Merhaba kızlar bebeğim 14 aylık olunca işe başlıyacağım. Bakıcı bulamıyorum. Kreşe versem çok mu yanlış olur? Bu kadar küçük bebeğini kreşe yollayan var mı? Yardımmmmmmmm
Merhaba kızlar bebeğim 14 aylık olunca işe başlıyacağım. Bakıcı bulamıyorum. Kreşe versem çok mu yanlış olur? Bu kadar küçük bebeğini kreşe yollayan var mı? Yardımmmmmmmm
Merhabalar,ben anaokulu öğretmeniyim çocuğum yok ama tecrübelerime dayanarak bir iki birşey paylaşmak istedim.Benim 14 aylık bir öğrencim vardı,erken başladığı için özbakım becerilerini oturtmuştu.Kendi kendine yemek yiyebiliyordu,tabağını kaldırıp götürebiliyordu vs.Bir öğretmen olarak bana fikrimi sorarsanız tam gün yarım gün değilde oyun grubu programı dahilinde götürmenizde fayda var.Mesela haftada 3 gün 2 saat götürebilirsiniz.Hem sizde ona eşlik edersiniz,böylelikle kendini güvende hissetmiş olur aynı zamanda da sosyalleşmeyi öğrenir.Size bağımlı halede gelmez.Bu yaş grubundaki çocuklar anne sevgisiyle büyür daha çok.O sebeple ben çok uzun vakitler bırakılması taraftarı değilim.Oyun gibi düşünürse alışması kolay olur.Güvensizlik yaşarsa huzursuz olur bu sefer okula hiç gitmek istemeyebilir.En azından alıştırma süresi içinde onu sizin alıştırmanızı öneriyorum.Okul için karar verdiğiniz de sınıfın kapısında oturup farklı birşeyle ilgilenirsiniz oda orada oyun oynar.Çok fazla üstüne düşerseniz sizi bırakmak istemeyebilir.Süreyide siz tayin edin.İlk gün 45 dk ikinci gün 1 saat gibi.Günden güne farkettirmeden arttırmanız alışma sürecini kolaylaştırır ve yumuşak bir geçiş olur.Madem yuvaya verme gibi bir zorunluluğunuz var o zaman bu yolu izleyebilirsiniz.Sevgiler :)