• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 12 yaşındaki kızımın kabızlık ve dışkı kaçırma sorunu

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

asminim2010

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
10
3
86
Hayırlı günler son bir yıldır kızımda kabızlık sıkıntısı vardı kaç kere dr götürdüm hep şurup verip gönderdiler.iyi kötü idare ediyorduk ama son iki aydır dışkı kaçırma proplemi başladı.oturup konuştum çok acıdığı için tuttuğunu söyledi ama tutmmaması gerektiğini anlattım güzelce.şimdi magnezyum calcine şurup kullanıyoruz sabahları aç karna portakal suyunun içine zeytinyağı koyup içiyorum yinede çok bi düzelme yok.kafayı yemek üzereyim bu durumu yaşayan varmı bi akıl verin lütfen😭😭😭

Su icmeli ne kadar su ictigini kontrol edin. Yetersiz sivi kabizlik yapar. Su icerse duzelir. Yogurt yesin vs.

Dr a goturdunuz mu
Bir yıldır 5 6 defa götürdüm hepside yumuşatıcı şurup verdiler tahliller yaptılar ama bişey çıkmadı.
Servisle okula gidiyordu aldım yürüyerek götürüyorum 30 dk yürüyoruz sabahları aç karna kayısı yada portakal suyuna zeytinyağı koyuyom içiyor makarna pirinç yapmıyom..elimden geleni yapıyom ama kızım hala aynı tutma diyorum acıyacak diye korkusundan tutuyor nasıl düzelecek bilmiyorum artık dua edin nolur okulada gidiyor

Bir yıldır 5 6 defa götürdüm hepside yumuşatıcı şurup verdiler tahliller yaptılar ama bişey çıkmadı.
Servisle okula gidiyordu aldım yürüyerek götürüyorum 30 dk yürüyoruz sabahları aç karna kayısı yada portakal suyuna zeytinyağı koyuyom içiyor makarna pirinç yapmıyom..elimden geleni yapıyom ama kızım hala aynı tutma diyorum acıyacak diye korkusundan tutuyor nasıl düzelecek bilmiyorum artık dua edin nolur okulada gidiyor
Ben de aşırı kabzılık sorunu olan biriryim her sabah bir bardak kaynamış suya kendiliğinden kurutulmuş (güneşte) kayısı ve incir koy geceden sabah onu içip yesin birde hakiki zeytinyağı her sabah 1 kaşık
Ayrıca makat çatlağı veya hemoroidi olabilir bir genel cerrahiye gidip krem alabilirsiniz
Birde magnezi calsine bir süre bende kullandım dışkı kaçırma değil ama tuvalete zor yetişiyordum ilacın dozunu azaltın biraz çok geliyordur hatta bir süreden sonra azalta azalta kullanmayı bırakırsınız

Hayırlı günler son bir yıldır kızımda kabızlık sıkıntısı vardı kaç kere dr götürdüm hep şurup verip gönderdiler.iyi kötü idare ediyorduk ama son iki aydır dışkı kaçırma proplemi başladı.oturup konuştum çok acıdığı için tuttuğunu söyledi ama tutmmaması gerektiğini anlattım güzelce.şimdi magnezyum calcine şurup kullanıyoruz sabahları aç karna portakal suyunun içine zeytinyağı koyup içiyorum yinede çok bi düzelme yok.kafayı yemek üzereyim bu durumu yaşayan varmı bi akıl verin lütfen😭😭😭
kaç yaşında? Herkeste kabızlık yapan veya çözen besinler farklılık gösterebiliyor. Kimisinde muz et kabızlık yapar kimisinde ishal yapar. Deneyerek neyin çözdüğünü bulmanız lazım. Mesela bende akşam aç karnına kabuklu elma veya armut yiyeyim etkili olur. Ama ablamda olmaz. Kavun yesem hemen çözer gibi gibi.

Allah sifa versin inşallah .
Sabah ac karnina ilik balli su da iyi geliyormus.
Bence yokmus gibi davranin, bir de bahsetmeyin. Verin eline tablet ,telefon oyle yapsin wc de .
kizim karnim ağiriyor diyordu . Oyle yapiyordum küçükken . Simdi yapmiyorum da. Alisana kadar.
Bir tanidigimizin kizi da korkusuna yapamayip , kabiz oluyordu. Simdi gorusmuyoruz epeydir yoksa sorardim ne oldugunu.
Bir de uzman baska dr arastirip götürün bence.

Herkese çok teşekkür ediyorum inşallah çabucak atlatırız dediklerinizin çoğunu denedim bir hafta daha ilacı kullanalım tekrar götürücem dr Allah razı olsun hepinizden

Back
X