14 aylik kizim

meryemim40

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
1.192
890
38
29
arkadaslar fikirlerinize bilgilerinize ihtiyacim var 1 bucuk yasinda kizim var 1 bucuk aylikda hamileyim kizim cok usludur beni yormaz kendi kendine oyanayan laf dinleyen bi cocuktur yemegni yer cok sukur agzi bos durmaz ama tek sıkıntımız gunduz yaninda yatarsam yarim saat 1 saat uyuyo tas catlasa ama tek yatrsam asla 10 20 dk gecmio uyaniyo nasil uyutabilirim nasil alistirabilirim ?

Simdiye kadar bu duzeni oturtman gerekirdi. Yogurt sut vs yedirebilirsin uykudan once. Ona bir uyku arkadasi alabilirsin. Oglumun var ve hic yatagindan cikarmam. Onunla oynayarak uyur.

aslinda bu zamana kadar pek bi sorun yoktu besiginde sutunu icip uyurdu ponny si var ama onuda istemio su son zamanlarda daha zorladi bu durum yemeklerde ara ogunde yogurt yediriyorum sutde her uyku gecisinde iciyo ama anlamiyorum niye boyle

Yaninda yatiyorsunuz ve uyuyor mu sallanmadan falan?
Ay ne guzel, kiniyorum Allahim :)

Yavas yavas geri cekin kendinizi bence.
Once ayni yatakta ama uzak sonra yatagin basinda oturarak sonra bir adim otede sandalyede oturarak gibi..
Illa da kokunuzu ariyorsa ve kullaniyorsaniz bir tulbent ne bileyim ince bi penyenizi vb verebilirsiniz.

Saglikla buyutun.

tulbent denedim ama olmadi dedigniz gibi yapicam sallamiyorum evet sallamakta istemiyorum cocuk sarsila sarsila uykusu gelsin istemiyorum aslnda sutunu verip besignde uyuyodu ama son zamanda kv gittigmiz zamanlarda orda kalabalik o yuzden yaninda istedi hep gunduz uykularini oyle uyutmak zorunda kalmistim

hayir daha karnim belli olmadi unca anlaticam ama sabah kusmalarim onu uzuyor agliyo surekli hastayim saniyo sanirim surekli opuyo yaninda yatmami istiyo

yatırmadan önce yoğurt veya ayran vermek yararlı oluyor(en azından benim kızımda çok etkili), bir de eğer imkan varsa parka çıkarıp birazcık yorulmasını sağlayabilirsiniz, yattığı yerdeki ışık miktarı da etkiliyor olabilir perdeleri kapatın loş bir ortam olsun gece gibi ben bunları yapıyorum ve 2- 2,5 saat uyuyor öğlenleri.

Bebekler uykuya nasıl dalıyorsa o şekilde de uyumaya devam etmek istiyor.dolayısıyla sizi yanında görmeyince uyumaya devam etmiyordur.
Uyutma yönteminizi değiştirin. Uyku arkadaşı, yemeni, emzik, gibi aparatlardan yararlanın.
5.aydan beri çocuklarım kendi kendine uyur. Yumuşak tüy dökmeyen birer peluş oyuncak, yemeni ile uyurlar, ha bir de ninni çalar..
Zamanla ninniyi sonradan kapattım, sürekli çalmadım..

Uykuya yatırma sırasında bir müzik açın hafif ve kısık sesle.
Uyurken de kapatmayın bir süre.
Benim oğlum da 17 aylık, 10 aydan beri öyle uyuyor gundüz uykusunu.
Önceden 10-20 dk arası uyurdu ben ya ında yokken, şimdi 1 saat civarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…