13 aylık oğlum karyoladan sonra sandalyeden düştü ne yapmalıyım benim gibi olan varmı?

Evet biliyorum hanimefendi. Sanki yalan soyleyecegim..
Yok estafurullah sakin yani :) neden yalan soyleyesiniz ancak ikisi cok alakasiz durumlar..sunu deseniz belki anlarim; cocukken denge sorunu yasayanlar potansiyel ms hastasi ama dustugu icin ms oldu demek cok hatali cunku bu hastalik beyine alinan darbe vs ile tetiklenmiyor. Sadece hatali biliyorsaniz dogrusunu soylemek istedim...

İlk olarak geçmiş olsun canım. Benim kızım da var ama o oğlumun tam tersi yani sakin di çok şükür ama oğlum bir yaşında maşallah şimdiden böyle Allah yardımcım olsun. Aynen öyle yaptı doktorda şişlik yok dedi gözlemek lazım değişiklik olursa kusma, göz kayması vs ALLAH korusun götürmemiz lazım. Ama şimdi çok şükür iyi uyudu kalktı yemeğini vericem şimdi.
Çok teşekkür ederim. Düşe kalka büyüyorlar böyle yapacak birşey olmuyor çoğu zaman çünkü kasla göz arasında oluyor bu tip kazalar. Rabbim tüm çocukları korusun, anne babasına bağışlasın inşallah. Bize düşen elimizden geldiği kadar dikkat etmek. 2 çocukla işiniz zor, sizi suçlayamam düştü diye, benim bir tane hep dibindeyim olacak olan oluyor yani.
Röntgen cekmemiş doktorunuz benimde öngördüğüm gibi çünkü röntgen radyasyon demek ve ha deyince çekilmemesi gerek.
Siz gözlemleyin böyle durumlarda uyutmayın, takip edin zaten belli eder bir aksilik durumunda.
Tekrar geçmiş olsun, Rabbim beterinden saklasın.

Pardon cok ozur dileyerek yaziyorum lutfen yanlis anlamayin ama bu cocuk bu kadar duserken siz nerdeydiniz? Benimde oglum 19 aylik onu yalniz birakip cay koymaya gitmem hic bi yere gitmem. Benimkide koltuklarin tepesinden inmiyor ama o koltuga cikinca bende gidip yaninda AYAKTA bekliyorum ani bi hareket yaparsa tutayim diye. Yani elbette ne kadar korusanda bazen olabilir anlarim ama sizinki kacinci olmus bu ayrica lutfen cocugunuzu 1 sn yalniz birakmayin ya. Bende acaba sorun bendemi diyodum bu kadar pesindeyim aman bi sey olmasin diye ama anladimki oyle degilmis. Oglum kafasini yere vuracagina ben ayakta beklerim iş yapmam cayda icmesem bi seyim eksilmez.. insallah cocugunuzda bi sıkıntı cikmaz gecmis olsun
Helal olsun size valla.iki çocukbüyüttüm çok korkardın düşmesinler diye ama yürümeleri bile olaydı küt pat sıkı kafa vuruşları:(otururlarken heryerlerine yastık koyardım iş oya minicik aradan çarparlardı.büyük oğlum bazadan komidine çarpmıştı kafasını hala orası eziktir.ayaktada bekledim ama olmadı şükürki mevlam korudu yoksa işleri zordu.

Helal olsun size valla.iki çocukbüyüttüm çok korkardın düşmesinler diye ama yürümeleri bile olaydı küt pat sıkı kafa vuruşları:KK43:otururlarken heryerlerine yastık koyardım iş oya minicik aradan çarparlardı.büyük oğlum bazadan komidine çarpmıştı kafasını hala orası eziktir.ayaktada bekledim ama olmadı şükürki mevlam korudu yoksa işleri zordu.
Benim cocugum tek ve esimde cok yarfimci oluyo sagolsun onun icin daha rahatim tabi kimseyi yargilamakta istemiyorum ama cocuk deyince bi durmak lazim. Hic bi sey onun ruh ve beden sagligindan onemli degil. Hani 4 5 yaslarinda daha bilincli oluyolar ama 19 aylik bebek her seyi agzina goturur her yerden duser atlar. Aklimiza gelmicek seyler yapiyolar. Arkadasimin 1.5 yasinda bebegi camdan dusmustu 6 ay once. Hic kimse anlam veremedi nasil cikti nasil acti diye.. kiz mutfakta yemek hazirlarken. 3 ay yogun bakimda kaldi bebekleri ölüp ölup dirildiler resmen.. yani kimse yemek yapmasin demiyorum ama dikkat etmek lazim oyun oynarkende yanimizda olsalar her sey daha saglikli olur

Çocuk bu iki tane de olunca ikisininde arası 17 ay yani zor oluyor durmuyor ki bende hep yanındayım ama daha koltuklar çıkamiyordu yani bu son bir haftadır çıkıyor ve bende hiç fark etmedim normalde önüne oyuncak koyarım oynar. Ne bilim koltuğa çıktığını iki dakkada çıkıp düşürdü kendini. Sizin tek olglunuz mu yoksa başka çocuklarınız varmı?
Hayir benim oglum tek. Baska cocuk düsünmüyorum. Cunku şu asamada bakabilecegimi sanmiyorum.. beni yanlis anlamayin cocuk bu elbet duser ama size sunu anlatayim mesela. Benle birlikte esimin iki yakin akrabasida hemen hemen ayni aylarda dogum yapti. Onlar cocuklarini yuruteclere birakip keyiflerini surerken islerini yaparken ben zararli diye cocugumu bir dakika bile yurutece koymadim. Evimide resmen b.k goturuyodu pislikten. Cok zor bi cocuk oglum. Allah saglik versin gerisi onemli degil tabi.. demek istedigim mesela mutfaktaysaniz oyuncaklari mutfaga alip kapiyi kapatabilirsiniz kirilmicak tabak bardak onune koyarsiniz oynar hemde gozunuz ustunde olur. Yani her onlemi aliyosunuz yinede dusuyosa artik onada kader dicez yapicak bi sey yok:) gecmis olsun

Back
X