Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhba
oglum 16 aylık , hep püre yedigi için pütürlü yiyemıyordu sımdı pirinç i hiç ezmeden yiyebiliyor sehriye de
muzu ısırarak yıyor cıkolata sut dılımı ve bıskuvıde ama gel gelelim
örneğin şeftaliyi ısırıp ciyneyip yıyemıyor salatalık öyle en önemlısı köfte ısırıyor cıynıyor ama ytamıyor mu nedır gerı tukuruyor agzından cıkarıyor yada kusuyor pütürlü yemek yemek ıstemıyor kahvaltısını catalla ezerek yedırırdım 2 aydır onuda blendrdan ıstıyor yoksa yemıyor ac bırakamam kızlar ama alıssında ıstıyorum ne yapabılırım makarnayı kuck bolup yogurtla yedırıyordm yıyordu sımdı onuda yemıyor bir iki tane patates kzartması yıyebılıyor elınde ooffofff
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
merhba
oglum 16 aylık , hep püre yedigi için pütürlü yiyemıyordu sımdı pirinç i hiç ezmeden yiyebiliyor sehriye de
muzu ısırarak yıyor cıkolata sut dılımı ve bıskuvıde ama gel gelelim
örneğin şeftaliyi ısırıp ciyneyip yıyemıyor salatalık öyle en önemlısı köfte ısırıyor cıynıyor ama ytamıyor mu nedır gerı tukuruyor agzından cıkarıyor yada kusuyor pütürlü yemek yemek ıstemıyor kahvaltısını catalla ezerek yedırırdım 2 aydır onuda blendrdan ıstıyor yoksa yemıyor ac bırakamam kızlar ama alıssında ıstıyorum ne yapabılırım makarnayı kuck bolup yogurtla yedırıyordm yıyordu sımdı onuda yemıyor bir iki tane patates kzartması yıyebılıyor elınde ooffofff
bütün dişlerini çıkardı mı? belki diş patlatıyordur sizde iyi bilirsiniz canı yanan çocuk bişey yemek istemez. onun harici sakın püre vermeye devam etmeyin. lezzetini sevdiği şeyleri minik minik doğrayıp önüne koyun ve siz yerken yanınıza alın bazen çocuklar yalnız yemek yemek istemiyorlar . yeğenimin oğlu her zaman sofrada anne babasıyla daha iştahlı yer mesela
canım 2 tane azı dısı patlamıs ucları cıkmıs önde 4 al önde 3 adet diş var
ayrı ayrı kahvaltı yaptırdım 9 günlük tatilde bir fincan süt yagda yumurta kırdım cevizi rendeledım peyniri cevize batırarak verdım 5 adette bebe bıskuvsnı sute batırarak verdım bardakdanda sutu ıcırdım
muz yıyoruz
seftalı yemıyordu yedı
makarna yıyoruz
patates kızartması yiyoruz
pirinç sehriye yiyoruz (corbalarda )
kırmızı mercımek corbasını blendersız yıyoruz
öyle domates salatalık felan üzüm felan yiyemıyoruz
köfte et tavuk balık kesınlıkle yiyemıyor blendersiz
kıymayı parca pıncık suda cıyken parcalıyorum corbada dahi yemıyor dılıyle secıp atıyor
yemekler blendrdan gececek yoksa yemıyor
ben kendimce kahvaltıdan basladım pütürlü yemeye
okey kahvaltıya alıstık en azından bir nebze
yavaş yavaş herşeye alıştırmak istiyorum nasıl bır yol ızlemelıyım bılmıyorum
yumuşak seylerden başladım
açda kalsın ıstemıyorum bıktırmak nefret ettirmek istemıyorum tecrübelerinizi yazarsanı memnun olurum
kızına aşık❤Beren Duru'm❤
Kayıtlı Üye
Oglunuz puturlu yemekten ziyade yemek seciyor olabilir mi?
Sevdiği şeyleri vermeye çalışın
Cunku bebekler maalesef dönem dönem böyle seyler yapabiliyor.
Benim kizimda çok sevdiği seyi 1 ay boyunca yemedi mesela diger ay tekrar başladık yemeye..
Benim kızım 19 aylık ama sevmediği şeyleri (sebze, köfte gibi) yemiyor ağzında geveleyip atıyor,mecburen blendırdan geçiriyorum.
armut,salatalık,domates,makarna,pilav,
ceviz ve zeytini çekirdeğini çıkara çıkara yiyor yani sevdiği şeyleri katır kutur yiyor ama istemediğini yemiyor.diş dönemi felaket oluyor o ayrı.sıkmayın kendinizi yavaş yavaş alışır.
Kıymayı hiç mi tüketmiyor? Yani sevmiyor olabilir veya köfteni kuru yapıyor olabilirsin,tabi bilemiyorum nasıl yapıyorsun ama normal şartlarda yiyebilmesi lazım. Sulu köfte yapıp catalla ezip suyuyla birlikte yedirmeyi dene bir de arkadaşım. Anladığım kadarıyla tam pütürlüleri yemiyor. Yemek sularıyla birlikte yavaş yavaş yedirebilirsin diye sanıyorum. Benim kızımda sadece bir ay kullandım ben blendirı. Eğer uzun bir süre kullandıysan ve uzun zamandır varsa bu problemin bundan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.