• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

16 aylik bebegim kimseyle oynamiyor ?

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
39
Rabbim herkese isteyenlere hayirli evlat nasip etsin amin. 16 aylik bebegim var Onunla ayni ay dogumlu bebekleri bile gordum iyi kotu vakit geciriyolar. Benimkisi cekingen mesela gecen bi arkadasa gttm oglu benimkinden 1 ay kucuk. Benimkinin yanina geliyor bu direk kucagima kaciyor normaldede kucak delisi.dun esimin teyzesindeydik kahvltiyi bile yapamadim oturmuyo alip basini gidiyo kucak istiyior.Her gittgim yerdd boyleyim. Herjes bana bakiyor ykk senin cocuk cok eziyetli... Bilmem ne.Ben mi cok simarrtim yaaaa kucagida alistirdim.

Oy benim boncuğumun aynısı:anne: benim kızım da haftaya 16 aylık olacak, ben yarım metreden fazla uzaklaşamam başkasının evinde, evde de genelde bana ve mememe yapışık. Benim kızım başkasıyla oynuyor,kucaklarına da gidiyor ama kanının ısındıklarına sadece. Hem çocuğun yapısına bağlı hem de başkalarıyla biraraya gelme imkanına bence..benim kızımın maalesef öyle çok kalabalık,çocuklu bir ortamı yok. O yüzden gayet doğal böyle olması.

Oy benim boncuğumun aynısı:anne: benim kızım da haftaya 16 aylık olacak, ben yarım metreden fazla uzaklaşamam başkasının evinde, evde de genelde bana ve mememe yapışık. Benim kızım başkasıyla oynuyor,kucaklarına da gidiyor ama kanının ısındıklarına sadece. Hem çocuğun yapısına bağlı hem de başkalarıyla biraraya gelme imkanına bence..benim kızımın maalesef öyle çok kalabalık,çocuklu bir ortamı yok. O yüzden gayet doğal böyle olması.
Evet aynn surekli emiyor esim buraktir emmeyi diyo kaynanamda biraktr diyo. Kiyamiyom. Surekli sikilganmi seninki kucak istiyo mu peki hep kuzeni var 5-6 yas bi tek onunla oynar bes dk snra onlada oynamiyo skliyor

Yok anne karnı alışkanlığını üzerinden atamadı:)
Tabiki siz öğrettiniz

Evet aynn surekli emiyor esim buraktir emmeyi diyo kaynanamda biraktr diyo. Kiyamiyom. Surekli sikilganmi seninki kucak istiyo mu peki hep kuzeni var 5-6 yas bi tek onunla oynar bes dk snra onlada oynamiyo skliyor
Yooo sıkılgan değil, hep oynamak istiyor, sürekli hareket halinde. Ben de en kısa sürede memeyi bıraktırcam bu arada. Çok tükendim gerçekten daha fazla dayanamayacağım ben. Emzirmek benim adıma çok yıpratıcı bir hal aldı.

1,5 yaş civarı kızım da öyleydi ama bizim durum normaldi, çevremizde ne sosyalleşebileceği aile üyeleri, konu komşu ne de çocuk var. Neyse biz de birlikte bir oyun grubuna katıldık. Bir kaç ayda açıldı. 2 yaşında kreşe başladı. Şuan 2,5 yaşında, kendisine ilgi göstermeyen insanlara huu huu diye seslenecek, parkta milleti hadi yarışalım, oynayalım diye gaza getirecek, anne sen bankta otur, ben kendim kayacağım diye posta koyacak kadar afacan bir şey oldu. Kısacası; çocuğunuzun yaşıtlarıyla daha fazla zaman geçirmeye, sizin de arka planda kalmanıza ihtiyacı var bence.

1,5 yaş civarı kızım da öyleydi ama bizim durum normaldi, çevremizde ne sosyalleşebileceği aile üyeleri, konu komşu ne de çocuk var. Neyse biz de birlikte bir oyun grubuna katıldık. Bir kaç ayda açıldı. 2 yaşında kreşe başladı. Şuan 2,5 yaşında, kendisine ilgi göstermeyen insanlara huu huu diye seslenecek, parkta milleti hadi yarışalım, oynayalım diye gaza getirecek, anne sen bankta otur, ben kendim kayacağım diye posta koyacak kadar afacan bir şey oldu. Kısacası; çocuğunuzun yaşıtlarıyla daha fazla zaman geçirmeye, sizin de arka planda kalmanıza ihtiyacı var bence.
Oyy ne tatlı bişeymiş o :KK200:

Yani önceki aylardan beridir sürekli kucakta gezdirdiyseniz sosyalleşmesi için herhangi bi sey yapmadıysanız insana uzak büyüdüyse cok normal. Bağımlı bebek büyütmeyin parka çıkarın oyun gruplarına götürün çekingen büyümesin ilerde çok zorlanır

Benim kızımda aynıydı. Şu anda 3,5 yaşında hala gittiğim yerde rahat oturamam. Başka bir odaya geçip çocuklarla oynamaz.İşe başlamadan önce kalabalık içindeydi bir senedir kreşte ama çok fazla değişen bir şey yok. Bence çocuğun yapısıyla ilgili.

Yanliz buyudu.benle cok vakit gecirdi. Parka gotursemde cocuklarla en fazla bir dk oynuyor sonra dikkatini baska seye ceviriyor

Siz dışarı çıkarmaya devam edin, bizim günde 6 saat parkta kaldığımız olurdu. Bir de ben insanlarla daha yakın iletişim kurabilsin diye hep tragerla sırtımda gezdirdim. Hoplayıp zıpladım,eğlensin diye, selam verdim insanlara örnek olmak için. Sevdiği insanlara teklifsiz sarılır,eve çağırır mesela benim kızım ama alışması lazım. Hemen ilk görüşmede “aaa gitmiyor,oynamıyor” diye etiketlemeyin çocuğu. Önce güvenmesi lazım.
Bu arada başka çocuklarla oynamıyor diye dert yanmak için çok küçük değil mi??? Daha bebek o, o kadar beklenti fazla sanki:/

Gelirler şimdi güvenli bağlanamamış ben bir bırakırdım 3 saat kendi başına dururdu diyecekler.. :KK48:

Her bebek bir değil arkadaşım. Bence başka bebeklerle kıyaslaman yanlış..
Gelişimleri benzese de her bebeğin karakteri farklıdır.

Benim oğlum 2 yaşına geldi hala oyun oynarken bizi çekiştirir..

Oğlum tam 2 yaşında, hala kucakta.
Ama bu korktuğundan ya da çekindiğinden değil, şımarıklıklığından.
Bebeğinizle beraber daha fazla sosyalleşmenizi, topluma karışmanızı öneririm.
Oyun grupları, kapalı bebek parkları, havalar çok güzel dışarıdaki parklarda zaman geçirin, hayatınıza dahil edin.
Tanıdığım böyle çocuklar var ve geneli anne baba anneanne babaanne ekseninde yaşayanlar.
Dolayısıyla neredeyse başka hiçbir insan görmediklerinden, oldukça utangaç ve içine kapalı oluyorlar.
Ha yine kucak ister ama bir şekilde başkalarıyla da iletişim kurabilir.

Insallah benim çocuğumda sizinki gibi olur . Amin.

Benim.gibi bir vahşi den pek sanmiyorum ama :(

Merhaba
cocuklar 2 yasina kadar genelde birbirbirleriyle oynamazlar.bunu bi kitapta okumustum.

Benim oglum ama öyle degildi. Sanırim cok sık insan icine cikmakla alakasi var.
ama hic kucaktan inmeyen cocukta cidden bi noktadan sonra darlayabiliyor sizide anliyorum.

Yavas yavas alistirabilirsiniz. Evin icinde de hangi odaya gideceginizi is yapacaginizi anlatin güvenini kazanin.
Yanlis anlamayin ben uzmam degilim ama okuduklarimdan yola cikarak baglanmada sıkıntısı olabilir cocugun. Bu aşılamayacak bir sey degil. Sadece ona güven verin,yaninda yakininda oldugunuzu ve sizi seslediginde onu duyup cevap verdiginizden emin olsun

Benim oglum 3,5 yaşında kalabalığı sevmez her yaşıtı ile oynamaz. Büyük çocuklar ile oynamayı seviyor bazen de kendi Ettafı izliyor çok dikkatlidir izlemek konusuna. yada kendi başına oynuyor bir oyuncak ile. cok fazla utangac atılmaz kimseye. Mesela misafirliğe gitsem bir kac saat sürüyor oglumun buzları erimesi oda kücükken bana yapışıkdı emzirmeyi bırakinca değişti biraz.
Yalniz değilsin yani :)

Back
X