15. haftada kanama olursa...

ebrahmt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
80
1
36
42
Muş
arkadaşlar arkadaşım hamileliğinin 15. haftasında dün gece önce kahverengi bir leke sonra da çok az kan gelmiş. acaba bir sorun olur mu? çok endişeliyiz. bulunduğumuz yerde kadın doğum doktoru yok. köyde öğretmenlik yapıyor ilçede oturuyoruz kardan dolayı şehre ulaşım zor acaba bu kanama neden olur bilgisi olan cevaplayabilirmi acaba?

Merhabalar,
Bende gebeligimin 6. Haftasinda kanama problemi yasamistim.
Bir muddette devam etmisti fakat doktor hicbir ilac vs vermemisti.
Cunku ilk 12 haftada dusuk riski var ve bebek bu aftalarda duserse genetik veya bir saglik problemi oldugu icindir demisti.
Cok sukur kanamalar durdu sonrasinda fakat sizin arkadasiniz 15 haftalik hamileymis.
Keske bir firsatini bulup doktora gorunse.Kahverengi kanamalar genelde eskiden olmus bir kanama veya problemin sonrasinda vucuttan atilmasi anlamina geliyor.
Fakat hamilelikte her turlu kanama ciddiye alinip doktora danisilmali!!
Insallah arkadasinizin guzel haberlerini aliriz, gecmis olsun.

benim bu zamana kadar 3 defa oldu 3.16 haftada oldu ve en yoğunuydu doktor hiçbir problem yok dedi bence endişelenmeyin istirahat şart ama

biz de gebeliğin başlarında bu şekilde kanama yaşadık doktoromuz progesteron başlatmıştı yine de doktora gitmenizi öneririm noluur nolmaz.. geçmiş olsun ..

Arkadaşlar 15. haftadayım ve geçen gün çok yoğun sayılabilecek bir kanama problemi de ben yaşadım. hemen doktorumuza gittik bebeğin durumunda bir sorun olmadığını plasentanın yukarı doğru yerleşirken bu tür kanamalara sebebiyet verdigini soyledi. Tabii önlem olarak progestan başladık dinlenmekde şart ama fazla paniğe gerek yok sanırım. ara ara tekrar edebilir ama çok yoğun olursa tekrar kendisine gelmemizi söyledi. bence çok yoğun değilse kanamalar fazla endişeye gerek yok ( yani kahverengi lekelenme tarzında ise) ama daha yoğun ve kırmızı durmayan kanama şeklindeyse acil doktora başvurmakta fayda var! umarım faydalı olmuştur bu bilgi
hepimize sağlıklı günler diliyorum Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah!

Arkadaşlar 15. haftadayım ve geçen gün çok yoğun sayılabilecek bir kanama problemi de ben yaşadım. hemen doktorumuza gittik bebeğin durumunda bir sorun olmadığını plasentanın yukarı doğru yerleşirken bu tür kanamalara sebebiyet verdigini soyledi. Tabii önlem olarak progestan başladık dinlenmekde şart ama fazla paniğe gerek yok sanırım. ara ara tekrar edebilir ama çok yoğun olursa tekrar kendisine gelmemizi söyledi. bence çok yoğun değilse kanamalar fazla endişeye gerek yok ( yani kahverengi lekelenme tarzında ise) ama daha yoğun ve kırmızı durmayan kanama şeklindeyse acil doktora başvurmakta fayda var! umarım faydalı olmuştur bu bilgi
hepimize sağlıklı günler diliyorum Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah!
Benim çok yoğun kırmızı bir kanamam var hem de şuan yavaş yavaş duruyor ama yinede korkuyorum bende 15 haftalığım

Back
X