14 aylık bebeğimin antibiyotik kullanımı

14hilal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2025
2
0
1
30
Merhabalar bebeğimde şuan kulak enfeksiyonu var sanırsam dişlerinden dolayı. Boğaz enfeksiyonu da var. Doktorumuz antibiyotik yazdı klamoks bıd 200mg. Dolven ateş düşürücüde aynı şekilde yazdı calpol vardı bende ama pek işe yaramıyordu. Şimdi antibiyotiğini verdim ama dolveni kaç saat aralığında vermem gerekiyor bir bilgisi olan var mı acil?

Merhabalar bebeğimde şuan kulak enfeksiyonu var sanırsam dişlerinden dolayı. Boğaz enfeksiyonu da var. Doktorumuz antibiyotik yazdı klamoks bıd 200mg. Dolven ateş düşürücüde aynı şekilde yazdı calpol vardı bende ama pek işe yaramıyordu. Şimdi antibiyotiğini verdim ama dolveni kaç saat aralığında vermem gerekiyor bir bilgisi olan var mı acil?
Dolven 6 saat arayla verilebilir. Calpol Dolven dönüşümlü vermeyi doktorların bazıları önermiyor.

Peki antibiyotikten sonra dolven verebilir miyim şuan yada birkaç saat bekleyip mi vermeliyim bir bilginiz var mıydı

Beklenebiliyorsa 1-2 saat beklensin, çocuk huzursuzsa, ateşliyse verin dolveni de kısa süre sonra. Bol su içirin.

Back
X