14, 15, 16 haftalik hamileler ne durumdasiniz?

merhaba kızlar. biz de 14. haftayı bıtırdık bugun. 10. haftadan sonra bulantılarım kesilmişti ama son 4 gündür fena halde bulantım var. 15 gündür falan da yemek yapamıyorum. ilk başlarda yaparken de yerken de sıkıntı yoktu ama şimdi mutfaga girip yemek yapmaya başlayınca midem ağzıma geliyor. kesildikten 4 hafta sonra geri gelmesi normal mi ki?

valla zaten herkeste 12ye kadar bulantı olacak 12den sonra hop kesilecek diye birşey yok. herkesin hormon değişikliğine vucudun verdiği tepki başka oluyor. birde bu haftalarda bebeğin vucudunda ince tüyler çıkmaya başlıyormuş mide yanması mide ekşimesi olabiliyormuş. bende de olmadı olmadı sonradan bulantı kusma oldu mutfağa giremiyordum. Ama düzelir tatlım merak etme sıvı kaybı yaşamamaya gayret et. az az sık sık ve mideni bulandırmayan şeyler ye. Geçmiş olsun inşallah kısa zamanda geçer rahatlarsın :) bu arada stres de bulantı yapabiliyor

sağol kuzum benim Allah razı olsun rabbim babalarımıza rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah. Benim toxoplazma 7. haftada sağlık ocağında ıgm yüksek çıktı. bu arada ben sağlık ocağında ebeyim. güvenemedim özelde ve devlet hastanelerinde yaptırdım o zamanda yüksek çıktı. Sağolsun beraber çalıştığım doktorumun ege üniversitesinde bu konuyla ilgili prof. arkadaşı varmış. hiç vakit kaybetmeden oraya gittik detaylıca araştırıldı. 16 haftadan daha eski bir enfeksiyon olduğu ortaya çıktı. 2,5 ay antibiyotik tedavisinden sonra enfeksiyon sıfırlandı çok şükür. gebelik döneminde enfeksiyona yeni yakalanmış olmadığım için doktorum risk görmedi inşallah da olmaz Allahım herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin. ıgm enfeksiyonu ıgg ise koruyuculuğu gösteriyor. benimde rubella ıgg yüksek demek ki çocukken kızamık geçirmişiz :) Tansiyon için de valla yüksek olmasındansa düşük olması daha iyi artık kendimi böyle teselli ediyorum. çünkü hamilelikte yüksek tansiyon çok zararlı. bebişlerimiz iyi olsun da biz öyle böyle idare ederiz. herşey onlar için. ya 1,5 lt su dedi doktor ben içemiyorum sen ne yapıyorsun?
Benim bobrekler de skntili canim 7, 8 senedir taslarla ugrasiyorum ama nafile 1 tane dusuyor 2 tane geliyor yerine sukur su zamama kadar sknti cikarmadilar hamileligimde ama cok korkuyorum o konuda doktora da bahs ettim idrar falan aldi inceledi gunde 2 litre su ic idrar kristalleri yuksek falan dedi ne oldugunu anlamadim su kristallerin ama su icmeye calisiyorum icemedigim zaman cok az tursu suyu iciyorum susatiyor zaten oyle idare ediyoruz simdilik canim. Insallah bebisler iyi olsunda biz katlanicaz bazi zorluklara onlar icin yapacak bisey yok :)

Benim bobrekler de skntili canim 7, 8 senedir taslarla ugrasiyorum ama nafile 1 tane dusuyor 2 tane geliyor yerine sukur su zamama kadar sknti cikarmadilar hamileligimde ama cok korkuyorum o konuda doktora da bahs ettim idrar falan aldi inceledi gunde 2 litre su ic idrar kristalleri yuksek falan dedi ne oldugunu anlamadim su kristallerin ama su icmeye calisiyorum icemedigim zaman cok az tursu suyu iciyorum susatiyor zaten oyle idare ediyoruz simdilik canim. Insallah bebisler iyi olsunda biz katlanicaz bazi zorluklara onlar icin yapacak bisey yok :)

Çok geçmiş olsun canım ya sen çok dikkat et kendine zaten gebelikte herşey sıkıntılı ama inşallah sağ salim bebişleri kucaklarız ve temmuzda doğum yaptık diye haberleşiriz :) hem biz hem onlar sağlıklı olsunlar inşallah. kristaller idrarda belli bir süre sonra taşa dönüşen yapılar o yüzden çok iç demiş sana. benim de su şişem var bir tek ben içiyorum evde. ama her zaman 1,5 lt olmuyor :(

Çok geçmiş olsun canım ya sen çok dikkat et kendine zaten gebelikte herşey sıkıntılı ama inşallah sağ salim bebişleri kucaklarız ve temmuzda doğum yaptık diye haberleşiriz :) hem biz hem onlar sağlıklı olsunlar inşallah. kristaller idrarda belli bir süre sonra taşa dönüşen yapılar o yüzden çok iç demiş sana. benim de su şişem var bir tek ben içiyorum evde. ama her zaman 1,5 lt olmuyor :KK43:
Insallah skntisiz gecer kalan haftalarimizda canim Rabbim onlari korusun bize bagislasin 10 gun once detayli ultrasona gonderdi beni doktorum burda bi 13 haftada bi 22, 23 haftada bir de 33 haftada gonderiyorlarmis detayliya ordaki profesor hersey cok normal gorunuyor bebiste dedi burun, ense kalinligi falan erkenmiydi bilmiyorum ama kadin %90 kiz dedi vucut yapisina gore, haftasina gore biraz ilerde kizimiz dedi bacak boyu bayag uzun sen normalsin pek uzun degilsin dedi kime benziyor bu falan diye sakalasti dedim babasinin boyu 1.85 hmm babasinin kizi geliyor o zaman falan dedi :) bakalim insallah rabbim boyle saglikli devam etmemize yardim eder.

Back
X