13 günlük kızım gündüz çok uyuyor.2 saat arayla emzirmem şartmı

Ela82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
789
115
123
43
Kocaeli
gündüz uayandırmasam 4 saat falan uyumak istiyor.ne yapacağımı şaşırdım uyandıramıyorum.içim eriyor.emzirmem 3 saatte bir falan oluyor.bazen 4.ne yapayım.kimiside uyusun uykusuda önemli o acıkınca uyanır diyor.geceleri daha kısa aralıklarla uyanıyor.yardım edin...

Arkadaşım, denildiği gibi acıktığında uyanır. Benim doktorumda öyle demişti, uyandırma uyusun diye. Ben gece için sormuştum. Uyusun bırak dedi. Benim kızımda ilk zamanlarda çok uyuyodu.
Eğer sütün birikiyorsa istersen o uyurken sağ sütünü. Koy dolaba. Hem göğüslerin şişmez, ağrı yapmaz. Sütün boşa akmaz. Meleğin uyandığında yine emzirirsin.

canım sarılığı yok dimi? yoksa uyusun ama dikkat et benimki de çok uyuyordu sarılığı vardı mecbur uyandırıp besliyordum.

Sarılığı yoksa bırak uyusun ama 4 saat sonra uyandır, benim oğlumda hep uyurdu ama benimkinde sarılık vardı .

3 saatte bir kesın emmesi gerek daha çok küçük kan şekeridüşebilir muhtemelen hafif sarılık geçiriyordur bunu atlatması içinde bol bol emmesi şart ayaklarını sık gıdıkla burnunu sık uyanır..

1haftalıkken gittiğimizdwe sarılık tehlikesini atlattı demişti doktor ama bu konuyu konuşmamıştık.sizinde önerilerinizle akışına bırakmaya karar verdim.onuda çok sıkmak istemiyorum.

benim kızımda devamlı uyuyordu ama sen 2 saatte bir emzir o küçük kilo verebilir

uykusunda olsa bile uyandırmadan kucağına al emzir mutlaka.4 saat demişler.bebeğin daha canı ne ki 4 saat aç kalsın.sen mutlaka emzir.daha çok dayanıksızlar ve sık besleyin diyor doktorlar bas bas.direnci düşer hasta olur sonra allah muhafaza.

benim kızımda şu an 17 günlük bizde aynı sorunu yaşıyoruz. ilk günler ne yaparsam yapayım uyanmıyordu. ama şu an 3 saat doldumu uyandırmaya çalışıyorum. açıkınca uyanır diyorlar ama uyanmıyor bizim sıpa. uykusunda şapur supur parmaklarını emmeye çalışyor. bende hemen uyanması için altını falan değiştiriyorum uykusu açılıyor öyle emziriyorum.. kan şekeri hemen düşüyor çünkü.

arkadaşlar bende sekiz aylık hamileyim bebek yeni doğdunda ne sıklıkla emzirilmeli ve şu rezene çayı hakkında ne düşünüyorsunuz

arkadaşlar bende sekiz aylık hamileyim bebek yeni doğdunda ne sıklıkla emzirilmeli ve şu rezene çayı hakkında ne düşünüyorsunuz

canım yenidoğanlarda sarılık olabileceği için bu onlara uyku hali veriyor ve bebek halsiz düştüğünden açlığını bile hissetmeyip sürekli uyku modunda oluyor.o yüzden acıkınca ağlamasını bekleyip emzirmemek yanlış.kırkı çıkana kafdar 2 saatte bir emzir sonra o saatini kendi belirler zaten.
rezeneye gelince bu rahatlatıp gaz giderici aynı zamanda süt oluşumuna yardımcı olan bir çay sen sık sık içersin arada bebeğine de verebilirsin.ayrıca süt artırıcı diğer çayları da deniyebilirsin (humana milupa-still tea gibi).
bebişin sağlıkla doğsun Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah.

canım bana yenidoğan uzmanı 2 saati geçirme dedi ama ilk doğdu zaman kırkı çıkana kadar çünkü
ilk doğduğunda ememiyo hemen yoruluyo o yüzden sık sık açıkırmış ben kırkı çıkana kadar gece uyku yüzü görmedim tam uykuya dalıyodum uyanıyodu
kırkı çıktı herşeyi düzene girdi 3-4 saatte bi emziriyom acıkınca ağlıyo zaten benimki
ama sık emmezse kan şekeri düşermiş hastalanırmış
bence ne yap ne et uyandır emzir çok önemli bünyesi daha sağlam olur
bide kayınvaldem yeni doğan bebekler çok az emer 1 yemek kaşığı kadar demişti ondan sık acıkırlarmış
ama seninki öyle değilmiş benimki dakika şaşmazdı valla

Kızlar benim kızım 3 aylık oldu ve bende aynı sorunu yaşadım. Kesinlikle uyanıp emmiyordu. emsede saatlerce memede emer durumda kalıyordu. 3 saat emzirdiğimi bilirim. Meğerse sütüm yetersizmiş doymuyormuş çocuk. 3700gr doğan kızım 1. ay sonunda 3500gramdı. Doktor sürekli emzir deyip duruyordu doymasa ağlar falan diyordu ama hikayeymiş hepsi. Allaha şükür mama takviyesi sayesinde kızım normale döndü ama biberon yüzünden emmeyi yaklaşık 10 gün önce bıraktı. Sağmaya çalışsam da sütüm gelmiyor. Yani anlayacağınız benimkinin kan şekeri düşüyormuş ve o yüzden uyuyormuş yavrum. Sakın ihmal etmeyin arkadaşlar. Bu arada doktorumu hemen değiştirdim...

kısa ve öz bi cevap olucak ama evet şart uyandır ve emzir o karnı doyup gazı çıktıktan sonra tekrar uyur yine. bi süre sonra açlıktan kan sekeri düşebilir kan sekerini ölçtr sarılık olabilir doktor geçti diyebilir ama sen yinede ölçtür çünkü hiç bir doktorun fkri birbirni tutmuyor

ilk günlerde bebeklerde beslenme çok önemli.
bu unutmasakın...

Son düzenleme:
benim kızımda bugün 15 günlük ilk bi hafta sürekli uyuyodu ve sarılıktı bi gece hastanede yatmak zorunda kaldık ve 3 gün içinde 400 gr verdi 3.500kg doğdu 3.100 kg düştü şimdi 2 saati geçirmiorum uyandırıp emziriyorum ve şuan 4 kg oldu şükür sarılığıda geçti aman uyusun die bırakma sürekli emzir bu arada tahin acayip süt yapıo arkadaşlar öneririm...buyrunnnnnnnnn

ben oğlumu gündüz uzun uyumasına hiç fırsat vermedim her saat başı binbir terane ile uyandırıp emzirriyordum gecede uyumasına hiç karışmıyordum isterse 4 saat uyusun bende onunla beraber uyuyordum :))

benim kızım da 12 günlük güzdüz 2 -3 saatte bir uyanıyor ve yaklaşık 2 saat uyanık kalıyor memede .uyuyup uyanarak emiyor.emmesi güçlü .fakat geceleri hiç bir şekilde uyanıp emmiyor.4 5 saate yakın uyuduğu oluyor.bu da beni endişeleniyor.kilo kaybı yok kakası ve idrarı da normal.çevremdekiler problem edilecek bir şey olmadığını söyluyorlar ama ben yine de endişeleniyorum

benim bebeğim 12. gününde bugun. ben 2 saatte emzirmeye dikkat ediyorum; dr ve bebek hemşireleri öyle söylemişti doğumda ve kontrollerde.
uyanmıyo tabiki kendisi çogu zaman ama ben bezini değştiriyorum, uykusu açılıyor hemen:emir_bebek:

bebekler aç kalıp kan şekeri düştükleri zaman sürekli uyurlarmış. dr. um söyledi. o yüzden mutlaka en az 2 saatte bir emzir dedi. zaten arkadaşım bebeğinin emdiği sıvı hemen dışarı atılıyor. midesinde saatlerce kalmazki tabiki acıkıcak. oğlum yeni doğduğunda uyandırmak için yapmadığımız kalmadı ayağını gıdıkladık,ses yaptık uyanmadı bi türlü sosnra fark ettikki altını değiştirine uyanıyor beyefendi.asla 2 saatten fazla aç tuttmadım. dillenmedilerki daha aç olduklarını söylesinler.bizlere muhtaçlar.sakın bırak uyusun gibi laflara bakma.benim oğlum 7 aylık hala çok ara vermiyorum emzirirken.

Back
X