• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 14 Aylık Kızım Büyük Tuvaleti Geldiğinde Ağlıyor Kendini Kasıyor Yapmıyor, Neden?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
Merhaba anneler,

benimde 14 aylik kizim var ve son 2 aydir tuvalet sorunu ya$iyoruz.
Nezamanki büyük tuvaleti gelsin hanfendi evin bir kö$esine gidiyor bir yerlerden tutunup parmak uçlarinin üzerine basip kendini kasiyor. Ilk zamanlar kabiz oldugunu dü$ündüm ve gördüm ki kabiz degil. Ve öyle bir agliyor ki sanirsin bir yerleri yirtiliyor çok aciyor. Aglamasi ve yapmak istememesi beni mahvediyor canim aciyor aglayi$ini. Bebekken kabiz olmu$tu bir defa ve ben fitil almi$tim dakikasinda ishal $eklinde yaptirmi$ti onu birkaç defa sokmaya çali$tim o kadar kendini kasiyor ki soktuklarimi çikardi.

Yani ne yapmaya çali$iyor olabilir? Artik pampers de istemiyor altini temizledigimde zor baglatiyor. Eve lazimlik aldim belki erken ögrencek diye ona da oturuyor ve sadece oturuyor yani :31:

Her altini temizledigimde banyo da poposunu yikiyorum çok ho$una gidiyor. Yediklerinde içtiklerinde herhangi bir degi$iklik de olmadi hatta kabiz olabilir dü$üncesiyle sütünün içine felan zeytinyagi felan damlattim.

Ne yapmami önerirsiniz?

Not: bende 10 aylikken felan tuvaletim geldiginde belli ediyormu$um ve altimi pisletmiyormu$um.

Yardim edebilecek kimse yokmu?

Buarada kizim tutup yapmadigi için büyük tuvaletini bugün artik fitil vermek zorunda kaldim hatta öyle ki kanadi poposu hastaneye felan götürcektim, doktorun tavsiye ettigi bir ba$ka fitil ile resmen dogum yapar gibi sirt üstü yatirip parmagimla kenarlardan bastirip di$ari çikarmasini sagladim. Elimle tutup kopardim vs.
Anlatmasi igrenç ama o agladi ben kendimi zor tuttum onu o izdiraptan kurtarmak için elimden geleni yaptim. Sonrasinda bi güzel uzun uyku yapti ak$am yine benzer sorunlar oldu ben fitil verdim bu sefer kendi çabasiyla ufacik çikarmi$.
Yarin bizi tekrar bi marathon bekliyor in$allah içinde kurumu$ ta$ gibi kalmami$tir ve normal eski hayatina döner bitanem...

çok kötü bi$ey yaa :(

canım popo deliği çatlamış olabilir canı o yüzden yanıyodur ve yapmak istemiyodur. Kuru kaka yaparken zorlanıp çatlak oluşmuş olabilir. Canı yandığı içinde yapmak istememesi çok normal. Bi krem falan sürmeyi denesen yumuşatır faydası olabilir. Krem sürmeyi denediniz mi hiç :26:

drunuz ne söylüyor,kabizlik varmi.fitilden korkmus olabilir.benim kizimda ateslendiginde fitil koymustum birkac gün altini actirmamis,direnmis ve korkmustu.poposuna sabahtan zeytinyagi falan sürün yada krem kolay yapmasini saglar.

drunuz ne söylüyor,kabizlik varmi.fitilden korkmus olabilir.benim kizimda ateslendiginde fitil koymustum birkac gün altini actirmamis,direnmis ve korkmustu.poposuna sabahtan zeytinyagi falan sürün yada krem kolay yapmasini saglar.

4 farklı doktora gittim hepsi de ufakken travma geçirdiğini bu yüzden psikolojik olarak korktuğunu çıkarmak istemediğini söylediler. Ama her biri farklı toz ve şurup yazdılar. Hepsini denedim... cıks değişen birşey yok halen devam ediyor evde ki ruh halimizi de bozdu ben başta olmak üzere kilo verdim ve onunla birlikte kabız oluyorum çünki onu eziyet çekerken görmek hoş birşey değil kızlar. Ve sadece sizi istemesi zaten bi ayrı dert....
şuan size bunları yazarken masadan tutunmuş bacaklarını çarpmış popoyu kıstırıp çıkarmak istemiyor...

Çıkan kakası ilk başta sert oluor daha sonra gelenler yumşak oluyor ben hep başta ki için tıpa diyorum tıpayı çıkardıktan sonra rahatlıyor ama şu var ki... son 2 haftadır yemek yemede de sorun çıkarmaya başladı hiç birşey yediremiyorum bu daha da kötü oldu bu sefer içi kuruyor sebze meyve bunlar çok önemli.
Evde beyaz ekmek yenmiyor o yönden sorun yok.

Ne yapacağımı inanın bilmiyorum.

benim kızımda 16 aylık tuvaleti henüz öğretemedim ve eşimin annesi epey azarladı beni :) eşime 8 aylıkken öğretmiş .. allah aşkına siz söyleyin napıcam ben? kızım henüz böyle durumlarda napıcağını algılıosada unutuyo :) bezlenmeyide seviyo aslında çünkü sonunda o bezi alıp çöpe atıcak buda onun çok hoşuna gidiyo :)

arkadaşlar söyleyin nolur tm eşim farklıymış 8 aylıkken algılamış .. ya bu her çocukta bebekte geçerli diye bir şeymi var hergün strs altındayım azarlanmaktan usandım:25:

benim kızımda 16 aylık tuvaleti henüz öğretemedim ve eşimin annesi epey azarladı beni :) eşime 8 aylıkken öğretmiş .. allah aşkına siz söyleyin napıcam ben? kızım henüz böyle durumlarda napıcağını algılıosada unutuyo :) bezlenmeyide seviyo aslında çünkü sonunda o bezi alıp çöpe atıcak buda onun çok hoşuna gidiyo :)

arkadaşlar söyleyin nolur tm eşim farklıymış 8 aylıkken algılamış .. ya bu her çocukta bebekte geçerli diye bir şeymi var hergün strs altındayım azarlanmaktan usandım:25:

Her çocuk aynı diyildir ki beş parmağımız bile benzemezken...bu nasıl bir düşüncedir allahım...tatlım sen takma bunları kızına da sakın baskı yapma ben oğlumda biraz pimpiriklendim o da 7 ay inatlaştı 3 yaşında daha yeni atlattık.kolay bir süreç diyil bu yalnız ara da bir artık bezin kötü koktuğundan ya da bak bez olmadan kıyafetlerin daha güzel oluyo gibi ifadeler kullanırsan yararlı olabilir. bezini atarken mutlu oluyo diyosun ya ona izin verme ki alışkanlık haline gelmesin sen de atarken burnunu falan tut caydır yani..kaynananı da sakın duyma olumsuzlukları at çünkü takınca çocuk algılıyo ve inada bindiriyo. Üzülme herşey yoluna girecektir..

Yakın çevremde buna benzer problemleri olan çocuklar var başta size sabırlar diliyorum hiç kolay bişey diyil.;((kuzenimin oğlu da yemediği için yapamıyor 3 yaşın da dediğin gibi kanaması oluyordu doktor yemediği için içten yırtılma yaşıyor dedi.asla zorlamamaları gerektiğini kendi haline bırakmalarını ve asla zorlamamalarını söyledi.yakın bir ablamın oğlumda çişini tuvalete yapıyo ama büyüğü asla yapmıyor ve kabızlık çekiyor onunda yeme problemi var dediğin şeyleri birebir yaşıyor.doktor aynı şeyleri söylemiş aldırmayın bırakın kendi haline zorlamayın demiş...biliyorum çocuğunun gözünün önünde acı çekmesin izlemek hiç kolay diyil ama sık dişini biraz üstüne gitme altını açtığında furacin krem ya da ısıtılmış ve soğumuş zeytin yağı sür çıkarken rahatlatır...biran önce düzelir dilerim bu durum geçmiş olsun...

Merhaba anneler,

benimde 14 aylik kizim var ve son 2 aydir tuvalet sorunu ya$iyoruz.
Nezamanki büyük tuvaleti gelsin hanfendi evin bir kö$esine gidiyor bir yerlerden tutunup parmak uçlarinin üzerine basip kendini kasiyor. Ilk zamanlar kabiz oldugunu dü$ündüm ve gördüm ki kabiz degil. Ve öyle bir agliyor ki sanirsin bir yerleri yirtiliyor çok aciyor. Aglamasi ve yapmak istememesi beni mahvediyor canim aciyor aglayi$ini. Bebekken kabiz olmu$tu bir defa ve ben fitil almi$tim dakikasinda ishal $eklinde yaptirmi$ti onu birkaç defa sokmaya çali$tim o kadar kendini kasiyor ki soktuklarimi çikardi.
or
Yani ne yapmaya çali$iyor olabilir? Artik pampers de istemiyor altini temizledigimde zor baglatiyor. Eve lazimlik aldim belki erken ögrencek diye ona da oturuyor ve sadece oturuyor yani :31:

Her altini temizledigimde banyo da poposunu yikiyorum çok ho$una gidiyor. Yediklerinde içtiklerinde herhangi bir degi$iklik de olmadi hatta kabiz olabilir dü$üncesiyle sütünün içine felan zeytinyagi felan damlattim.

Ne yapmami önerirsiniz?

Not: bende 10 aylikken felan tuvaletim geldiginde belli ediyormu$um ve altimi pisletmiyormu$um.

slm benim oğlumda da7 aylıktan beri aynı sorun var ve şuan 2 yaşında
çok dr götürdük duphalac şurup içiriyorum kakasını sıvılaştırıyor
birde poposunda çatlak oluşuyor kendini zorladığından dolayı bu yüzden de yapmıyor kakasını
poposu içinde anestol ve trosyd kullanıyorum

Her çocuk aynı diyildir ki beş parmağımız bile benzemezken...bu nasıl bir düşüncedir allahım...tatlım sen takma bunları kızına da sakın baskı yapma ben oğlumda biraz pimpiriklendim o da 7 ay inatlaştı 3 yaşında daha yeni atlattık.kolay bir süreç diyil bu yalnız ara da bir artık bezin kötü koktuğundan ya da bak bez olmadan kıyafetlerin daha güzel oluyo gibi ifadeler kullanırsan yararlı olabilir. bezini atarken mutlu oluyo diyosun ya ona izin verme ki alışkanlık haline gelmesin sen de atarken burnunu falan tut caydır yani..kaynananı da sakın duyma olumsuzlukları at çünkü takınca çocuk algılıyo ve inada bindiriyo. Üzülme herşey yoluna girecektir..

ya işte gelde bunu onlara anlat.. anneliğimi bile sorguluyolar neyse.. kızıma sizin dediğiniz gibi uygulamaya başladım tam algılayamıo ama sabretcez artık yavaş yavaş öğrencek :):16:

merhaba arkadaşlar,
benim de bir oğlum var ve 1 veya 2 gün yemeğine özen göstermediysem kabız oluyor, popsu kızarıyor ve çatlaklar. şunu biliyorum ki oğlum 2 gün içinde hazır gıdalar, kekler, çikolatalar vs yedi. akşam da köfte ve pilav bunun arkası kabızlık oluyor. bu nedenle benim nacizane önerim hergün mutlaka meyve, çorba, ayran veya yoğurt gibi besinler vermeniz. belki de uyguluyorsunuzdur ama bazı bünyelerde 1 gün bile katı beslenme, hazır mamalar olumsuz sonuç yaratıyor.

Konuyu açalı bayağı olmuş..o günden bu zamana maalesef hergün bu sorunu yaşadık. Gitmediğimiz doktor kalmadı, ordan burdan duyduğumuz herşeyi denedik en son 2013 eylülünde bir annenin 5yaşında ki oğlu için eczaneden aldığı PARAFİN YAĞI denilen MUM YAĞI ndan kurtulduğunu öğrendim ve onu ilk çorba kaşığı daha sonra kahve kaşığı vererek hergün rahat bir şekilde çıkarmasını sağladım.
İşime çok yaradı.
Aranızda bu sorunu yaşayan annelre kesinlikle tavsiye ediyorum. Kızım anaokuluna başladı aynı dönem öğretmeniyle de bu durumu konuştuk üzerine gitmicekti ve hergün bir anne gibi altını hep temizledi sağolsun. Yılbaşında 2haftalık okul izninde kızımı hergün saat başı wc oturtarak ıkınmasını sağladım. Verdiğim parafin yağı çok kaygan yapmıştı artık çıkarmaması için sorun kalmamıştı. Yapacak gibi oluyrodu sonra korkup tekrar içine çekiyordu...

Yine bir gün wc oturttuk "anne baaaak yaptımm" dedi. baktığımda sanki dünyalar bizim oldu bir alkış bir kahkaha bir heyecan gösterisi. babasıyla dans ettik karşısında alkııışşş aferin felan yaptık. Bizleri öyle görünce "bak bitane daha yapim?" dedi. yap yap varsa yap dedik. Biraz daha çıkardı sonra alkışlarla baybay ederek sifonu çektik.

O günden bu güne artık yapıyor. Bez de takmıyoruz. Okuluna haber verdiğimde öğretmeni artık bez takmadan getirceksin yoksa devam eder dedi. iyiki de dinlemişim okula verirken bağlamadım sadece bir gün altına kaçırmış.
Onun dışında evde de 2 kez oldu başka olmadı.

Biz kurtulduk kızlar.,

BU SORUNU YAŞAYAN KİMLER VARSA ALLAH YARDIMCILARI OLSUN. DEDİĞİM GİBİ PARAFİN YAĞINI KULLANIN!!
Eczaneden almaya bakın.

Sağlıklı günler.:54:

Konuyu açalı bayağı olmuş..o günden bu zamana maalesef hergün bu sorunu yaşadık. Gitmediğimiz doktor kalmadı, ordan burdan duyduğumuz herşeyi denedik en son 2013 eylülünde bir annenin 5yaşında ki oğlu için eczaneden aldığı PARAFİN YAĞI denilen MUM YAĞI ndan kurtulduğunu öğrendim ve onu ilk çorba kaşığı daha sonra kahve kaşığı vererek hergün rahat bir şekilde çıkarmasını sağladım.
İşime çok yaradı.
Aranızda bu sorunu yaşayan annelre kesinlikle tavsiye ediyorum. Kızım anaokuluna başladı aynı dönem öğretmeniyle de bu durumu konuştuk üzerine gitmicekti ve hergün bir anne gibi altını hep temizledi sağolsun. Yılbaşında 2haftalık okul izninde kızımı hergün saat başı wc oturtarak ıkınmasını sağladım. Verdiğim parafin yağı çok kaygan yapmıştı artık çıkarmaması için sorun kalmamıştı. Yapacak gibi oluyrodu sonra korkup tekrar içine çekiyordu...

Yine bir gün wc oturttuk "anne baaaak yaptımm" dedi. baktığımda sanki dünyalar bizim oldu bir alkış bir kahkaha bir heyecan gösterisi. babasıyla dans ettik karşısında alkııışşş aferin felan yaptık. Bizleri öyle görünce "bak bitane daha yapim?" dedi. yap yap varsa yap dedik. Biraz daha çıkardı sonra alkışlarla baybay ederek sifonu çektik.

O günden bu güne artık yapıyor. Bez de takmıyoruz. Okuluna haber verdiğimde öğretmeni artık bez takmadan getirceksin yoksa devam eder dedi. iyiki de dinlemişim okula verirken bağlamadım sadece bir gün altına kaçırmış.
Onun dışında evde de 2 kez oldu başka olmadı.

Biz kurtulduk kızlar.,

BU SORUNU YAŞAYAN KİMLER VARSA ALLAH YARDIMCILARI OLSUN. DEDİĞİM GİBİ PARAFİN YAĞINI KULLANIN!!
Eczaneden almaya bakın.

Sağlıklı günler.:54:

aynı sorunu 28 aylık kızımla bende yaşıyorum
duphalacı 20ml kadar vermem gerekiyorku rahat yapsın
normal bebekler yada yetişkinlere lavma yaptıgın zaman hemen içleri boşalır
benim kız lavmaya bile kafa tutuyor:18:
parafin yagı nasıl bişey
bu yüzden bezide bırakamıyoruz:14:

Back
X