16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. tahliye edildi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçundan tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. yapılan itiraz sonucu tahliye edildi.
Sitene Ekle
Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisinin avukatlarının karara itirazı sonucu 2. Sulh Ceza Mahkemesi, çocuğun tahliyesine karar verdi. milliyet

16 yaşındaki liseli genç tutuksuz yargılanacak.

Ayrıntılar geliyor...

M.E.A. cezaevi çıkışında duygu dolu anlar yaşadı.

KONYA'da geçen salı günü 'Devrim şehidi' Kubilay'ı Anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla, okulundan alınarak tutuklanan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A., 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonucu tahliyesine karar verildi. Tahliye kararını öğrenen M.E.A.'nın annesi "Çok mutluyum. Beklediğime kavuştum" dedi. milliyet

Ben izlemedim bu haberi ne demiski cocuk?
ben ocukların bu şekilde konuşmasını ala tasvip etmiyorum ve anne babalar çocuklarını gözlemlemeli kontrol altın tutmalı..Ama RTE halkla çokyüzgöz oldu..çapulcu falan deyinc karşı görüştekilerde h..demeye başldı aslında bu tarz şeyler söylememeliydi en başta..

ben ocukların bu şekilde konuşmasını ala tasvip etmiyorum ve anne babalar çocuklarını gözlemlemeli kontrol altın tutmalı..Ama RTE halkla çokyüzgöz oldu..çapulcu falan deyinc karşı görüştekilerde h..demeye başldı aslında bu tarz şeyler söylememeliydi en başta..

Hayir niye konusulmasin ki? Adam sonuçta hirsiz degil mi? Yolsuzluk yapmadimi? Saygi sadece o makamda olmak ile olmuyor. Saygi daima 2 taraftan gelmesi lazim. Yasadigim ülkede basbakana patates kizartmasi ve mayonez atildi, güya protesto olarak. Adam ne yapti biliyormusun? Güldü ve o protestoculari sikayet bile etmedi. Böyle yaparak aslinda bu olaylarin ne kadar daha üstünde oldugunu gösteriyor. Kendimde basbakani zerre kadar sevmem ama en azindan bu davranisini takdir ettim.

Demokrasi, ifade özgürlügü demek. Amerikada mesela ne kadar çok obama sakalari yapildigini biliyormusun? Adami nasil taklit ediyorlar, protesto ediyorlar,.. Hiç duydun mu Amerikada bir gencin obamaya karsi geldi diye hapise atildigini? Yasadigim ülkede kraliyet ailesine üzerine alayci bir dizi çevirildi, adamlarin giki çikmadi.

Artik ne oldu biliyormusun? Bu gibi olaylar artik o kadar normallesti ki, diktatörlük o kadar normallesti (ki kabul, Türkiyede hiç bir zaman tam ifade özgürlügu yoktu fakat bu son yillarda durum iyicene vahimlesti) ki insanlar asil demokrasi ne oldugunu bilmiyorlar. Bi 16 yasindaki çoçugun söylediklerinden dolayi , tutuklanmasi normal bulunuyor. :(

Hayir niye konusulmasin ki? Adam sonuçta hirsiz degil mi? Yolsuzluk yapmadimi? Saygi sadece o makamda olmak ile olmuyor. Saygi daima 2 taraftan gelmesi lazim. Yasadigim ülkede basbakana patates kizartmasi ve mayonez atildi, güya protesto olarak. Adam ne yapti biliyormusun? Güldü ve o protestoculari sikayet bile etmedi. Böyle yaparak aslinda bu olaylarin ne kadar daha üstünde oldugunu gösteriyor. Kendimde basbakani zerre kadar sevmem ama en azindan bu davranisini takdir ettim.

Demokrasi, ifade özgürlügü demek. Amerikada mesela ne kadar çok obama sakalari yapildigini biliyormusun? Adami nasil taklit ediyorlar, protesto ediyorlar,.. Hiç duydun mu Amerikada bir gencin obamaya karsi geldi diye hapise atildigini? Yasadigim ülkede kraliyet ailesine üzerine alayci bir dizi çevirildi, adamlarin giki çikmadi.

Artik ne oldu biliyormusun? Bu gibi olaylar artik o kadar normallesti ki, diktatörlük o kadar normallesti (ki kabul, Türkiyede hiç bir zaman tam ifade özgürlügu yoktu fakat bu son yillarda durum iyicene vahimlesti) ki insanlar asil demokrasi ne oldugunu bilmiyorlar. Bi 16 yasindaki çoçugun söylediklerinden dolayi , tutuklanmasi normal bulunuyor. :KK43:
hayır asla normal olamaz o yaşlardaki çocuğun hapse girmesi hiçbir vicdan bunu kabul etmez..

Bu ülkede yargı çocuklara işliyor.
Küçücük yaşlarında yargılanan,hapse tıkılan hayatları çalınmış çocuklar için işleyen adalet sistemimiz koca adamlara dokunmuyor.
Cumhurbaşkanına hakaret etti diye gözaltına alınmış,peki o cumhurbaşkanı milyonlara hakaret ederken ''ayyaş,çapulcu,vandal,kelle ''derken niye işlemiyor bu adalet sistemi?
13 yaşında baklava çaldıkları için 9 yıl ağır hapis cezası alan,14 yaşında 2 poğaça 1 meyve suyu için 12 yıl ağır hapsi istenen çocuklar ayakkabı kutusunda milyon dolarlar taşıyan,ülkeyi soyup soğana çevirenlerden daha suçlu bu ülkede.
Demekki neymiş ''konuşacaksan en ağırından konuşacaksın,çalacaksan en pahalısından çalacaksın'' ki bu ülkede hapse girmeyesin.

Artik ne oldu biliyormusun? Bu gibi olaylar artik o kadar normallesti ki, diktatörlük o kadar normallesti (ki kabul, Türkiyede hiç bir zaman tam ifade özgürlügu yoktu fakat bu son yillarda durum iyicene vahimlesti) ki insanlar asil demokrasi ne oldugunu bilmiyorlar. Bi 16 yasindaki çoçugun söylediklerinden dolayi , tutuklanmasi normal bulunuyor. :KK43:

Türkiye'de de önceden bu kadar değildi. Küçükken hatırlıyorum siyasi parodiler yapılırdı, politikacılar sürekli hicvedilirdi. Şimdi en ufak bir eleştiriye bile tahammül yok sürekli bir göz dağı, baskı, korkutma politikası uygulanıyor. 16 yaşındaki çocuğu tutuklatacak kadar şuursuzlaştılar.

Türkiye'de de önceden bu kadar değildi. Küçükken hatırlıyorum siyasi parodiler yapılırdı, politikacılar sürekli hicvedilirdi. Şimdi en ufak bir eleştiriye bile tahammül yok sürekli bir göz dağı, baskı, korkutma politikası uygulanıyor. 16 yaşındaki çocuğu tutuklatacak kadar şuursuzlaştılar.

Dogru, mesela eskiden "olacak o kadar" felan vardi, ama yinede ifade özgürlügün var oldgunu iddia edemeyiz. Mesela gidip che guevara kolyesi ile, tsörtü ile gezmek yine cesaret isterdi. Türkiyenin geçmisi hep fikirlerinden dolayi hapise tikanmis gençler ile dolu.

Yinede dedigine katiliyorum, durum hiç bir zaman bu kadar vahim degildi.

Güçleri çocuklara yeten alçaklar bunlar. Kendi çocuklarını eteğinin altına saklayıp başkalarının yavrularını yuhalatan,öldüren,hapse attıranlar.

Yazıklar olsun..

Durum çok vahim. Hakkım varsa eğer asla helal etmiyorum. Bu dünyada olmasa da öbür dünyada hesaplaşılır.

Olacak O kadar diye bir program vardı, siyaset ve siyasetçiler üzerine dönerdi neredeyse ..
Hiç kimse de kanal kapatma yayın kaldırma gibi bir uğraşa girmezdi .

Dogru, mesela eskiden "olacak o kadar" felan vardi, ama yinede ifade özgürlügün var oldgunu iddia edemeyiz. Mesela gidip che guevara kolyesi ile, tsörtü ile gezmek yine cesaret isterdi. Türkiyenin geçmisi hep fikirlerinden dolayi hapise tikanmis gençler ile dolu.

Yinede dedigine katiliyorum, durum hiç bir zaman bu kadar vahim degildi.

Google görsellerden bahsediyorsunuz diye anlıyorum. Buyrun görseller aşağıda, hangisinde var?google da bulunduğunuz konuma göre burayı değerlendirmeniz çok saçma ben araştırırım kendi evimde farklı sonuçlar gelir,internet kafeye giderim farklı sonuçlar gelir.sizde çıkmaz onda çıkar bunda çıkar.google da bir sürü sayfa var biliyorsunuz aşağıda sizde 10. sayfadadır bende ikincidedir belki.bu neyin dayatmasıdır.

Olacak O kadar diye bir program vardı, siyaset ve siyasetçiler üzerine dönerdi neredeyse ..

Ben ana okuluna falan giderken yarım yamalak hatırlıyorum kukla şov gibi bir şeyler de vardı sanki paso siyasilere giydiren. Yanlış mı hatırlıyorum yaa, yok muydu? :(

Önceden de hapisler düşünce suçlularıyla doluydu doğru ama önceden bireysellik ve insan hakları da bu kadar yaygın ve bilinen kavramlar değildi. Önceden devlet her şeyin üzerindeyse şimdi insan canı her şeyin üzerinde. Bizim buna ayak uydurup ilerlememiz gerekirken baskıcı bir politikayla daha da geriye gidiyoruz.

Hayır cryptic o yuz,göz oldu resmen cabulcu dedi.
Bu cabulcu lafıda yapıstı resmen artık her cocuk avatarında cabulcu filan yazdıgını gördüm.yani
bu arada rte cocuklarla yuz göz oldu...

ben bu konuya yazmadım ki ne alaka bnim mesajım alıntısı bu konuda

Hayır cryptic o yuz,göz oldu resmen cabulcu dedi.
Bu cabulcu lafıda yapıstı resmen artık her cocuk avatarında cabulcu filan yazdıgını gördüm.yani
bu arada rte cocuklarla yuz göz oldu...
maalesef olaylar bu şekilde başladı..başbakan kalkıp çapulcu derse maalesef böyle olur..hiç gerek yoktu..

aynenbizim çocukluğumuz o programla geçti..halkın durumunu gözler önüne seriyordu..eceviti,demireli tansu çilleri vs hepsini taklit ederlerdi..

Back
X