz minik kalıyor :KK51: Elleri, yüzü minnacık ya da bana sevimli geldiğinden öyle geliyor bilemiyorum, birazcık balık etli ama öyle uzun kemik yapısına sahip değil
Anlatıyorum, önemli olanın sağlıklı olmak ve spor yapmak olduğunu(yüzmeye gidiyor), boydan dış görünüşten önce iyi bir insan olmamız gerektiğini. Bana ''ama sen uzunsun ben niye uzamıyorum böyle mi kalacağım'' diyor :bicak:Genç kız oluyor sanırım takıyor kafaya, önceden hiç böyle düşünceleri yoktu :) O üzülünce ben de üzülüyorum

Ne yapmalıyım hanımlar, pedegog'a götürsem ciddi mi algılar? Kardeşim yaşlarında çocuğu/kardeşi olan var mı, diğer çocuklar da böyle mi? Tahminen daha ne kadar uzayabilir? Ya da kendi haline mi bırakmalıyım. Yorumlarınız için teşekkürler:KK37:

Bence boyu cok ıyı
Cunku ben kendımden bılıyrm
10 yasında 156 cm idim. Su an 180 cm boyum vad
Esas boyum ortaokulda attı, yanı 14 yasında falan 178 idi
12 yasında 143 ise 165 falan olur ortaokulda yanı son sınıfta

Bence boyu cok ıyı
Bence de gayet iyi, sadece yeni nesile göre birazcık ufak kalıyor. Kendisi ortaokulda zaten 7.sınıf oldu:) Boyunuz çok güzel bu arada, reglden sonra mı bu kadar uzadınız

Bence de gayet iyi, sadece yeni nesile göre birazcık ufak kalıyor. Kendisi ortaokulda zaten 7.sınıf oldu:) Boyunuz çok güzel bu arada, reglden sonra mı bu kadar uzadınız
Evet cnm reglden sonra uzadım
Ya yenı nesıl cocuklar hormonlu tavuk yemekten cok ırıler
Sen ona zarıf ve guzel oldugunu, buyudukce nasıl daha da guzellesecegını ıfade etmeye calıs
Bnmde bıyıklarım vardı. :D jıletle kesmıstım nefret edıyordum. Annem cok kızmıştı cok kucuksun dıye, herhalde 11 yasındaydım.

Sizin boyunuz anne ve babanızin boyuna kiyasla uzun sayılır. Kardeşiniz de spor falan yaparsa uzar daha regl görmeye de başlamamış.

Bir de alınmayın ama baska profil resmi bulamadınız mi? Neden sutyen modeli resmini kullanmışsınız :KK64:
Evet, dedemiz uzun boylu ona çektim sanırım:) Ben üye olduğumdan beri sutyenli foto kullanıyorum, çoğu üye bunun makarasını yaptı :halay:Lakabım sutyenli bacı oldu :deli:

Derdini sevsinler minnakın :KK68:
Benimde o yaşta kızkardeşim var :KK37: bu yeni nesil pek bi pimpirikli bilirim
Bizde baba 1.85 anne 1.60 olunca ortaya karışık olduk galiba :D ortanca kızkardeşim 1.72 olunca nerdeyse ben bile boyumu takar oluyorum azcık babaya çekseymişiz keşke :KK34:

Bence boyu cok ıyı
Ohaaa lilimmmm ne buyuksun kiz oyle masAllah :nazar:

N nutmeg kardeşin InsAllah uzar. Uzarda senin profilresmi napicaz :D

Evet cnm reglden sonra uzadım
Ya yenı nesıl cocuklar hormonlu tavuk yemekten cok ırıler
Sen ona zarıf ve guzel oldugunu, buyudukce nasıl daha da guzellesecegını ıfade etmeye calıs
Bnmde bıyıklarım vardı. :KK70: jıletle kesmıstım nefret edıyordum. Annem cok kızmıştı cok kucuksun dıye, herhalde 11 yasındaydım.
Benim de 11 yaşında bıyıklarımı sakızla almaya çalışmıştım:KK45: Neler demiyorum ki, bunlar önemli şeyler değil iyi kalpli olmalıyız iyi niyetli insanlar, diğer insanların gözünde her zaman daha güzel görünürler hem sen zaten güzelsin diyorum yok uzamıyorum da uzamıyorum:KK1:

Senin boyun anne babaya göre baya uzunmuş yalniz,maşallah :)
Boy hiç belli olmuyor,kimi ortaokula kadar uzayip duruyor ,kimi lise bitene kadar uzayabiliyor.Ailede kisa boylu olan birine cekmediyse kardesin 160-165 olur en kotu ihtimalle sanırım.Oda türk standartlarına göre fena değil ;)

Derdini sevsinler minnakın :KK68:
Benimde o yaşta kızkardeşim var :KK37: bu yeni nesil pek bi pimpirikli bilirim
Bizde baba 1.85 anne 1.60 olunca ortaya karışık olduk galiba :KK70: ortanca kızkardeşim 1.72 olunca nerdeyse ben bile boyumu takar oluyorum azcık babaya çekseymişiz keşke :KK34:
Sizinki de pimririkli değil mi:) Ne olacak bunların hali, nasıl nazlılar nasıl :KK30:

Senin boyun anne babaya göre baya uzunmuş yalniz,maşallah :)
Boy hiç belli olmuyor,kimi ortaokula kadar uzayip duruyor ,kimi lise bitene kadar uzayabiliyor.Ailede kisa boylu olan birine cekmediyse kardesin 160-165 olur en kotu ihtimalle sanırım.Oda türk standartlarına göre fena değil :KK66:
İnşallah hemen olur da bu takıntısı geçer. Beni rol model alıyor, beni uzun görüp kendisini kısa görünce kabul edemiyor sen uzunsun da ben niye uzamıyorum diyor her gün elinde mezurayla boy ölçüyor :KK51:

Sizinki de pimririkli değil mi:) Ne olacak bunların hali, nasıl nazlılar nasıl :KK30:
Aynen hemde nasıl boyunu ayrı kilosunu ayrı takıyor geçici bir dönemde ve yeterince zayıf olduğunu sürekli hatırlatmak icab ediyor ;)
En tatlı telaşları bunlar bu yaşların ;)

Kız çocuklarında minimum boy
Annenin boyu + babanın boyu - 13 bölü 2 olarak hesaplanıyor diye
biliyorum .
160+173-13/2 yani bu hesaba göre 160 cm olması gerekir minimum. Tabi dış etkenlerden dolayı değişiklik de gösterebilir belki

İyi akşamlar kızlar,

ilk ortaokula basladıgım zaman okulda bır kız vardı

vaovvv kız ne kadar uzunmus demiştim.

cıtı pıtı bır kızdım orta boylardaa ama ısrarla beden egıtımı ogretmenı sıraya soktugunda benı son sıralara sokardı :D ya o kadar da ksa degılım ben derdım ama sonlar benımdı :D

hepte kucuk gosterırdım .. 15 yasında sen daha ortaokula yenı mı baslayacaksın dıyen teyzeler :D cokta sınır olurdum.

sonra aradan yıllar gectı boyum 175 hemen hemen tum arkadaslarımdan uzunum.

Back
X