bencilce mi düşünüyorum?

Rumeysaaa95

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2019
4
1
86
30
evlenmeyi düşündüğüm bir sevgilim var ve onun engelli özel bakım gereksinimi olan bir ablası var bana ebeveynlerinin ölümü halinde ablasına bakıp bakmayacağımı sordu iki kardeşler ondan başka ablasına bakabilecek biri yok. hemcinsim olduğu için bir kadın olarak bütün gereksinimlerini benim karşılamam gerekiyor buna tuvalet ihtiyacında yardım ve banyo da dahil aklınıza ne gelirse şu an birinin desteğiyle yüreyebiliyor ve oturabiliyor ama ilerleyen zamanlarda kötüyede gidebilir ben bunu yapamayacağımı kaldıramacağımı söyledim bana beni yalnız mı bırakacaksın ve senin ailenden biri de olabilirdi dedi bencilce mi düşünüyorum?

Son düzenleme:
Benden senin ablan benim ablam olacak tabi ki bakarım dememi bekliyor
Kusura bakmasın, öyle bir dünya yok. Herşeyden önce adam öz kardeşinin mahremiyetine de duygularına da önem vermiyor. Ayıptır.

Bu adamla evlilik yoluna girme gibi bir niyetiniz varsa, tekrar düşünün.

evlenmeyi düşündüğüm bir sevgilim var ve onun engelli özel bakım gereksinimi olan bir ablası var bana ebeveynlerinin ölümü halinde ablasına bakıp bakmayacağımı sordu iki kardeşler ondan başka ablasına bakabilecek biri yok. hemcinsim olduğu için bir kadın olarak bütün gereksinimlerini benim karşılamam gerekiyor buna tuvalet ihtiyacında yardım ve banyo da dahil aklınıza ne gelirse ben bunu yapamayacağımı kaldıramacağımı söyledim bana beni yalnız mı bırakacaksın ve senin ailenden biri de olabilirdi dedi bencilce mi düşünüyorum?
Ablasının sorumluluğu annesinden babasından sonra onda olmalı niye illa sizde oluyor ya? Bakıcı arıyor resmen. Herkes kendi ailesine baksın sizde böyle birşey olsaydı o da bakmazdı.

Erkeklerin bu hadsizliği beni öldürüyor. Siz de aynı soruyu sorun bakalım, sizin erkek kardeşiniz olsaydı o gelip erkek kardeşinizin sizde yaşamasına izin verip tüm bakımını üstlenir miymiş? Senaryo olduğu için evet diyebilir, ama cevap hayır.
Evlenmeden önce iyi düşünün, gayet olası bir olay. Şu anda hayır ben evde başkasının yaşamasını kabul etmem ya da kimsenin bakımını üstlenmem demek sizi bencil ya da kötü yapmaz. Ama buna açıklık getirmeyip evlenirseniz ve böyle bir şey yaşanırsa mecbur kalırsınız. Yani diyecek söz bulamadım

7 yıldır beraberim bir kaç kez de bunun konusu olmuştu ama üstünde durmamıştık bu ara aileleri tanıştırmayı düşünüyorduk ve böyle bir soruyla karşılaştım
Senin vicdanına oynamasına izin verme. Öz ablan değil birşey değil yardım edersin ama sorumluluğu tek başına almanı isteyemez. Sizi çok istiyorsa bakıcı tutar.

evlenmeyi düşündüğüm bir sevgilim var ve onun engelli özel bakım gereksinimi olan bir ablası var bana ebeveynlerinin ölümü halinde ablasına bakıp bakmayacağımı sordu iki kardeşler ondan başka ablasına bakabilecek biri yok. hemcinsim olduğu için bir kadın olarak bütün gereksinimlerini benim karşılamam gerekiyor buna tuvalet ihtiyacında yardım ve banyo da dahil aklınıza ne gelirse şu an birinin desteğiyle yüreyebiliyor ve oturabiliyor ama ilerleyen zamanlarda kötüyede gidebilir ben bunu yapamayacağımı kaldıramacağımı söyledim bana beni yalnız mı bırakacaksın ve senin ailenden biri de olabilirdi dedi bencilce mi düşünüyorum?
Çok zor. Size bencilsiniz diyemem. Birinci derece yakınlar için bile zorken sizden bu kadar büyük bir fedakarlık beklememesi gerekir. Ama siz çalışmayacaksanız bu durumda ablasının bakımını da “ev içi görev” olarak görüyor olabilir. Bu durumda o da kendi açısından haklı. Size de baştan beklentisini söylemiş, dürüstlüğünü takdir ettim. Erkekler genelde evlilik öncesi bu kadar açık konuşmaz. Artık beklentiyi biliyorsunuz, yapamam diyorsanız düşüneceğiniz bir şey yok. Herkes kendi yoluna gidecek.

Ben adamı takdir ettim. En baştan söylemiş. Şartlarını bildirmiş. Söylemeyip evlendikten sonra sizi zor durumda bırakabilirdi. Sizin kararınız sizi bencil yapmaz. Bu görevi üstlenebilecek, engelli bir insana hakkıyla yardım edebilecek sabır gösterebilecek olası birine yol açmış olursunuz. Ne kadar bakıcı da tutulsa ev icindeki insan az çok yardım eder diye düşünüyorum.
7 senelik beraberlik az değil. Kimin önce öleceğini Allah bilir ancak anne ve babasından sonra sorumluluğun bu adamda olduğunu muhtemelen kestiriyordunuz. Ara ara bahsediyormuş. Bunu bilerek neden devam ettiniz?

Back
X