14 aylık oğlum yürümeye korkuyor nasıl cesaretlendirebilirim.

Benimhalaumudumvar17

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2016
86
68
18
12 eylülde 14 ay bitecek elinden tutunca seri yürüyor.koktuk kenarlarında sıralıyor..anne baba arası gidip geliyor..ayakta durabiliyır ama yürümeye gelince tek başına yürüyemiyor..hemen dizlerinin üzerine çöküyor emekliyor..daha evvel düşmüştü onun etkisi olabilir mi nasıl cesaretlendirebilirim.

12 eylülde 14 ay bitecek elinden tutunca seri yürüyor.koktuk kenarlarında sıralıyor..anne baba arası gidip geliyor..ayakta durabiliyır ama yürümeye gelince tek başına yürüyemiyor..hemen dizlerinin üzerine çöküyor emekliyor..daha evvel düşmüştü onun etkisi olabilir mi nasıl cesaretlendirebilirim.

merhaba benim de kızım 16 aylıktı yürüdü, öncelikle her çocuk özeldir bunu dert etmeyin. tek elinden tutarak yürütün, zamanla o güveni kazanır merak etmeyin.

Merhaba benim oğlumda 12,13 aylık sıralamaya başladı çok düştü daha önce koltuktan yataktan, tutunduğu yeri bırakmak isterken yüzündeki endişeyi görüyordum o sebeple hep elinden tutmaya çalıştım desteklemek için, daha fazla korkmaması için acele etmeyeyim dedim, belli ki hazır değildi. Parkta falan bebek arabasından indirir elinden tutup yürütürdüm hep yürümeye alışsın diye. 14 aylıktı kendi başına yürümeye başladı ama etrafta 1 yaşında yürüyen çocuklar olunca ben sürekli korkuyordum bir sorun mu var diye. Sıralıyorsa korkuyordur düşmemek için yürümüyordur, ayrıca bacak kasları da kuvvetlenmeli ki düşmesin, bunun için siz elinden tutup evi gezidirin veya parkta öyle yürütün, kasları kuvvetlenirse daha rahat yürür düşmeden. Ben de kendimi çok üzmüştüm ama sıralıyorsa bir kaç ay içinde yürüyecek merak etmeyin.

Daha yurume vakti degildir vakti gelince elbet yurucek dusmeden etkilenecegini sanmiyorum cunku cpcuklar surekli dusuyor zaten o zaman hicbisey yapmazlardi cok israr etmeyin yavas yavas olur

Back
X