15 gun once bebegimi kaybettim :(

Birmelegin_annesi

La vie est belle...
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2015
476
602
103
37
Merhaba kizlar. Ben 15 gun once 32 haftalik bebegimi kaybettim. Kordon dolanmasindan dolayi kaybetmisiz. Eminim Allahin takdiri boylesi hayirliymis ama etrafimdaki insanlarin yorumlarindan biktim. Basta kayinvalidem ben daha hastanede dogum yapmayi beklerken butun akrabalarini aramis bebegimiz öldü diye daha benim zehirlenme durumum varken duymayan kalmamis. Simdi de sanki bebegimi ben bogmusum gibi yorumlardan sıkıldım. Kimseyle konusmak gorusmek istemiyorum. Bunu yasayanlar varsa cevrenizden nasil uzaklastiniz?

Ne diyolar ki? Sizi nasıl suçluyorlar?
Beni kimse suclamiyor. Neden kordon dolandi, doktorlar neden bilemedi, kontrole mi gitmedin, aslinda kurtariliyormus siz neden kurtaramadiniz ki, vs... Aslinda sorun suclama degil insanlarin meraklari ugruna acisi olanin uzerine daha fazla tuz basmalari.

Sen nasıl boğacaksın yahu saçmalığa bak.Eşin bir şey demiyor mu bu laflara karşılık?
Esim gemi kaptani oldugu icin bebegi kaybettigimiz haberini aldiktan sonra yetisebildi. Gelenlerin soylediklerini de duymuyor tabi genelde dogum oldugu icin bayanlar yanimda oluyor. İnsanlar cok bosbogaz. Duysa benim kadar sabirli olacagini hic sanmiyorum.

nasıl suçlayabilirler ki seni?
ben olsam gerekli cevabı yapıştırırdım.
o senin evladındı sonuçta herkesten fazla sen istersin dünyaya sağlıklı gelsin diye.
Allah sabır versin çok zor yaşadıklarınız, size karşı kötü konuşanlara tavır alın bence,görüşmezsiniz çok da önemli değil.

Başınız sağolsun Rabbim güç sabır versin inşallah. Cahil insanlarla uğraşılmaz tersleyin geçin derim muhatap bile olmayın gerekirse kayınvalidenizi de uyarın haddine değil:KK12:

Beni kimse suclamiyor. Neden kordon dolandi, doktorlar neden bilemedi, kontrole mi gitmedin, aslinda kurtariliyormus siz neden kurtaramadiniz ki, vs... Aslinda sorun suclama degil insanlarin meraklari ugruna acisi olanin uzerine daha fazla tuz basmalari.
Ya valla gerizekalıı bizim millet.

Canım ya, sıkma canını. Cahilliklerine ver, böyle yaparak beni daha çok üzüyorsunuz de.

Canım bence bir süre yalnızca sana iyi gelen insanlarla görüş ve bir psikoloğa gitmeni öneririm. Ilaç filan da verecek olursa alma, acını uyuşturmadan yaşamanı tavsiye edersin. Allah sabır versin.

Öncelikle başın sağolsun, acın yetmez gibi bir de cahil cühela ile uğraşıyosun, bir süre kimseyle görüşme, iyi hissettiren insanlarla bir arada ol
Cok tesekkur ederim. Yasadigim olayin en kotu tarafi da bu. İyi hissettiren insanlarin bile yuzunde bir acima uzulme ifadesi var. Artik onlari ben telkin etmeye basladim. Cunku kizimin odasi bile hazirdi. Gercekten zor bir zaman.

öncelikle başın sağ olsun arkadaşım ,çok zor bi dönemden geçiyorsun ama allahın izniyle tekrar anne olacak bu kötü günleri de geride bırakacaksın .. benim ablam kaybetti çocuğunu,aynı şekilde kayınvalide "gelinin kordonu boğmuş çocuğu " şeklinde lanse edince ablam tüm şirretliğiyle ağzının payını verdi, saçma sapan yorum yapanlara zaten acım büyük bi de siizn bu saçma sapan düşüncelerinize katlanamam dedi,kocası da aslan gibi arkasında durdu ,kadın loğusa bile olamadı ,canından can gitti ,fikirlerinizi kendinize saklayın dedi.. kimseyi kırarım üzerim diye düşünmedi benim gözlemlediğim kadarıyla çünkü bu kadar düşüncesiz insanların yakın da dostta olamayacağını söylüyordu.. iyi bir piskoloğa gitti, kocasıyla tartışsalar bile iyice ona sarıldı ,uzun yürüyüşler yaptı, hiç ummadığımız bir anda da tekrar hamile olduğu haberini aldık,tam süre söyleyemeyeceğim yalan olmasın 7 ay mı ne sürmüştü arası,şimdi nur topu gibi bi oğlu var...

Canım bence bir süre yalnızca sana iyi gelen insanlarla görüş ve bir psikoloğa gitmeni öneririm. Ilaç filan da verecek olursa alma, acını uyuşturmadan yaşamanı tavsiye edersin. Allah sabır versin.
Cok tesekkur ederim. Ben de ayni fikirdeyim aslinda. Lohusaymisim yine de en azindan 20 gun evde kal dediler iyice patlamak uzereyim. Sonrasinda ben de yardim alsam daha iyi olacak diye dusunuyorum.

Cok tesekkur ederim. Ben de ayni fikirdeyim aslinda. Lohusaymisim yine de en azindan 20 gun evde kal dediler iyice patlamak uzereyim. Sonrasinda ben de yardim alsam daha iyi olacak diye dusunuyorum.

Hiç kimseyi takma dinleme. Benden sana tavsiye içindekileri rahat bir zamanda bir kağıda yaz daha sonra da onu psikoloğuna verebilirsin. En azıbdan rahatlarsın

öncelikle başın sağ olsun arkadaşım ,çok zor bi dönemden geçiyorsun ama allahın izniyle tekrar anne olacak bu kötü günleri de geride bırakacaksın .. benim ablam kaybetti çocuğunu,aynı şekilde kayınvalide "gelinin kordonu boğmuş çocuğu " şeklinde lanse edince ablam tüm şirretliğiyle ağzının payını verdi, saçma sapan yorum yapanlara zaten acım büyük bi de siizn bu saçma sapan düşüncelerinize katlanamam dedi,kocası da aslan gibi arkasında durdu ,kadın loğusa bile olamadı ,canından can gitti ,fikirlerinizi kendinize saklayın dedi.. kimseyi kırarım üzerim diye düşünmedi benim gözlemlediğim kadarıyla çünkü bu kadar düşüncesiz insanların yakın da dostta olamayacağını söylüyordu.. iyi bir piskoloğa gitti, kocasıyla tartışsalar bile iyice ona sarıldı ,uzun yürüyüşler yaptı, hiç ummadığımız bir anda da tekrar hamile olduğu haberini aldık,tam süre söyleyemeyeceğim yalan olmasın 7 ay mı ne sürmüştü arası,şimdi nur topu gibi bi oğlu var...
Boyle ornekleri duydukca bana umut oluyor cok tesekkur ederim. Kayinvalidem daha haberi aldiginda Allahim benim ne guhanim vardi diye kendini yerden yere atti. Ve onu ben sakinlestirmek zorunda kaldim karnimda 9 aylik olu bebegimle hem de. Esim benim de cok yanimda elimi sicak sudan soguk suya sokmadi bu surecte sagolsun. Ama acimdan o resti cekemedim. Keske yapabilseydim. İnsallah hayirli zamanda bizim de evladimiz olur.

Hiç kimseyi takma dinleme. Benden sana tavsiye içindekileri rahat bir zamanda bir kağıda yaz daha sonra da onu psikoloğuna verebilirsin. En azıbdan rahatlarsın
Cok tesekkur ederim. Blog yazmaya basladim. Yazdikca iyi geliyor. Psikologa vermeyi dusunmemistim. Belki durumu daha iyi anlatmama yardimci olabilir haklisin.

Esim gemi kaptani oldugu icin bebegi kaybettigimiz haberini aldiktan sonra yetisebildi. Gelenlerin soylediklerini de duymuyor tabi genelde dogum oldugu icin bayanlar yanimda oluyor. İnsanlar cok bosbogaz. Duysa benim kadar sabirli olacagini hic sanmiyorum.
Ne kadar haddini bilmez insanlar var ya.Zaten acılı bir kadına söylenen sözlere bak.Bunları sana söyleyen insanlara haddini bildir ama sende lafını esirgeme.Başın sağolsun,Allah sabır versin sana inşallah.

Boyle ornekleri duydukca bana umut oluyor cok tesekkur ederim. Kayinvalidem daha haberi aldiginda Allahim benim ne guhanim vardi diye kendini yerden yere atti. Ve onu ben sakinlestirmek zorunda kaldim karnimda 9 aylik olu bebegimle hem de. Esim benim de cok yanimda elimi sicak sudan soguk suya sokmadi bu surecte sagolsun. Ama acimdan o resti cekemedim. Keske yapabilseydim. İnsallah hayirli zamanda bizim de evladimiz olur.
yani bunu telkin olarak algılama ama ilk bebeğinse kaybettiğin sen de çevrende görmüşsündür ikincisi çok çabuk yola çıkıyor ,cidden seni sakinleştirmek için söylemiyorum bunun örnekleri çok fazla ,yürüyüş yürüyüş yürüyüş,ablam aptal saptal filmler izliyordu bilgisayarında ,komedi filmleri dışında filmleri yasaklamıştı doktor ,acısı çok büyüktü ama kabullenmişti ,bunu yaşadım ve yenmeliyim şeklinde hareket ediyordu,
bi de saçma gelecek belki ama bi totemi vardı,ne zaman çok darlansa bi anda pencereyi açıp yüzüne rüzgarı vurunca o rüzgarın dertlerini alıp götürdüğüne inanıyordu,işin komik kısmı oğlu da şu an ne zaman canı sıkılsa aynı pencereye koşup dışarıyı izliyor ... senin de rüzgarın seni bekliyor,alıp götürecek dertlerini,bi süre evde yokum de ,anneme geldim de,yalan söyle kendi başına kal misafir kabul etme ,bak nasıl iyileşip tekrar anne olmaya hazır hale geleceksin

başın saolsun..Rabbim sabır versin..inşallah en yakın zamanda yeni meleğin bulur seni..kimsenin söylediğini takma kafana..

Back
X