arkadaslar yardım edin lütfen cok caresizim,bebeğim erken dünyaya geldi 35+5 gunluk ,süreklı uyuyor,emzırmek icin kaldırıyorum ayılmıyor altını acıyorum elını kolunu hareket ettırıyorum gözlerını dahı acmıyor,göğsümü zorla verıyorum bır ıkı cekıyor emmıyor,aç açına yatıyor zayıflamayada basladı,biberon verınce emıyor,doktor bıberon verırsen senı emmez dedı bu sekıldede ac kalıyor,sizce ne yapmalıyım,gecelerı 15 dk bır ağlıyor aclıktan yıne göğsümü verıyorum az cekıyor gerı bırakıyor,uykusuzum gunlerdirsizde böyle sorunlar yaşadınız mı????ne yaptınız???
benim bebeğimde erken doğdu 34 haftalıktı. aynı dediğin gibi emerken yoruluyodu hatta beslenemediği için sarılık oldu hastanede yattık 2 gece. bana doktor kaşıkla ver demişti ama oda olmuyor yutamıyor falan. neyse bi hastanede kaldığımızda bikaç kere biberon verdik. sonra benim sütüm azaldı 3 haftadan sonra hergün akşam mama veriyodum biberonla bende beni bırakır diye korkuyodum ama benim bebeğim biberonu bıraktı 3.5 aylıkken. şimdi ben tekrar alıştırmaya çalışıyorum 5 aylık oldu ve süt yetmiyor artık büyüdüğü için. gece çok sık uyanır oldum... karar senin tabiki ama sürekli biberon vermediğin sürece seni bırakmaz. en azından günde bir kere verebilirsin. onuda önce emzir üstüne mama ver. ben bir saat emzirip sonra mama verdiğimi biliyorum. yorulduğu için bir saat sürerdi benim emzirmelerim. dura dura emiyodu çünkü. aç kalmasından iyidir zaten erken doğmuş toparlasın kendini yavrucak.. sonra sütün yeterse bırakırsın biberonu
slm canm bebeğin hayırlı olsun.bebeğini en az 2-3 saatte bir beslemen lazım.bende zor alıştırdım göğsüme 3günlüktü açlıktan ateşi yükseldi yoğun bakıöa aldılar.2 gün kaldık.oda erken farkedip hemen götürdüğümüz için.
senn bebeğin 15 günlük olmuş bu zaman kadar hiç mi almadı?ilk hafta zayıflaması normal ama sennki artık 2 haftalık.
sana şu şekilde bi tavsiyem olabilir eğer göğüslerin şiş ise o zaman almayabilir o zaman sağmalısın.göğüs ucun küçük ise ondan yapabilir bunu içi
göğüs ucu var onlar alıp deneyebilirsin.seni anlıyorum biberon alıştırmak istemiyorsun ilk önce emzir almazsa biberon ver aç bırakma.40 günlük oluncaya kadar sarılığı yükselebilir.aslında hiç almıyorsa hep uyuyorsa bence en iyisi dr danışmak çünkü çok küçük daha bide erken doğmuş.çok geçmiş olsun
evet kaşıkla denedim hatta şırıngayla bile,yarısı ağzına yarısı dışına gidiyor o şekildede beslenemedigöğsümü veriyorum sadece birkaç kez çekiyor daha sonra bırakıyor uykuya yenik düşüyor,ağzını zorla acmaya calıyorum oda inatla büzüyor dudaklarını acmıyor,sütümü sağıp biberona koyuyorum onu hemen alıyor içiyor,ama bu şekilde göğüsümü unutacak tembelleşti kırkı cıkınca uyanıklık hali uzun sürer mi acaba günde sadece birkac dakika acıyor gözlerini [/QUOT
erken doğmasınında etkisi var sürekli uyumasında. ama kırkı çıkınca daha fazla uyanık kalıyor... inşallah bırakmaz seni:))
evet kaşıkla denedim hatta şırıngayla bile,yarısı ağzına yarısı dışına gidiyor o şekildede beslenemedigöğsümü veriyorum sadece birkaç kez çekiyor daha sonra bırakıyor uykuya yenik düşüyor,ağzını zorla acmaya calıyorum oda inatla büzüyor dudaklarını acmıyor,sütümü sağıp biberona koyuyorum onu hemen alıyor içiyor,ama bu şekilde göğüsümü unutacak tembelleşti kırkı cıkınca uyanıklık hali uzun sürer mi acaba günde sadece birkac dakika acıyor gözlerini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?